Det er EU kommissionens konklusion efter offentliggørelsen af en 307 sider tung rapport, som afviser at der skulle være statistisk signifikant bevise for at piratkopiering hæmmer spilsalget.

Den store og ganske omfattende rapport er fortaget af analysefirmaet Ecorys og baseret på data fra 2014 indhentet i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Polen, Spanien og Sverige. Rapporten fortæller bl.a, at 51 % af alle myndige EU borgere downloader eller henter ulovligt “underholding” i en eller anden form. For unge under 18 år er det hele 72 % som bryder copyright-loven.

Rapporten har en række ganske bemærkelsesværdige konklusioner: Billige priser på underholdning i form af spil, film, bøger m.v. har ingen målbar effekt på niveauet af pirateri. Den slår også fast, at piratspil har en gavnlig effekt på spilsalget.

One section of the report actually claims that piracy has a positive effect on legal sales in the games industry. A table shows the displacement rate for video games is +24%, “implying that illegal consumption leads to increased legal consumption.”

The report continues: “This positive effect of illegal downloads and streams on the sales of games may be explained by the industry being successful in converting illegal users to paying users. Tactics used by the industry include, for example, offering gameplay with extra bonuses or extra levels if consumers pay.”

Det er ikke ret mange år siden flere i spilbranchen varslede spillenes død (især på PC-platformen) pga. pirateri.

Rapporten konkluderer dog også, at filmbranchen er hårdest ramt af piratkopiering. Hele 40 % af filmvisninger i Europa er ikke legale.

8 KOMMENTARER

  1. Med alle de online spil der er i dag er det vel stort set umuligt at piratkopiere. Den går jo kun til offline single-player, men skal man online vil den validere og så går den ikke. Så piratkopiering må vel være for nedadgående på spil fronten.

    På film fronten er jeg af den holdning at den største årsag til piratkopiering er mangel på tilgængelighed i visse markeder. Når Netflix f.eks. kun har de 3 første sæsoner af en serie og man ved at der er lavet 2 mere, så må man jo finde andre metoder til at se dem… Alt tilgængeligt alle steder med mulighed for let køb/legal streaming og så er der ikke så mange der gide pirateri mere.

  2. Jeg leger efterhånden kun pirat, når der er noget sport, jeg gerne vil se, som jeg ikke nåede at se live.

    Film, spil, serier og musik er generelt blevet nemt tilgængelige på lovlig og (relativt) billig vis, så der er pirateriet nærmest ikke-eksisterende i dag.:) Hvis en film ikke er tilgængelig på en streaming-tjeneste, så kan den ofte lejes hos Blockbuster til 19kr. eller lignende. Og jeg ser ikke umiddelbart nogen idé i at gøre mig til tyv for småpenge.

  3. #6 Jeg lejer sjældent nye film. Hvis jeg havde interesse i at se dem, så var det allerede sket i biografen.:) Og i øvrigt er 49kr. heller ikke meget for et par timers underholdning. Folk skal simpelthen holde op med at opføre sig så fattigt.

  4. #7 Jeg giver personligt 10.000,- til røde kors hvert år. Folk der ikke gør, skal simpelthen holde op med at opføre sig så fattigt.