Det er bestemt ikke første gang, at der bliver delt håndmader ud til producenterne af voldelige computerspil. Dog er det ikke hver gang, at så fremtrædende personer retter deres opmærksomhed mod dette omdiskuterede emne. Hillary Clinton, den tidligere første dame i USA, nuværende senator af New York og formegentlig kommende præsidentkandidat ved valget i 2008, har rottet sig sammen med højrefløjen for at presse Kongressen til at iværksætte en $90 millioner undersøgelse af effekten af elektroniske medieunderholdning. I en udtalelse omkring undersøgelsen gav Hillary Clinton Grand Theft Auto et par bevingede ord med på vejen:

“Children are playing a game that encourages them to have sex with prostitutes and then murder them”.

11 KOMMENTARER

 1. Indtil et barn fylder 18 år, er det forældrenes ansvar at sørge for at barnet ikke gør noget ulovligt og ikke udsættes for noget der kan være skadeligt. Sådan er det i Danmark, og sådan er det vel også i USA… Det må være forældrenes ansvar at holde øje med og bestemme om barnet spiller computerspil der kan have indflydelse på deres voksne liv og opfattelse af det samfund de lever i. Og desuden, så skal man have en seriøs brist i hovedet, hvis man går ud og knepper en prostitueret og slår hende ihjel bagefter, fordi man har spillet et spil hvor man kunne gøre det samme. Det svarer til at man gik ud og slog hjemløse ihjel fordi man har læst American Psycho… Og den kan enhver sjovt nok gå ind og låne på et bibliotek.

 2. Ok, men forældrene har bl.a. forsørgerpligt over deres børn indtil de 18 år, og hvad den helt præcist indbefatter ved jeg ikke, men jeg kunne da forestille mig at det også omfatter at forældre har ret til at fortælle deres børn hvad de må og ikke må. Om børnene så hører efter, er jo en anden sag…

 3. Voldelige computerspil anses af den “voksne” generation som værende fordærvende for “ungdommen” – nøjagtig ligesom rock’n’roll i 60’erne. Fuldstændgigt forudsigeligt. Når vi bliver gamle kedelige ordentlige mennesker om 20-40 år vil de fleste af os være ligesådan. Det gør det selvfølgelig ikke mere rigtigt.

  Det bunder vel i bund og grund i, at jo ældre man bliver jo mindre forståelse har man for nye og alternative samfundsnormer og værdier. Danmark er på det område heldigvis meget bedre end de fleste lande i verden, da vi er villige til at acceptere forandringer i samfundsnormerne – på det område håber jeg aldrig vi kommer til at ligne USA. Derovre er det hele altid sort eller hvidt.

 4. Hvordan kan amerikanerne være så dumme og stupide oven i hovedet? Jeg forstår det ikke… Måske har der været et atomudslip ud over hele USA, men kun regeringen kender til det?

 5. Utroligt nok hvad GTA skal have skylden for.
  Så vidt jeg ved står der trykt med stort på spillets cover at spillet kun er til folk på 18 år og derover.
  Ellers skal man feks. osse anklage Carlsberg og Tuborg, hver gang et barn under 16 år drikker sig fuld og kommer til skade eller dummer sig.