Hvis du sidder med en Xbox Series X når den lanceres den 10. november, og du simpelthen ikke ved hvad du skal spille på den, så har Xbox nu offentliggjort listen af spil, som er optimeret til den nye konsol fra Day 1.

Bemærk at ingen af spillene kan klassificeres som “generationseksklusive”. Samtlige spil på listen kan også afvikles på en Xbox One, ligesom mange af titlerne også har et hjem på PC eller PlayStation 4 og 5.

Du finder altså ikke andet end en optimeret udgave af et spil, som du muligvis allerede har brugt adskillige timer på. Dette inkluderer naturligvis ikke titler som Assassin’s Creed Valhalla, som udkommer samme dag som maskinen.

Nok udenomssnak, her er listen, som også viser hvilke spil der er tilgængelige via Game Pass og hvilke der opgraderes gratis fra sin Xbox One-version:

 • Assassin’s Creed Valhalla (Smart Delivery)
 • Borderlands 3 (Smart Delivery)
 • Bright Memory 1.0 
 • Cuisine Royale (Smart Delivery)
 • Dead by Daylight (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
Assassin’s Creed Valhalla udgives samme dag som Xbox Series X.
 • Devil May Cry 5: Special Edition
 • DIRT 5 (Smart Delivery)
 • Enlisted 
 • Evergate
 • The Falconeer (Smart Delivery)
 • Fortnite 
 • Forza Horizon 4 (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
 • Gears 5 (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
 • Gears Tactics (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
 • Grounded (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
Gears (of War)-serien har været konsoleksklusiv for Xbox siden Xbox 360, og det ændres ikke, når Gears 5 bliver afviklet på Xbox Series X.
 • King Oddball (Smart Delivery)
 • Maneater (Smart Delivery)
 • Manifold Garden (Smart Delivery)
 • NBA 2K21
 • Observer: System Redux
 • Ori and the Will of the Wisps (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
 • Planet Coaster (Smart Delivery)
 • Sea of Thieves (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
 • Tetris Effect: Connected (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
 • The Touryst (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
Ori and the Will of the Wisps er tilgængelig via Xbox Game Pass og altså optimeret til at stråle på Xbox Series X.
 • War Thunder (Smart Delivery)
 • Warhammer: Chaosbane Slayer Edition 
 • Watch Dogs: Legion (Smart Delivery)
 • WRC 9 FIA World Rally Championship (Smart Delivery)
 • Yakuza: Like a Dragon (Smart Delivery)
 • Yes, Your Grace (Smart Delivery)

Det er altså udvalget vi kan kaste os over den 10. november. Hvad synes du om listen?

39 KOMMENTARER

 1. Sikke da en negativt præget indstilling fra skribentens side. Men det er åbenbart den redaktionelle linje.

  Dirt 5 får 120hz, som er første gang nogensinde, at en konsol kører så mange fps. Det glemmer man at nævne.

  PS5’erens lineup er da lige så tyndt. Så jeg forventer samme dækning på det område. Alt andet ville da være dobbeltmoralsk.

 2. #4: Jeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg synes det er et tyndt line-up. Især det faktum at samtlige spil også kan afvikles fra en Xbox One.

  Når det endelige line-up til PS5 annonceres, agter jeg at gå lige så kritisk til værks – mark my words!

  I mellemtiden er du velkommen til at byde ind med dit eget syn på listen, og hvad du tænker om udvalget.

 3. #5: At samtlige lanceringsspil kan spilles på den forrige generation, gør det da ikke til irrelevante titler. Med en bredere dækning af spilbranchen ville man vide, at Digital Foundry er noget så betaget af den form for bagudkompabilitet, for aldrig har de spil været afviklet bedre i konsolregi.

  Man revser da heller ikke Pc-spil for at være skalerbare, så folk med ringere maskinkræfter kan være med.

  Den største nyskabelse i den næste konsolgeneration må være 120hz. Her har Codemasters imponeret med Dirt. Halo blev forsinket, der var uheldigt, men det er vist for det bedre.

