HTC VIVE & Valve har i dag annonceret at deres Vive PRO HMD VR-headset lanceres den 5. april til en pris på €879. Prisen på det nuværende VIVE headset sættes ned med €100.

6.550 kr. er bestemt meget for et VR headset, men vil du have det absolut bedste og nyeste, er Vive PRO HMD det du nok skal gå efter. IDC forventer at salget af VR headsets for alvor tager fat i år efter et noget skuffende 2017. De forventer at vi frem til 2022 ser en årlig vækst på over 50 %.

Forudbestillingerne er åbnet i dag og bestiller du / køber du inden den 3. juni, følger der seks måneders Viveport abonnement (trial) med. Det giver adgang til 5 VR titler på. måned i det halve år du får det gratis.

Taipei, Taiwan & San Francisco, CA – March 19, 2018 – HTC Vive™ today announced that the HTC Vive Pro™ Head Mounted Display (HMD) will be available for €879 from April 5th. The company also announced a €100 price reduction for the current Vive full kit, bringing it down to €599 across Europe. All Vive Pro HMDs purchased by June 3rd, which will begin shipping on April 5th, will come with a free six-month trial to Viveport Subscription, where consumers can choose up to 5 titles per month from the more than 400 titles available.

“Vive Pro delivers the best premium VR experience available on the market today and improves resolution, audio and comfort for VR enthusiasts and enterprise customers. We are empowering developers to imagine bigger and better than ever before,” said Paul Brown, GM, HTC Vive Europe. “Today, we’re making VR even more accessible by lowering the price of the current Vive. There has never been a better time for VR fans to unleash their imagination with the most complete VR platform available.”

Vive Pro HMD units will begin shipping globally on April 5th, on the second anniversary of Vive’s first commercial ship date. Current Vive owners can upgrade their headset to Vive Pro for the best display, audio, and comfort in the industry. The Vive Pro comes with dual-OLED displays, making for a crisper image resolution of 2880 x 1600 combined, a 78% increase in resolution over the current Vive HMD. In addition to visuals, Vive Pro also features integrated, high-performance headphones with a built-in amplifier that creates a heightened sense of presence and sound through noise cancellation capabilities. These improved graphics and audio allow for users to experience VR with enhanced clarity, making it the most realistic and immersive VR experience on the market today.

In addition, the Vive Pro has been rebuilt to maximize comfort for the most demanding VR users. The Vive Pro features a redesigned head-strap that balances the weight of the headset more evenly and features easy simple adjustment buttons for Vive users with glasses.

The Vive Pro works with both SteamVR Tracking 1.0 and 2.0, meaning existing Vive customers can upgrade the headset only and continue to use current generation controllers and base stations.

23 KOMMENTARER

 1. Jan har fra dag 1 være imod VR og hele tiden sagt at det var en døgnflue. Og bruger alle hans nyheder om VR til at komme med mundlort… Jeg tror slet ikke han var prøvet andet end Oculus DK1

  VR er tydeligvis ikke død

 2. Well jeg har PSVR, ved godt det ikke er bedst i grafik, men for fanden hvor gameplay holder i samtlige spil jeg har prøvet.

  Også er fungerer multiplayer helt vildt godt på VR platformen, der er endda flere spil med multiplayer der bruger crossplatform og det fungerer også rigtig godt.

  Og til psvr er der et OK stort spil biblioteket lige nu på 110spil. Og der er mange flere på vej, der kommer nye til næsten hver uge, store som små.

  Også gør nogen spil sig også rigtig godt som lokal multiplayer spil, så dem der sider sofaen er mindst lige så meget med til at spille som den der har headset på. Det er skide sjovt for både børn og voksne.

 3. Seriøst, hvis DR vil fremstå som et medie med nyheder, så hold jer til facts, og lad være med at sprede fake news. Kan Jan ikke lide VR, så bør han ikke skrive artikler om det.

  Når det er sagt, så får HTC nu en shitstorm på nakken for den pris på Vive Pro.
  Det som “artiklen” nemlig ikke fortæller, er at den pris kun er for selve masken, og ikke en fuld pakke. Der er ingen controllers eller bases med. Dette er en “opgraderings” pris, til dem som har Vive 1.0, der vil have den nye Pro maske, som er kompatibel med de gamle baser og controllers.

