En ny undersøgelser konkluderer, at op imod halvdelen af alle europæiske gamere har en svaghed for retro-spillene. Gensynet med spillene fra ungdommen, er dog en skuffelse for mange.

Det er ikke helt tilfældigt at vi har set flere retro-konsoller lanceret de seneste par år. Atari springer også snart på den bølge med den lettere forsinkede AtariBox.

Man har dog tendens til at male gamle (gode) minder lidt mere rosenrøde, og det gælder så også retro-gaming. En ny undersøgelse af ISFE og Ipsos Connect’s GameTrack foranlediget af GI.biz, viser at næsten halvdelen af alle europæiske gamere holder af at spille de gamle spil, men 38 % af disse bliver skuffet ved gensynet.

Det dog ikke sådan at alt var bedre i barndommen. De fleste af de adspurgte gamere mener dog, at moderne spil er bedre end de gamle.

Jeg har ved gentagne lejligheder fået noget nær et chok, da jeg tog fat i især C-64 spillene jeg husker bedst. Commando, som jeg kunne gennemføre flere gange i træk uden at dø, formåede nærmest at chokere mig.

Ikke på grund af det grafiske eller manglende kvalitet. Men mere mere chokket over hvor ringe mine evner var blevet med alderen. Jeg formåede at lave livet og dø i spillet på under tre minutter ved gensynet…

3 KOMMENTARER

  1. jeg har flere gange ønsket at spille retro spil, men de få gang jeg har brugt en emulator så er jeg blevet “skuffet” også, tror som sagt vi er blevet vendet til mere fra spillene, så de gamle kan bare ikke genleve nostalgien vi søger.
    Vi er nok overstimuleret i dag.

  2. Spiller primært retro-inspireret spil pt. De opfylder noget nostalgisk hos mig, men har samtidigt et spil- og teknisk design der er mere nutidige. F.eks er Shovel Knight et glimrende eksempel på dette. Grafisk nostalgisk men ikke hindret af de tekniske begrænsninger der var tilbage i de dage, som det er inspireret af.

  3. Jeg investerede i en N64 igen for et års tid siden og fik gennemført Mario 64 igen 100% og Ocarina of Time. Jeg fik min første N64 for 20 år siden og har savnet den lige siden jeg solgte min oprindelige.

    De spil holder nu stadigt og der findes mange fede perler til den herlige 64’er. :-). SM64 og OOT er stadigt på min top 10 liste over de bedste spil der nogensinde er lavet, den dag idag.

    Så har jeg også fået gennemført et par andre titler, her i blandt Conker’s Bad Fur Day. Det fik jeg aldrig spillet, da det udkom så sent i maskinens leve tid. Det havde jeg det nu også meget sjovt med, på trods af controls kan drille meget til tider. Især de sekvenser hvor man skal “liste” sig afsted. Det kan være svært med e