  Derudover kommer der Cyberpunk lige om lidt. Det kommer til at vælte ind med multiplatformspil, så det tynde lineup er en stakket frist,hvis man altså har spillet hele udvalget på listen.

 4. #5 Det er jo pointen, der er jo intet kritisabelt i at understøtte flere platforme, hvilket ud fra din nyhed har undertonen at man ikke kan forvente spillene udnytter den nye generation, hvilket #4 jo påpeger et af dem gør.

  Hvis det er det du ønsker at kigge på kræver det jo du undersøger de enkelte spil og samler op på det end du opfinder en ligegyldig metrik som kun skraber overfladen uanset din skrevne “forpligtigelse” om at bruge samme ligegyldige metrik ligeligt.

 5. #7 og #8: På intet tidspunkt taler jeg dårligt om nogle af spillene, så de argumenter må I gerne lige kaste i havnen.

  Jeg synes heller ikke det giver mening at sammenligne et spil til en konsollancering, med et spil som samtidigt kan anskaffe til en PC, når netop den platform kører sit helt eget spil, udenom konsollernes livscyklus.

  Min pointe er, at med den liste Xbox har annonceret, så er eneste argument for at investere på Day 1, at man vil have en grafisk opdatering, som (i de fleste tilfælde; jeg er bekendt med de 120hz i Dirt) IKKE påvirker det gameplay som man kan finde på sin nuværende konsol.

  Skal Xbox Series X komme godt fra start den 10. november, så forstår jeg ikke at der ikke er spil til den, som KUN kan spilles på den maskine. Jeg ser ikke et eneste argument for at anskaffe sig Series X på launch-dagen, når udbuddet af spil ser sådan ud.

 6. #9 Det skriver jeg heller ikke, så ditto. Jeg snakker om hvordan evt mangel på udnyttelse af den nye hardware bliver brugt til at reflektere dårligt på udgivelsen af hardwaren.

  At jeg kan spille AC: Valhalla på PC,PS4,PS5,XOX of XSX kan da aldrig være negativt, hvis jeg har en XSX eller PS5 kan jeg jo blot forvente en bedre oplevelse end PS4 og XOX, samtidig kan de brugere forvente stadigvæk at spille nogle spil uden at skulle investere i en ny konsol. (Og PC kan forvente den bedste oplevelse, PCMR :D)

  Der er sgu noget fjollet noget af spinne det til at det skal være negativt at nogen kan nyde samme spil på en dårligere eller bedre maskine.

 7. Fint skrevet nyhed. Giver godt mening at skrive denne sådan. Efter min mening.

  Og som Chrism skriver, er jeg ikke i tvivl om at han vil skrive en sådan nyhed omkring ps5 hvis denne kommer med sådan et lineup.

  Synes kritikken er helt på sin plads.

 8. Har købt min udelukkende for at få den nyeste xbox og i denne omgang ikke for et specifik spil. Tænker med de opkøb de har lavet kan jeg se frem til nogle fede titler og være lidt fremtidssikret der.
  Men jeg er også xbox fanboy og har virkelig været glad for denne generation. Så glæder mig bsre til at få hænderne i den!

 9. #10: Spin? Cheesus, du læser for meget konspiration ind i det. Lad mig skære den helt ud i pap:

  Xbox Series X har INGEN eksklusive spil ved sin lancering, og derfor ser jeg ingen grund til at købe den på udgivelsesdagen.

 10. #13 Det er fint du synes det, omvendt kunne nogen mene at de fik meget værdi ved at få deres spil gratis opdateret, eller blot i at gense gamle spil med dets forbedringer. Kunne også være nogle folk slet ikke har spillet spillene selvom de allerede har været tilgængelige.

  Men dette er vel en nyhed og ikke en leder, så forstår ikke hvorfor din holdning til hvad giver en konsol værdi skal bruges i artiklen så?

