Microsofts Sea of Thieves tiltrak 2 mio. spillere i marts måned. Det lyder flot, men halvdelen benyttede sig af 14 dages free trial og har efterfølgende ikke købt spillet.

SuperData Research har offentliggjort deres tal for marts måned, og udover at slå fast at Fortnite er en kæmpe succes, kan de fortælle, at halvdelen af samtlige Sea of Thieves spillere, benyttede sig af Microsofts 14 day free trial tilbud – uden efterfølgende at investere i spillet.

Sea of Thieves has early success but with a caveat. Sea of Thieves had 1.7 million monthly active users on console and 283,000 on PC during its launch month. However – more than half of these users obtained the game through the limited free trial offered as part of Microsoft’s Xbox Game Pass. This leaves some unanswered questions concerning the long-term success of the title.

Set i det lys, er Sea of Thieves en betragtelig mindre succes. Det har heller ikke hjulpet, at spillet mangler indhold, som kan holde spillerne fast i mere end bare et par hyggelige aftener. Gårsdagens 1.0.6 patch bidrog med flere lettere ligegyldige kosmetiske items. Rare har dog leveret endnu en udvikler-opdatering i videoform, som du kan se herunder.

15 KOMMENTARER

 1. Det spil skulle have haft mindst et år mere i støbeskeen til at kreere indhold. Lige nu er det et glimrende framework og proof of concept. Men som et reelt AAA spil mangler der simpelthen bare noget at lave.

 2. Man skal vende den helt om. Microsoft er ikke interesseret i “the quick buck”, de er full-on på en subscription model.

  Man skal se på om hvor mange (der som mig) der har beholdt deres gamepass subscription aktiv, det er et langt mere interessant billede for om der tjenes penge.

 3. Frygter også det værste mht. State of Decay 2. Previews har i hvert fald pointeret mange fejl. Det er imo bare et spil som bare ankommer 2-3 år for sent..

 4. #4 det lyder til at folk har nuppet 14 day trial udelukledne for sot. Skuffet gået fra spillet og ikke derefter abonneret på microsofts service da folk kun ville teste spillet…

 5. Jeg har ikke spillet Sea of Thieves længe, men tilgengæld har jeg beholdt GamePass. Det er en go’ deal når man er Xbox spiller. Lige pt er jeg igang med State of Decay 1, og er ret godt underholdt. :-).

  Før det fik jeg gennemført Super Lucky’s Tale. Og der er stadigt mange spil som lokker. Gears of War 1 remake, Halo 5, Recore m.fl.

  59 kr. om måneden er billigt. Jeg har dog hørt at GamePass priserne er steget i andre europæiske lande, så håber ikke det rammer DK.

 6. Jeg var sååå hyped på SoT i lang tid. Jeg må endda krybe til korset og indrømme at jeg på reddit forsvarede spillet lige inden- og under udgivelsen………… pt jeg har ikke spillet det i over 3 uger netop pga manglende indhold, som jeg egentlig syntes ikke var noget problem de første par dage. Er også enig i at det er et skide godt proof of concept – men for helvede hvor skal der altså stadig fyldes meget ind i den verden før jeg drukner i ting at lave.. hvilket lidt er et must i et spil som SoT. Jeg bildte mig selv ind at det var fint bare at tage en sejltur med drengene og så ellers bare udelukkende gå efter at finde fjender. Det fungerer bare ikke så godt da der ikke engang er en lille følelse af et win, når man uden noget form for straf får et nyt skib efter det synker.

  Rare har virkelig undervurderet hvordan spillere i dag gennemknepper produktet, de tal der viser i hvert fald de tydeligvis ikke var klar med glidecremen!

 7. Det er nærmest ubegribeligt, at Rare ikke har fattet et af de vigtigste virkemidler til at holde folk fast. Loot progression. Jo ikke for sjov at WoW-spillere har holdt ved i ti år

  Utroligt at de seriøst har troet af kosmetiske upgrades var nok.

 8. I starten da jeg hørte først om Sea of Thieves syntes jeg også det virkede meget spændende og interessant. Men gradvis begynde interesserede at falde jo mere man hørte om spillet.

  For mig at se så virkede Sea of Thieves som et hurtigt cash grab game.

  I sidste ende skal udvilker bare give en pose penge til nogle populær youtubers/streamers for at hype spillet op og samtidig betale nogle store spil site for positive reviews.

  Hvis jeg husker rigtig så gik der omkring 3 uger og så begynde folk at hoppe fra Sea of Thieves. Det er godt nok hurtigt.

 9. ja, spillet er ikke så godt. mangler indhold. men i kan ikke komme uden om at youtube er FYLDT med videoer af SoT. der er rigtig mange videoer. så noget må spillerene da blive underholdt af.

 10. Jeg glæder mig til at vende tilbage til spillet, for lige pt. afventer jeg nyt indhold før jeg samler venner til en ny omgang SoT. Spillet i sig selv er genialt – mangler bare det ekstra indhold.