En nyt blogindlæg fra SuperData, påpeger at Fortnite-succesen går udover flere større “franchises”, som bl.a. Overwatch, League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive.

SuperData har bidraget med et ganske interessant blogindlæg, hvor de har set nærmere på den effekt som Epic Games’ Fortnite har haft på branchen og især populariteten og indtjeningen hos flere af de større eSports-franchises.

Selvom EA, Activision Blizzard og Take-Two alle tre har lovet at springe på Battle Roylale-bølgen, synes der ikke helt at være plads til alle. SuperData har bemærket, at antallet af streaming-seere er faldet ganske markant for især CS:GO (-51 %), League of Legends (-19 %) og Overwatch (-16 %) i en periode hvor Fortnite har for alvor har tiltrukket sig opmærksomhed (+59 %).

Free-to-play på konsollerne er ikke nødvendigvis en god forretning

SuperData påpeger også at en free-to-play titel som Fortnite på konsollerne ikke synes at anspore til øget totalt salg – tværtimod. Fjerner man data for Fortnite, er der tale om et fald i salget (baseret på mikrobetalinger) på -6 % (Q2 2018) sammenlignet med sidste år.

Det er dog formodentlig intet som bekymrer Epic Games. De tjener for øjeblikket $2 mio. om dagen alene på mobil-udgaven af Fortnite og er senest blevet vurderet til at være 54 mia. kr. værd efter Fortnite-succesen.

5 KOMMENTARER

 1. Utroligt hvor meget en ændring af det spil har gjort. Spillet var stort set dødt. De tilføjer F2P Battle Royal.. Næste øjeblik spiller ½ af kloden spillet.

  Godt for dem.

 2. Jeg er glad for at esport og gaming generelt har vundet indpas og er blevet mere accepteret og casual. Desværre spiller jeg ikke Fortnite, battle royal spil siger mig ikke noget Havde hellere set et nyt fps eller moba slå globalt igennem, men tiden er nok løbet fra dem.

 3. Epic Games/Fortnite skal smede mens jernet er varmt. Battle Royale er meget populær lige nu, men tror også det dør hurtigt ud igen.

  Før var det Dota/LOL og andre MOBA spil, som var den store trend.

 4. Alle store spil kommer til at have en lang levetid, det kommer fortnite også til. Klart spillertallet vil dale, men det er jo ikke et spil der koster epic mange penge, det er ikke ligesom wow hvor der er brug for nye dyre ekspansions og masser af support medarbejder, omend de også tager sig godt betalt for det.

  Fortnite er klart i heartstone kategorien af gode forretninger der er billige at holde i live. Heldigvis kan man godt unde epic succesen, det er trods alt en af spilmastodonterne der har været med længe.

 5. Nu mangler de bare et Southpark afsnit, så er der vist ikke mere at opnå.
  Det utroligt det de har gjort. Kan ikke andet end være imponeret.