 11. #15: På Daily Rush har vi aldrig været bange for at smide en holdning med i den sædvanlige nyhedsdækning. Hvis vi ikke gjorde det, så kunne vi lige så godt bare lave en copy+paste på de pressemeddelelser vi får tilsendt. Har en skribent en holdning til en nyhed, er der intet i vejen for at flette den ind, og så er man som læser/bruger/Rusher til gengæld hjertens velkommen til at have en anden holdning i kommentarerne. Så oprigtigt TAK for at bruge sitet som det er tiltænkt

 12. ->#15
  … Sandsynligvis fordi han mener at en konsol skal havde eksklusive, for hvert generation.
  men Microsoft har jo tydeligt sagt at de ønsker deres spil både skal kunne spilles på PCer og Xbox økosystemet.
  Det er sku lækkert at man både kan spille sine spil både på PCeren.. og på Stue alteret. (og nu også fra tablets via skyen (Eller køleskab for den sag skyld hehe:
  https://www.instagram.com/p/CGQoq2HpHKS/?utm_source=ig_web_copy_link )
  Hvor xboxen nu gør oplevelsen endnu bedre, med eks. fast resume, HDR i spil som ikke understøttede dette, osv osv…

 13. #16 Ja og så liner din holdning i artiklen jo heldigvis op med hvad allerede er kendt vedrørende PS5 launch.

  Så er løftet i #5 også gratis

  #17 Det er også del af min pointe, når man kører en metrik med så lidt under overfladen så bliver det ret arbitrært.

 14. #18: Hvis du mener at PS5 rent faktisk har eksklusive spil ved sin lancering, så ja. Om det så er opsigtsvækkende spil, må være op til den enkelte at vurdere. F.eks. Godfall og Destruktion Allstars siger mig forbløffende lidt, mens Sackboy: A Big Adventure, for mit vedkommende, godt kan ligne en “hidden gem”.

  Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg er i høj grad er PS-fanboy, men jeg holder et skarpt øje på The Initiative, og hvad de ender med at diske op med til Xbox; de er et god damn stjernespækket hold de har fået samlet i det studie, og sammen med Xbox’ køb af Zenimax, så er jeg virkelig lun på tanken om at få en Series X hjem i stuen.

  … bare ikke nødvendigvis på lanceringsdagen.

 15. Bane design mm. Er ikke skalerbart!

  Jeg glæder mig personligt til de første ægte next gen titler… Der virkelig udnytter konsollerne!

 16. Jeg synes introen er snæversynet, krydret med præference. Det er ikke gået op for Chrism endnu at spil eksklusivitets æra’en er slut. Forbrugeren skal ikke længere tage et valg ud fra hvilke spil der er til hvilken konsol. Microsoft har for X år siden formentlig indset at de ikke kan hamle op med Sony’s portefølje i det lange løb, og MS har dælme udtænket en genial plan. Game Pass. Deres seneste køb af Bethesda understreger deres strategi, og Doom Eternal blev jo tilføjet for nylig. Det giver for mig meget større værdi end de gode eksklusive Sony spil (som med tiden har siget mig mindre og mindre).

 17. @fisker_, du har været på Daily Rush siden 2004. Det kan vel ikke være første gang at du bemærker, at skribenternes holdning kommer tydeligt frem i nyhederne. Det har været “vores” redaktionelle linje siden… Well mindst 2000. Det er også det som adskiller DR fra så mange andre. Heldigvis hvis man spørger mig.

  For mig virker det fjollet, at der ikke er én eneste “generationseksklusive” titel til de nye konsoller (endnu). Det gør at jeg ikke svinger dankortet når de nye konsoller lander.

  Jeg var overbevist om, at Horizon Forbidden West kun kunne spilles på en PS5 og det var derfor grunden til at købe en PS5, men det udkommer også til 4’eren. På den måde har jeg mistet mit enticement for at købe PS5.

