De konservative traditionalister med hang til film og gyldne statuetter er ikke så glade i disse dage. For vi har nemlig fået den største forandring i Oscar-showet i mange år.

I 2018 har The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences valgt at introducere en helt ny kategori, nemlig “Outstanding Achievement in Popular Film” (Tak til The Hollywood reporter). De har endnu ikke leveret detaljer for, hvordan film bedømmes i denne kategori. Men man kunne tænke sig til, at det er ting som markedsføring, antal biografgængere, indtjening og lignende faktorer, der kunne spille ind her. Det er måske en slags “Hvem er bedst til at være meget populær” eller “Hvem har flest penge til eksplosioner og reklamer”, men det finder vi nok først ud af lidt senere på året.

Herunder kan du læse The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences’ besked til deres medlemmer:

Dear Member,

Last night, the Board of Governors met to elect new board officers, and discuss and approve significant changes to the Oscars telecast.

The Board of Governors, staff, Academy members, and various working groups spent the last several months discussing improvements to the show.

Tonight, the Board approved three key changes:

1. A three-hour Oscars telecast

We are committed to producing an entertaining show in three hours, delivering a more accessible Oscars for our viewers worldwide.

To honor all 24 award categories, we will present select categories live, in the Dolby Theatre, during commercial breaks (categories to be determined). The winning moments will then be edited and aired later in the broadcast.

2. New award category

We will create a new category for outstanding achievement in popular film. Eligibility requirements and other key details will be forthcoming.

3. Earlier airdate for 92nd Oscars

The date of the 92nd Oscars telecast will move to Sunday, February 9, 2020, from the previously announced February 23. The date change will not affect awards eligibility dates or the voting process.

The 91st Oscars telecast remains as announced on Sunday, February 24, 2019.

We have heard from many of you about improvements needed to keep the Oscars and our Academy relevant in a changing world. The Board of Governors took this charge seriously.

We are excited about these steps, and look forward to sharing more details with you.

John Bailey and Dawn Hudson

Addendum:

While the details for a popular film category are still being finalized, a single film is eligible for an Oscar in both categories — Outstanding Achievement in Popular Film and the Academy Award for Best Picture. The new category will be introduced this coming year, at the 91st Oscars. In creating this award, the Board of Governors supports broad-based consideration of excellence in all films.

Årsagen er ganske klar. 2018-uddelingen var historiens lavest ratede Oscar-show, og kun 26,5 millioner så med via ABC’s udsendelse. Det er hele 19% mindre end 2017. Det står slemt til, hvis dette fald fortsætter. Og derfor er der også andre ændringer til formularen. Blandet andet skal showet nu holdes til “kun” 3 timer. Det betyder, at mindre populære præmier uddeles i reklamepauser, og i 2020 rykkes showet til en tidligere dato på året.

Der er mange forskellige reaktioner på den nye populistiske tilgang til en af de mest traditionsrige rykklapperceremonier. Nogle er ikke glade for, at vi nu får en pris, der som sådan ikke er rettet direkte imod selve filmhåndværket. Andre er glade for den mere moderne tilgang og nye inputs. Og så er der jo nok også dem, som ikke går så meget op i, hvordan fordelingen af guldstatuetter tager sig ud. Hvad siger du?

12 KOMMENTARER

  1. #1 Det er efterhånden 19 år siden, at jeg har set et fuldt oscars-show fra ende til anden. Så jeg har nu ikke så meget imod, at det kun er 3 timer. Men ærlig talt får det mig nok ikke tilbage på oscars vognen igen.

  2. #2 Hvis du alligevel ikke ser det, så tæller din mening ikke.:D Jeg har set det i biografen de seneste 7 år, og showet vil 99% sikkert ikke blive bedre af at blive kortet ned.

  3. #3 Jeg ser altid highlights og de bedste bidder og de største priser. Men det show er proppet til randen med “all filler no killer”. Så at skære fedtet væk og skyde ligegyldige statuetter til reklamerne er fint med mig

  4. #4 Det største problem ved dette års show var i hvert fald ikke længden. Det var, at det var ALT for politisk. Der er altid en snert af det, men det tog totalt overhånd i år. Jeg ved godt, at det er en utopisk drøm, men jeg håber, at de skærer lidt ned på den del af det næste år.

  5. Den nye pris vinder Black Panther bare for at komme beskyldningerne om racisme i forkøbet, da eliten aldrig vil give prisen for Bedste Film til en superheltefilm. Film som pøblen elsker.