God eftermiddag kære Daily Rush’ere. Som de fleste af jer nok allerede har bemærket, har undertegnede givet den forholdsvis meget gas på nyhedsfronten i denne uge. Jeg tør næsten ikke sige hvorfor (med fare for at få et fatwah påklistret af pc-folket), men vover alligevel pelsen. De sidste ti dage har jeg udelukkende arbejdet på en Macbook Air (SSD) og det gør en forskel. Kombinationen af Safari, TextMate, NetNewsWire (især Smart Lists), Transmit & Automator (fixer alle screenshots med et tastetryk) gør bare så stor en forskel. Jeg er faktisk blevet lettere chokeret over hvor store forbedringer der har været at hente workflow-mæssigt. Jeg er (næsten) overbevist om, at det kun er de største billedbehandlingsopgaver jeg fremover (indtil jeg også har en Mac Pro) vil lave på en Windows-baseret PC. Frygt dog ej. Jeg skal da stadig game på pc’en og benyttede Media Center og den slags, men jeg må nok indrømme at vennerne nu endeligt har fået mig konverteret til “den lyse side” rent arbejdsmæssigt. Mindre kan være fantastisk godt

48 KOMMENTARER

 1. #1:

  Tja, det er desværre kun 3.6% af Daily Rush-læserne, som benytter en Mac.

  Sig det til dem

  For Browser / OS ser det endnu værre ud:

  1. Internet Explorer / Windows 55.13%
  2. Firefox / Windows 37.27%
  3. Safari / Macintosh 2.21%

 2. #0
  Velkommen i folden Bruger selv både Transmit og Textmate til mit website og elsker at benytte begge. Transmit er en gennemført og enkel ftp klient og Textmate er bare genial at arbejde med.

  Og så må det iøvrigt gå godt for DR siden du kan smide 19-20.000 efter en Air med SSD

 3. Enedelig er der sparket liv i DR, var lidt dødt med et par nyheder om ugen.

  Ja, nu er jeg egentlig en ateist, men …en Mærkligtosh? (slår korsets tegn)

  Gud hjælpe den vildfaren stakkel

 4. wow det har ftp og text editor???
  Og hvor avanceret er det lige at lave nyheder. Det der burde tage tid er jo at skrive teksten, hvis det var anderledes før er det dig selv der er retarded.

  edit: tag den her kommentar med et gran salt

 5. #5: Der har altså været 3-5 nyheder om dagen ret længe. Vi leder altid efter flere flere nyhedsfolk, da det bliver ganske ensformigt i længden med samme “orakel” hver dag..

  #6: Du har vist ikke prøvet at lave nyheder på Daily Rush før. Html m.v. der skal laves manuelt vil altid tage tid.

 6. #8 Måske i skulle opdatere jeres CMS så

  Men tillykke med din nye computer, hvis det hjælper er det da altid fint, må dog indrømme at jeg ikke besøger siden pga. nyhederne.

 7. ja for satan vi har gået meget i den her uge nogen af dagene har jeg faktisk droppet at læse det fordi det bare var en ny wall of text efter den anden

 8. Lækkert for dig

  Men måske er der også ting ved Daily Rush, som er håbløse og som forklarer en del af genvinsten… jeg husker, at nyheder/artikler skulle skrives i HTML. Og billeder var tidskrævende.

 9. Asso.. Jeg ville også hellere eje en fin IBM end en Air. Men en MBP slår alt. Måske ikke hardware mæssigt, men os’et og designet er jo genialt.

  #15
  Åben spotlight skriv terminal, tryk enter. Dine muligheder er uendelige.

 10. #18: Air’en med SSD virker på mange måder hurtigere end selv en MBP med 7200 rpm disk (især ved brug af Spotlight searches & app launch).

  Den er perfekt til mit behov. Skal veje under 1.5 kg og have full size keyboard. Dertil slår Air’ens display alt. Det skal ses før man tror det.