  Der er sikkert mange andre grunde til at købe købe e

 18. #22: Man er velkommen til at være kritisk og subjektiv i sine skriblerier, det har Jan lært os alle, men her er det unuanceret, når man kun fremhæver og gentager den negative side af en nyhed. Flere har nu kommenteret på det, så det kan ikke være ubegrundet.

  Dertil kommer, at dækningen af konsollerne er udpræget skæv. Den ene maskine kritiseres for sit ringe udvalg, den anden hyldes for sit katte-DLC til en udvidelse af et allerede udgivet PS4-spil, hvor man hverken kan opgradere PS4-spillet eller overføre sin progression fra PS4 til PS5.

 19. #22 “Der er sikkert mange andre grunde til at købe købe”

  Netop pointen, hvis nu Chrisms holdning havde været at han kun ville købe en konsol med Spider-Man kunne nyheden med rette så havde handlet om hvor mange Spider-Man launch titler der var på XSX?

  Hvis du kan se hvor fjollet det er, håber jeg du også kan se hvor fjollet det er når som #17 skriver at det er Microsoft’s strategi ikke at have eksklusive titler.

  Men nu har denne diskussion nået sin naturlige konklusion allerede i mit sidste indlæg, så det bliver sidste for mig omkring dette emne.

 20. #21: Eksklusivitetsæraen er da på ingen måde slut. Så vidt jeg er orienteret, har Nintendo stadig ingen intentioner om at smide deres spil på andre platforme, og Sonys foreløbigt to PC-udgivelser (Horizon og Death Stranding) er altså ikke helt nok til at kalde kalde eksklusivitet for død og begravet.

  #23: Hyldest til katte-DLC har intet med PlayStation 5 som konsol at gøre – det handler udelukkende om Spider-Man-spillet.

  Lad mig i øvrigt lige understrege, at jeg selv er meget tilhænger af præmissen om at udgive spil til så mange platforme som muligt, så forbrugeren selv kan vælge hvordan spillet skal opleves.

  Jeg tillader mig også, igen, at understrege, at jeg snakker om at købe maskinen på launch-dagen. Jeg er sikker på Xbox Series X får en helvedes masse skarpe titler i løbet af sin levetid (igen, The Initiative er for vildt), men før de kommer på bordet, kan jeg ikke se en grund til at investere.

 21. #25 Jeg ser ikke en Switch som en konkurrent til Xbox/PS. Det er helt sin egen konsol, med sin egen kunde segment. Dengang man skulle vælge ml. Xbox 360 vs. PS3 og ml. Xbox One vs. PS4, har det været de eksklusive spil som gamere har taget udgangspunkt i. Det er det ikke i denne generation, fordi Game Pass er kommet til (deraf æra slut). Derfor er Xbox SX vs PS5 mere: Game Pass vs. eksklusive spil. Det er da åbenlyst. Det betyder selvfølgelig ikke at MS ikke har eksklusive spil, men det har overhovedet ikke været deres strategi. Dertil kommer at hvis man ikke ejer en gamer-PC (som sikkert er utænkeligt for rushere), så er der rigtig meget at hente i en Xbox alene, men dette aspekt har intro heller ikke med.

 22. #24: Spider-Cat er ikke et argument for at købe en PlayStation 5, hvilket jeg heller aldrig har påstået. Det er et argument for at købe spillet (som i øvrigt også kommer til PS4).

  #26: Du har en god pointe i at det hedder Game Pass vs. eksklusive Sony-titler. Med det argument, kan jeg til gengæld se endnu flere argumenter for at købe den prisvenlige Series S, hvis man, ligesom mig, ikke har behov for at grafik og afvikling absolut skal være det bedste af det bedste. Jeg er virkelig lun på en Series S, så jeg rent faktisk kan grave mig igennem et katalog af Xbox-spil, som jeg er gået glip af i denne generation, men har man allerede en Xbox One stående, så giver det, for mig, ikke mening at opgradere endnu. Det må man hjertens gerne være uenig i.