  Det eneste positive, er at release dato er i april. Så er der håb for at den fulde pakke kommer snart. Og man kan håbe at den shitstorm de får, gør at prisen rimelig hurtigt kommer lidt ned.

 4. Er bestemt heller ikke enig med jer i at VR er på tilbagetog. Det sidste halve års tid er der kommet en masse nye headsets til rådighed og prisen er blevet sænket på mange af de eksisterende. Det kan mærkes på mange af de spil jeg spiller online, hvor mange nye spillere der er kommet.

  Men det er tydeligt at HTC mener de har det bedste hardware pt, og så skal koen ellers malkes mens tid er. Jeg kunne aldrig drømme om at give så meget “bare” for et nyt headset, omend en forøgelse af opløsningen bestemt er velkommen. Jeg backede dog Pimax 8K, som jeg stadig tror kommer til at levere en ganske udmærket oplevelse, omend nok ikke helt hvad de lover.

 5. Jeg er enig i, at bemærkningen om at VR er på “tilbagetog” er malplaceret i denne artikel Phon. Selv hvis det skulle være sandt -hvad jeg i øvrigt ikke aner noget om, så kunne det være rart at få nogle kilder på plads i form af link, henvisninger o. lign.

  Selv er ret jeg neutral omkring VR. Jeg investerede i en HTC Vive for ca. et års tid siden, men valgte at levere den tilbage til El Giganten, eftersom den ikke har det grafiske niveau jeg (pt.) kan stille mig tilfreds med. Kunne dog sagtens finde på, at investere i nogle af de senere generationer.

 6. Vores nyheder har altid været farvet af vores meninger. De er subjektive og vil altid være det. Det er helt ok at være uenig med hold lige den pæne tone!

 7. Jeg får ikke brugt mit Occulus-sæt ofte nok, men har egentlig ikke indtrykket af at VR som sådan skulle være i tilbagegang. Jeg synes også DR er for farvet i sine nyheder til dette. Hvis man skriver sådan et postulat skal det være underbygget.

  Jeg forventer dog ikke det ændrer sig – desværre, for som andre skriver skæmmer det sidens seriøsitet.

 8. #10 Er du altid saa aggressiv naar folk ikke deler din mening og ikke understoetter deres holdning med facts? We get it, du er kaempe VR fan og VR er dit lille fine barn som han sviner til. Men jeg tror du vil have godt af at traede et skridt tilbage saa du forhaabentlig kan se at der er langt vigtigere ting i livet at vaere pige sur over, end at en skribent taler daarlig for VR.

 9. #10: Nu er det altså dig der er et problem. Ikke ofte jeg sådan bliver vred over at læse kommentarer og er forholdsvis tykhudet, men du får en venlig hentydning og sviner mig yderlige til.

  Stop eller find et andet sted at lukke galde ud.

 10. Vil lige tilføje at jeg formodentlig har prøvet mere VR end de fleste. Prøver ofte de nye headsets ved press-showings og stort set altid før de ankommer. Samme gælder titlerne. Og VIVE PRO her i næste uge. Jeg har altså arbejdet med spil i 20 år nu…

  Kommer sgu ikke ud af det blå…

 11. #15: Den seneste forecast (19/3) fortæller, at salget af VR headsets er stigende og og tager bedre fat i år efter et noget tyndt 2017. Ventes først for alvor at toppe om 5 år, hvilket passer ganske godt med at både teknologien modnes lidt og priserne rammer et mere spiseligt niveau for mainstream-markedet.

  IDC (som jeg linker til) forventer faktisk en 50 % stigning pr. år fremover. Jeg har intet imod VR. Tværtimod. Spændende teknologi som giver store muligheder, men i de nuværende udgaver (her tænkes der high-end), er omkostningerne for store til at det for alvor bryder igennem hos hr. og fru Jensen.

  Der er kæmpe forskel på f.eks PlayStation VR og et VIVE / Oculus VR headset og de oplevelser de giver.

  Så ja, set i det lys var min kommentar om at “bølgen har toppet” ikke korrekt.

 12. Phon god rettelse:)

  Syntes det er mega lækkert at høre at de regner med at det kun går fremad 😀 med VR. Jeg er helt solgt på psvr området(har ikke mulighed for andet desværre) jeg er skide godt underholdt😁

 13. Godt sagt Phon!!! Naar du prover den nye vive, kunne du se om der er mulighed for at du kan prove den med assettocorsa ??? leger lidt med tanken om en kombination af de to . . .