Det er lørdag aften, og DC FanDome er netop løbet af stablen. I den forbindelse, var der en særlig overraskelse, som de færreste nok havde forudset: Gotham Knights. Spillet er udviklet af Warner Bros. Montreal, som vi umiddelbart genkender fra Batman: Arkham Origins; spillet der minder os om, hvorfor man med god smag i munden, kan kalde kvartetten af Arkham-spil for “Arkham-trilogien” (du brøler bare løs i kommentarerne, hvis du mener jeg tager fejl).

Spillet er et single player-spil med mulighed for co-op, hvor du og dine venner kan indtage rollen som Batgirl, Robin, Red Hood og/eller Nightwing. Spillets “World Premiere Trailer” fik min mund til at løbe i vand. Den hædrede Arkham-serien, ved at sætte en præmis op, hvor Bruce Wayne ikke længere er i live, ligesom den præsenterede spillets hovedpersoner, på yderst kapabel vis. Der var rigeligt med action, som vi har lært at kende netop fra Arkham-spillene, som så sin debut med Batman: Arkham Asylum i 2009.

Du har forhåbentlig allerede set den, umiddelbart fede, trailer øverst i denne nyhed. Jeg blev i hvert fald opstemt efter at have set den, men så så jeg den medfølgende gameplay-trailer. Se den herunder, og så læs videre bagefter:

Sådan får man min puls til at dale. Ja, der er stadig adskillige elementer fra de gode Arkham-dage, som fanger min interesse. Hvad der til gengæld får mig til at falde i søvn, finder sted omkring 1:47-mærket, hvor jeg selv bemærker et lille ikon over hovedet på en af fjenderne. Den sorte markør indikerer et 10-tal, hvilket jeg antager er fjendens “level”. Jeg var egentlig okay med dette tiltag, indtil Batgirl kaster sig ned over fjenden, og reelle cifre markerer vor meget skade hun påfører sit intetanende offer.

Jeg plejer at være rimelig stueren i mine formuleringer, men netop denne sekvens var som at stirre på et åbent sår, hvor miderne endnu var ved at finde bolig. Med tanke på at Arkham-spillene havde en ganske “organisk” tilgang til kamp mod fjenderne, så virker det afskyeligt at se en så hædret spilserie ty til disse metoder. Far Cry: New Dawn gjorde det samme, og det var heller ikke noget spillet vandt et eneste point på – i hvert fald ikke fra mig.

Jeg kan tage fejl

Rent visuelt er der ikke noget at sætte en finger på. Design af både omgivelser, karakterer og øvrige effekter, vil falde godt i smag hos fans af Batman: Arkham-serien. Kampsystemet lader til at være bibeholdt, og vi skal endelig ikke glemme, at Batman: Arkham Asylum formåede at sætte en standard for hvordan nærkamp afvikles i de fleste action-titler nu om dage.

Den sekvens der vises i gameplay-traileren, lader dog også til at finde sted forbi halvvejs-punktet i spillets progression. Således nævnes det i hvert fald, at det er mindst 12 timer inde i Batgirls historie, såvel som halvvejs igennem Mr. Freezes “story line”.

Jeg kan ærlig talt ikke sætte en finger på hverken det reelle gameplay, feedback under kamp eller design af samtlige karakterer. Jeg kan til gengæld kun sammeligne det viste tal-system med en metafor, som jeg netop har fundet på i dette øjeblik:

“En leverpostejsmad smager glimrende, medmindre den har ligget i en vindueskarm i et par uger”.

… og sådan har jeg det med den umiddelbare præsentation af Gotham Knights.

(Nåh ja – Bruce Wayne/Batman er i øvrigt død. Glemte jeg at sige “spoiler alert”?)

Gotham Knights udkommer i 2021 på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X.

14 KOMMENTARER

 1. Hehe, det ser sgu godt ud. Den motorcykeltur gennem Gotham i starten af gameplayvideoen ser rigtig cool ud. Og de damage tal der generer mig slet ikke, men jeg kan se at der er andre på YouTube, som heller ikke er vilde med dem.

 2. #1: Jeg havde ikke engang læst YT-kommentarerne, før jeg så traileren, men jeg håber det er noget WB Montreal læser med på og gør noget ved. Det skærer mig virkelig dybt i sjælen, når Arkham-spillene kunne undvære dem, og spillet er så tydeligt inspireret af dem.

 3. Gid de ville stoppe med det.

  Ac odyssey… en kæmpe sandkasse. Vil man udforske spillet på sin måde, tage hen til en ø på den anden side af kortet får man pludselig røvfuld af en level 55 puma som er dopet med coke feta. Men bliv på den første ø og mød en af dens level 1 fætre og det hele er ok.

  Far cry og wolfenstein gjorde det også. Ødelægger fuldstændig spillet. Stopper ens passion for at udforske og gør spillet til en grindfest.

 4. Jeg er lidt ærgeligt at både det og det nye Suicide Squash bliver multiplayer spil. Så får vi nok ikke den helt vilde historie i nogen af spillene.

 5. #5 Det gør det i alle de tilfælde jeg har prøvet. Der er bare ikke den samme “immersion” for mit vedkommende

 6. Hmmm tror jeg springer over alene fordi jeg ikke gider spille robin eller batgirl eller nogen af de andre side karaktere efter at have spillet som batman så virker det ret fesent, de siger mig intet men synes de har en fin rolle når de bruges som sekundære karakter.

  Tilslutter mig også at mob level plus dmg. systemet ikke hører hjemme i den verden, de gamle spil tog sig godt ud uden.

 7. Nu ved jeg at man vel ikke skal sammenligne med Arkham-serien, men hold fast hvor ser det bare fesent ud. Hader alle farverne, hader deres replikker, hader ikonerne der popper up og boss hp-meter (ser ud som ngoet fra Borderlands, passer fanme ikke ind) … nej nej nej. det der er sgu en ommer. Hvilken skuffelse…

 8. Nu skal man nok lige klappe hesten inden, at man brokker sig alt for meget.
  Det er et Pre-alpha build og der er meget der kan nå at ændre sig.

  Mon ikke sådan en detalje som dmg numbers kan slås til/fra – det er i hvert fald oplagt.

 9. #2 ja jeg tror desværre heller ikke det bidrager med noget vi ikke kunne ha været foruden. Arkham spillene underholdte mig ganske fint med combat. jeg behøver ikke være lvl 10 oven i hatten. (ihvertfald på rpg måden)

 10. Dette spil får mig til at tænke på Gears of War: Judgement, hvor B teamet lige skulle malkes lidt oven på en ellers fin afsluttet main game historie.

  Det spil kommer nok til at lægge pænt langt nede i budget bunken før jeg samler det op…. meh.