Der er langt imellem spillene der finder sted i Tolkiens Ringenes Herre-univers, men det har tyske Daedaelic valgt at gøre noget ved, med annonceringen af The Lord of the Rings: Gollum.

Det er endnu svært at sige, hvilken type spil vi har i vente. PC Gamer har dog været hurtige på aftrækkeren, og fået et kort interview med Carsten Fichtelmann fra Daedaelic i hus, hvor han dog får sat et par enkelte sætninger på oplevelsen.

Fichtelmann nævner at der er tale om et action/adventure-spil, hvor spilleren indtager rollen som Gollum. Historien vil finde sted før begivenhederne i Ringenes Herre-bøgerne, og vil fokusere på Gollums udvikling op til den skæve eksistens vi kender. Der skal træffes svære valg under forløbet, som især vil bære præg af Gollums noget splittede personlighed.

“When you look at our history with storytelling games, it was obvious that we needed to do something where the protagonist has a conflict going on,” says Fichtelmann. “This is also something you’ll play in the game. You’ll come to decisions you have to make, and you’ll have the two voices talking to you. He may change his mind, and this is a clue about how it will play.”

Til trods for Gollums skiftende temperament, er han ikke just kendt for at være en slagsbror, så hvor meget kamp man egentlig kan kaste sig ud i, må være op til gætterier i skrivende stund. Det kan måske være værd at spekulere i, om stealth-sekvenser vil have en mere fremtrædende rolle.

Eftersom det er Warner der ejer rettighederne fra Ringenes Herre-filmene, skal vi dog ikke forvente et grafisk design, som vi nødvendigvis er helt bekendt med. Hele universet vil blive fortolket ud fra bøgerne, men dog med en forsikring om, at flere kendte lokationer vil være at finde.

Der er endnu ingen trailere, screenshots eller skyggen af hverken udgivelsesdato eller platforme, men altså blot udsigt til at vente til 2021 før spillet er ude.

11 KOMMENTARER

  1. Af alle karakterer i LotR universet havde jeg aldrig have gættet, at det skulle være Gollum som fik sit eget spil xD Udviklerne er sgu ikke bange for at tage chancer, respekt for det.

  2. Men er karakteren ikke låst, da vi kender hans oprindelse og slutning fra bøgerne/filmen. Det tillader jo ikke det store råderum.

    Jeg har det svært med de her låste/bundne scenarier. Derfor kunne jeg ikke nyde episode 2+3 af SW eller Rogue One.

  3. Jeg synes, det lyder fedt. Kan sagtens forestille mig, at det kan blive interessant. Bøgerne beskriver, hvordan Gollum sagtens kunne finde på at nakke orker engang i mellem, og han havde ingen kvaler med at nakke Deagol og at forsøge at nakke Bilbo. Konfliktsky kan man sgu ikke ligefrem kalde ham.

  4. Vil anbefale alle at spille Pillars of the Earth, som Daedalic har lavet. Det er super godt, og Gollum spillet vil sikkert minde om det.