Efter mange år med gode gamle Agent 47, er der måske nyt blod på vej.

I en pressemeddelelse annoncere IO og Warner Bros. at de har indgået en aftale om en “Verdensomspændende udgivelse- og distributionsaftale for nyt konsol og computerspil”.

På almindeligt dansk betyder det at der et nyt uannonceret spil fra IO på vej. Mere ved vi sådan set ikke med sikkerhed, men hvis der var tale om et nyt spil i Hitman serien, hvorfor ville de ikke blot have annonceret det med det samme? Den vise @Chrism – og jeg er helt enig med ham – synes at denne pressemeddelelse indikerer at det IO arbejder på, er et helt originalt spil. Husk lige på at IO ikke har udgivet et originalt spil i et årti – deres sidste originale titel var Mini Ninjas, udgivet i 2009.

Samarbejdet mellem IO og Warner Bros. har indtil videre kastet nogle meget fine spil af sig. Forhåbentligt kommer det til at forsætte.

IO’s administrerende direktør Hakan Abrak lægger ligeledes op til at spillet foregår i et nyt univers og informerer desuden at både studiet i København og studiet i Malmö kommer til at arbejde på projektet:

IO Interactive har en stolt historie med at skabe overbevisende figurer og
universer til fornøjelse for vores spillere – det ligger i vores DNA.
Nu da vi går i gang med dette spændende projekt med at skabe et nyt
univers for IOI sammen med Warner Bros., er vi på udkig efter
ambitiøse talenter til at være med i vores team i vores studier i
København og Malmö og tage del i denne ekstraordinære rejse.

Samarbejdet mellem IO og Warner Bros. er for så vidt ikke nogen nyhed: IO’s seneste to spil Hitman (The Definitive Edition) og Hitman 2 fra 2018 blev begge udgivet af Warner Bros. Netop samarbejdet af disse udgivelse har ifølge Hakan Abrak gjort deres nye projekt muligt:

I de sidste par år har Warner Bros. vist os, at de forstår og
respekterer vores kreative vision, og vi ser frem til at fortsætte
dette forhold.

For mig personligt er det lidt bittersøde nyheder, på den ene side er jeg vildt glad for at IO endelig får chancen for at arbejde på noget end Hitman, men på den anden side vil jeg virkelig, virkelig gerne have en toer til Freedom Fighters (2003) – et af PS2’erens bedste spil. (Jeg er ikke helt alene her.)

IO har historisk set ikke været de heldigste med salget af deres originale udgivelser – udover det originale Hitman selvfølgelig – og har derfor ofte måtte vende tilbage til deres  skallede, gyldne gås: Hitman. Lad os håbe at historien ikke gentager sig.

Freedom Fighters var noget specielt, ærgeligt at der aldrig kom en toer.

Nå ja, vi glæder os her på Daily Rush til at holde øje med IO’s nye rejse og vi skal gøre hvad vi kan for at holde jer opdateret.

1 kommentar