 23. Hvordan er Gears 5 sammenlignet med de gamle? De første 2 spil i serien var for fede, men det lyder til, at det hele er blevet lidt for woke nu. Eller hvad?

 24. #27 Det har du fuldstændig ret i. Jeg overvejede en Series S meget kraftigt, fordi jeg egentlig foretrækker at have mine spil digitalt og fordi jeg ikke går op i grafik, men jeg kunne ikke vinke farvel til disc drevet. Det giver mig frihed til at købe et spil, som jeg ikke er helt solgt på, som jeg så kan sælge bagefter.

  #28 Jeg har kun spillet Horde mode og hygget mig gevaldigt. Det er super sjovt at opbygge et forsvar og et arsenal. Der er en konsensus om at 3 og 4 på nogle punkter har et bedre Horde mode, men det er smag og behag. Jeg mener at Escape er nyt i 5, men ikke sikker.

 25. Jeg er skuffet over Avowed eftersigende først kommer i slutnigen af 2022, eller starten af 2023.

  Det’ det eneste “xbox” spil jeg synes ser spændende ud.

 26. #32 Ja den er lidt øv, glæder mig også ekstremt til noget modspil til Bethesda, men nu er de begge under Microsoft, så det bliver lidt spændende at se hvad de kommer til at gøre med det

 27. Jeg ved ikke rigtigt om jeg anser generationsbegrebet er passende til konsoller mere. Der kommer en hurtigere XBox og argumentet for at købe den er ikke eksklusives, optimering af specifikke spil til den.

  Som jeg forstår det er det at alle spil bliver forbedret med hurtigere load tider og mere stabile fps. Det minder meget mere om at opdatere sin pc end da der tidligere var store generationsskift på konsoller.

  Load tider:
  https://www.tweaktown.com/news/75381/xbox-series-vs-one-loading-times-82-reduction-thanks-to-ssd/index.html

 28. #36

  God pointe. Det er lidt bagudskuende at snakke om generationseksklusive spil i skiftet fra XboxOne/PS4 til SeriesX/PS5.

  Begge konsoller med et stort bagkatalog i form af spil fra nuværende generation, hvor det ser ud til at en lang række af nuværende generations spil afvikles bedre på kommende generations hardware.
  Så behovet for generationseksklusive spil er slet ikke det samme som ved tidligere generationsskifte.

  Jeg har selv nogle spil fra nuværende generation, som jeg gerne vil spille, men ikke har fået gjort endnu. Når jeg så kan spille dem med bedre grafik, opløsning og/eller framerate, så giver det god mening at købe en ny konsol. Også på lanceringsdatoen.
  Ligesåvel som det giver god mening at købe et nyt grafikkort.

  Det gav derimod fin mening at snakke om generationseksklusive spil ved tidligere konsolgenerationer, fordi et skifte i generation også betød et skifte i den underliggende hardwareplatform (f.eks. fra PowerPC til x86 i skiftet fra Xbox360/PS3 til XboxOne/PS4).
  Den bagudkompabilitet, der har været ved tidligere generationsskifte, betød som oftest, at man kunne afvikle tidligere generations spil med samme grafik osv., blot på sin nye konsol. Derfor var behovet for generationseksklusive spil langt højere, specielt ved lanceringsdatoen, fordi det var dem, som kunne demonstrere en ny konsolgenerations landvindinger over den tidligere.

 29. At købe ny konsol, minder vel mere om at opgradere sin PC, end nogensinde før. Jeg har bestilt en Series X og det er alene, på grund af den forbedrede bagud kompatibilitet. Jeg er desuden stærk modstander af eksklusivitet, på alle parametre.

  Jeg ser frem til at smide et spil i maskinen, som før kørte 30fps, men nu vil køre 60fps, her tænker jeg især på Fable 2 + 3 og Gears 2 + 3. Jeg har købt Sekiro og bruger det som min egen første oplevelse på det nye hardware.