Det ser ud til at Google holder deres tidsplan, og som lovet lancerer deres spilstreaming-platform Google Stadia til november – i fjorten udvalgte lande. Alle jer, som ikke kan vente med at få fingrene i Stadia, vil nok være begejstrerede over at høre, at Danmark er på listen over lande, som ikke behøver at vente til 2020.

Listen over de lande som får adgang før 2020.

Stadia Founder’s Edition

I første omgang får forbrugerne i de udvalgte lande adgang til Stadia’en ved at købe ‘Stadia Founder’s Edition’ for en pris på omkring 850-900 kr.

Med dette er inkluderet en Stadia controller, Google Chromecast Ultra, tre måneders Stadia Pro og fuld adgang til spillet Destiny 2.

Det skal lige tilføjes, at den inkluderede Chromecast ikke blot er en gratis bonus; den er faktisk nødvendig for at kunne bruge Stadia på et TV.

Til alle jer, som higer efter 60 fps gameplay i 4K opløsning, tilbyder Google abonnementsordningen Stadia Pro, som giver adgang til at streame i højeste lyd- og billedkvalitet, til cirka samme månedlige pris som et Netflix-abonnement.

Stadias controller; lad os håbe, at den er mere brugervenlig, end den er køn.

Vent… er mit internet godt nok?

Uden tvivl kommer det til at kræve voldsomme mængder data at kunne streame et spil i 4K opløsning med 60 fps. PC Gamer har regnet lidt på det, og er kommet frem til at 65 timers spil i 4K opløsning vil bruge omkring 1 terabyte data, dvs. 1000 gigabyte.

For alle os, som tvivler på at vores internet kan håndtere så store mængder data, har Google været så venlige at lave en fin lille graf, hvor man kan se, hvilken Stadia-tjeneste ens internet kan håndtere.

Googles estimat for hvilke hastigheder er påkrævet for at bruge Stadia.

Minimum for at køre Stadia er altså helt nede på 10 Mbps (Megabits per second), men der må man så også nøjes med 720p opløsning. For at kunne streame spil i den højest udbudte kvalitet, skal internettet mindst have en hastighed på 35 Mbps.

Selv mit skod internet kan knokle sig op på lidt over 40 Mbps, så det bliver nok ikke internethastigheden, som kommer til at stå i vejen for Stadias succes i Danmark.

Hvad med spillene?

Google Stadia kommer til at blive lanceret med 30+ spiltitler, deriblandt Assassin’s Creed Odyssey, Doom, Destiny 2, Final Fantasy XV og The Division 2. Der er dog nogle firmaer, som ikke vil være med på Googles projekt, f.eks. Activision Blizzard og Epic Games. Det betyder at bl.a. monsterhittet Fortnite kommer til at mangle i Stadia-samlingen.

Stadia boss Phil Harrison giver et lille hint om hvad man kan forvente af spil på platformen.

Hvis man ikke orker at punge ud for endnu en streamingtjeneste, kan man i stedet købe en Stadia controller og købe sig adgang til et individuelt spil, ligesom på Playstation Store, Steam eller Xbox Marketplace. Køber man et individuelt spil har man dog ikke adgang til 4K opløsning, da denne ydelse er forbeholdt Stadia Pro abonnenter.

Er du til Stadia?

Siden annonceringen har der været delte meninger om Stadia. Ifølge nogle er det et solidt skridt i retning af en hardwarefri fremtid, mens andre mener, at Stadia uundgåeligt kommer til at lide samme tragiske skæbne som OnLive gjorde for år tilbage. 

Hvad tror I?

10 KOMMENTARER

 1. Fedt hvis det virkelig virker og gfx er crisp og smooth som på pc – men tror ærligtalt ikke på det (men håber).
  Bliver formentlig komprimeret for meget til min smag.
  Til casual og ikke gfx tunge spil kan det måske fungere.

 2. Det Bliver spænede at følge.

  Er selv med i gerfore now beta med deres version af live streaming. Og må godt nok sige at jeg er imponeret, ingen input lag og det køre super godt.

  Så tror også google bliver godt

 3. #4 med geforce now har du adgang til dit stream og blizzard og uplay bibliotek af spil. Dog er det ikke alle spil som kan streames

  Måske det bliver det samme med Googles version.

  Bliver interesant at se hvad Xbox kommer med

 4. #3 Virkelig? Jeg er også med i geforce now beta’en og oplever at systemet er mega ustabilt. Jeg oplever næsten konstant “fps lag” eller “high latency” (mener jeg der står). Troede at deres produkt var crap – men måske problemerne ligger hos mig..

 5. #4 – Det er min forståelse, at abonnementet kun giver adgang til at kunne bruge teknikken – spillene skal du selv “levere” (købe).

  Så, hvis det virker, er det vel en fin afløser i stedet for en gaming maskine, men det kunne jeg dog forestille mig, at en del af målgruppen allerede havde.

  Det her var den oplagte mulighed for at lave Netflix med computerspil, men det fik vi så ikke.

 6. #4 #7
  Ud fra hvad Google har fortalt fungerer deres tjeneste meget ligesom et PS+ abonnement: man kan sagtens købe et spil på Playstation og spille det, uden noget abonnement. Det samme gør sig gældende for Stadia’en.
  MEN, visse ydelser er låst bag en abonnement-paywall, på Playstation er det evnen til at spille online multiplayer, hos Google Stadia er det evnen til at streame ens spil i højest kvalitet.
  Begge services leverer ligeledes månedlige “gratis” spil til deres abonnementer.

  Så jo, man skal selv betale for sine spil, hvis man vil spille noget andet end de spil som er inkluderet i abonnementet. Det første “gratis” spil som Stadia Pro tilbyder er Destiny 2 med alt deres ekstra content inkluderet.

  Håber at det gjorde det lidt mere klart