God formiddag kære Daily Rush’ere. Det kan komme som en overraskelse for mange, og med fare for at give jer morgenkaffen galt i halsen, vil jeg alligevel vove pelsen og postulere at Danmark er et uland. I hvert fald når det gælder salgstallene for computerspil og hardware. Vi (og her taler jeg om pressen) har ingen uvildige og uafhængige (eller næsten) instanser, som vi kan konsultere, når distributører og producenter postulerer helt fantastiske salgstal, baseret på subjektive vurderinger foretaget af en meget lille håndfuld forhandlere. Senest modtog vi i går en pressemeddelelse fra NFI (Nordisk Film Interactive), hvoraf vi kunne læse at en repræsentant fra Merlin kunne fortælle, at PlayStation 3 nu sælger fire gange så meget som Wii og hele seks gange mere end Xbox 360. Det lyder også meget flot, men vi har ikke en jordisk chance for at efterprøve disse tal. Stort set alle andre uafhængige undersøgelser viser en forholdsmæssig nedgang i salget af PS3-spil i forhold til både Wii & Xbox 360. Så sent som i går bragte Gamesindustry.biz en artikel, som ganske klart viste at PlayStation, multiformat & PC-bladene har det meget svært i Storbritannien, hvorimod Official Xbox 360, 360, Xbox World 360 & Official Nintendo Magazine faktisk har øget oplaget i løbet af de første måneder af 2007. Vi mangler simpelthen gennemskuelighed i den danske del af spilbranchen.

8 KOMMENTARER

 1. Det er nordisk film, hvad havde I regnet med?

  En større spasser virksomhed, findes der da ikke i Danmark. Jo, måske lige Danmarks Radio

 2. #2 & 3:

  Både ja og nej. Det nordiske marked er på mange måder anderledes, men det som rigtig irriterer mig, er at det er NFI som gang på gang bringer den slags “pressemeddelelser”. Microsoft & Nintendo (Bergsala) er for længst holdt op med den slags.

 3. #4
  De to maskiner har nu også været ude i noget længere tid end PS3. Sony/NFI bliver nød til at gøre sådan noget her for at gøre opmærksom på sig selv og hvordan det går dem. Det giver jo trodsalt god omtale.

 4. Det er ikke andet end ren reklame provoganda :O)

  Mange spår jo allerede at HD-DVD er ved at tabe format krigen, så nu skruger de bare lidt mere op på ps3 blusset andet er det da ikke

 5. #6
  Jeg bestikker Solid Snake til at snige sig ind og tyvstjæle de lønningschecks du har fået fra Microsoft. Imens de små bamser fra LittlebigPlanet laver en 3d bane på dig i din søvn.

  Om natten.