 11. Rigtig fedt der er kommet gas på nyhedsfronten. jeg melder mig ind i kampen i næste uge med nyheder også…har lige haft en helvedes uge med opgave…men nu skal den få gas på DR

  Og hvis der blev doneret en mac til “medarbejderne” skulle jeg dog nok kvittere med en enorm daglig mængde nyheder og artikler hahaha!

 12. Til jer PC-fanboys.
  I stedet for at whine, så prøv at arbejde seriøst og nørd med en mac i et par måneder, og jeres syn på mac vil nok ændre sig bare en smule.
  Jeg har tweak’et pc’er i 16 år, men vil i dag til enhver tiden vælge mac’en til desktop arbejde. Programmer er bare bedre integreret på OS X og interfacet slår Windows med flere baner.

 13. Jeg må indrømme med et par års arbejde på Mac hos et firma i Fredericia, og så samtidigt privat arbejde på IBM, så er jeg ikke et sekund i tvivl.
  Min gamle t41p fra 2004 løber med æren overlegent, intet mindre.

  Den dag den stiger af, der opsiger jeg internettet og gider ikke mere. Det bliver ikke bedre end denne her maskine

  Hvad er det, der er så bøvlet at skrive nyheder her på siden, der gør du foretrækker din Mac fremfor alt muligt andet Phonetic? – Nu har jeg jo selvfølgelig ikke set, hvad der er under skindet på siden her, men altså synes jo nok at skrive html (som nogle andre vist også nævnet) der kan vel næppe være den store forskel at spore fra den ene til den andne type af maskine.

 14. #27: Det er ikke maskinen, men applikationerne som gør forskellen. TextMate alene er grund nok til at foretrække mac til det jeg laver.

 15. #29 – hvorfor slut? man har da bare en gamer/heavyduty-pc til spil og tunge apps, og en mac til hverdagsting. funger fint.

 16. En Windows baseret PC er bare irriterende klodset at arbejde på, når man har vænnet sig til MAC OSX.

  Jeg bruger udelukkende min PC til gaming.

 17. Hvorfor bruger du en PC til billedbehandlingsarbejde?
  En mac burde da være overlegen til grafik ift. en pc, alene grundet skærmen.

  Hvis jeg havde en Mac, blev min pc kun brugt til at spille på, tror jeg.

 18. Fuck… der er indtil fere mac’s i firma’et som designerne bruger og har kun elendige erfaringer med dem. de suger virkelig i forhold til pc’er. den eneste forskel er jo efterhaanden OS’et(well ogsaa filsystemet) og der er osx ikke saerlig brugervenligt… virker som om du bare ikke bruger de rigtige programmer til din pc.

 19. #41 er osx filesystem mindre rugerfvengligt end win32?? eller hvad er det du prøver at sige???

  vi diskuterer smag, og det er altid svært…men jeg er enig med phon, min produktivitet stiger 100% når jeg sidder med en mac…

 20. Jeg har aldrig selv haft mac, men de fleste jeg kender der arbejder med it bruger mac og jeg bliver selv gang på gang opfordret til selv at købe en.. Man bliver jo mere og mere fristet

 21. min største grund til ikke at bruge mac er, at jeg risikerer at ende som en dem… en der render rundt og prøver at konvertere alle andre for at frelse dem…

  … de er jo ligesom jehovas vidner (bortset fra at jehovas vidner kun generer mig om søndagen)

 22. Jeps og de der altid har brugt PC, bruger hvert sekund på at fortælle folk der Mac at de er nogle idioter med for mange penge

 23. @Phonetic
  Velkommen til den lyse side.
  Kan kun give dig ret.
  Har selv i Air til når jeg rejser og lignende og en Macbook Pro til alm. kontorbrug.
  Det fungerer simpelthen perfekt.

  Så… Godt valg. Og lad os så få konverteret alle de andre.