Præsidenten for den International Olympiske Komite udtalte tidligere på ugen, at eSports fremmer vold og diskrimination, og derfor er de uforenelige med de olympiske værdier.

I et interview med Associated Press gjorde Thomas Bach, præsident for den Internationale Olympiske Komite, det klart, at vi ikke skal forvente eSport til legene i den nærmeste fremtid.

We cannot have in the Olympic program a game which is promoting violence or discrimination. So-called killer games. They, from our point of view, are contradictory to the Olympic values and cannot therefore be accepted. – Thomas Bach til Associated Press.

Det kan selvfølgelig virke enormt selvmodsigende, endog hyklerisk, at modsætte sig digitalt vold, når de Olympiske Lege allerede har fysisk vold af ret voldsom karakter. Bueskydning, boksning, fægtning, judo, skydning, taekwodno, wrestling og skiskydning er alle en del af de officielle discipliner til OL og Vinter OL. Thomas Bach er endda selv gammel guldvinder i fægtning.

Bach mener dog, at selvom mange discipliner har deres oprindelse fra kamp og krig i den virkelige verden, så er sport det civiliserede udtryk af dette. Og det er spil, hvor man dræber andre spillere så ikke.

Of course every combat sport has its origins in a real fight among people,” he said. “But sport is the civilized expression about this. If you have egames where it’s about killing somebody, this cannot be brought into line with our Olympic values. Thomas Bach til Associated Press.

Er det en selvmodsigende ordsalat, eller har Thomas Bach mon fat i noget af det rigtige?

Noget helt andet er, om eSports så i det hele taget har brug for de Olympiske Lege? For efter mange års kamp for at komme på TV, sprang spillene i sidste ende helt over det efterhånden forældede TV-format, og nyder nu millioner af seere hver eneste time i døgnet på services som Youtube og Twitch. Og med den ene store og evigt voksende spilturnering efter den anden, behøver vi at kæmpe for berettigelse og accept fra OL?

29 KOMMENTARER

 1. Helt godnat, et godt eksempel er vel at der forleden var ham spasseren som skød folk til en madden turnering. Så madden nfl er sådan set et killer game. Nææ jeg har det sådan at man kan glæde sig til den dag hvor OL tænker at de gerne vil have esport med, for så at sige pænt nej tak, vi kører vores eget show.

 2. OL tror nok stadig de er store nok til at bestemme. Men ligesom Blockbuster er OL en døende organisation og de har lige pisset en stor del af 80er/90er og 00er generationerne af. Flot træk.

 3. #1 Så tror jeg nok, at du burde tage en snak med mit tastatur og et par af mine controllers!

  #2 Ja, giv det 10 år mere, så tror jeg, at eSport er blevet så ekstremt stort, at piben får en anden lyd.

  #3 Lol, ja!

  #4 Ja, interessen er i hvert fald ikke stigende. Der har til de sidste 3 OL været ca. 3.6 milliarder tv-sere verden over. Det er ekstremt mange. Men tallet stiger ikke. Det falder dog ikke lige pt, men jeg har svært ved at se, hvordan OL tager sig ud i 2032, hvis de ikke fornyer sig.

 4. Latterlig begrundelse for at træffe det rette valg IMO.

  eSport har intet at gøre ved OL. Jeg er bare gammeldaws på den måde.

 5. #8 enig. Esport er en latterlig term for competitive multiplayer digitale spil. Der er ikke mere “sport” over et spil CS end der er sport over et spil Poker. Det er altså ikke en sport. Det er konkurrence præget på højt plan men sport er en fysisk aktivitet. Ikke hvem der er hurtigst i kryds og tværs eller counter strike.

  Desuden er der rigeligt med internationale turneringer for computer spil. Drop nu den Sports label og find et bedre navn og vær sin egen i stedet for at skulle stidestille det med slalom ski.

 6. Jeg forstår heller ikke den fascination af, at mange ønsker esport skal være en del af OL. Esport er konstant forandrende med de forskellige genrer og spil, som spilles, hvor de sportsgrene i OL er mere tidsløse, såsom hammerkast, løb, vægtløftning osv. Jeg synes esport vil være totalt malplaceret iblandt disse klassiske sportsgrene, og det siger jeg altså, selvom jeg næsten kun ser esport, og ikke klassisk sport.

  Med det sagt så er det godt nok en tumpet udmeldelse fra Hr Bach.

 7. Troede alle OL discipliner, oprindeligt var militær discipliner for unge mænd i militærduelig alder. Dræber discipliner, bueskydning, spydkast etc.

 8. Han skulle jo finde på en undskyldning, for et nej er ikke godt nok. Og så blev det til en ringe en af slagsen.

  Jeg er i øvrigt enig eSport klare sig fint uden OL og det ville være en underlig displin at få på programmet. (Ligesom mange af de nyere sportsgrene i øvrigt er det).

 9. IOC er selv bundrådne helt ind til kernen.

  Men IOC er vel begyndt blive bekymret over at E-sport tordner frem og fanger millioner af mennesker, som de selv ikke er i stand til at malke nu.

  Personlig ser jeg efterhånden mere E-sport frem for traditionelle sport.

 10. At kalde e-sports spil for voldelige er virkelig en hån imod folk der oplevet reel psykisk eller fysisk vold. Hvor mange børn tror han, der har følt sig udsat for psykisk eller fysisk vold fordi de leger røver og soldater på Dust 2? Psykisk og fysisk vold eksisterer mindst lige så meget udenfor spillet som i spillet.

  Problemet er i min mening semantik. Der er et narrativ om at man “slår ihjel” og “dræber” i skydespil mens virkeligheden er, at INGEN bliver slået ihjel. Det er en virtuel omgang leg røver og soldater. Dine børn dør ligeledes heller ikke af at de leger røver og soldater i haven.

  Det er dybest set en logisk fejlslutning.

 11. Tilslutter mig til dem der mener at Esport ikke har noget at gøre i OL.
  Bare fordi et spil er bygget på ren konkurrence, så har det intet med sport at gøre.
  Så skal der også være dicipliner i skak og backgammon i OL.. Stop nu det pjat!

  Og De Olympiske Lege er forbeholdt rigtig sport baseret på fysiske dicipliner.

  Når det er sagt, så er manden en klovn, der kommer med de forkerte argumenter.

 12. #22 Skak er skam allerede en olympisk disciplin. Backgammon er dog ikke. Men skakspillere er med til OL. De har dog deres eget OL, men det er fuldt ud på højde med andre olympiske sportsgrene.

  Ja, det er fjollet.

  Jeg mener faktisk heller ikke, at esport hverken har behov for OL eller noget at lave ved OL.

 13. Har det som w000t, og håber bestemt heller ikke skak eller backgammon er at finde til OL.

  Lad nu e-sporten udvikle sig selv og sine egne konkurrencer.

 14. Forstår ikke hvad e-sport skal ved OL af flere årsager. Ingen af dem har noget med at gøre at e-sport ikke er en sport.

  OL for mig er historien i hver disciplin. Verdensrekorder, gamle helte, udvikling af en disciplin for at nå nye rekorder.

  e-sport er udefinerbart. For hvert 4. år vil den sport være anderledes og derfor vil e-sport i OL aldrig være noget man kan se tilbage til. Hvad er en verdensrekord i e-sport f.eks (med mindre det skal være speedruns eller tetris)

 15. Ah

  ligesom skiskydning, spydkast, taekwondo og så videre?

  gennemtænkt.

  En 10 stk ifølge wikipedia, er faktisk døde under OL..

  https://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_and_Paralympic_deaths#In_competition_during_the_Olympics

  Hvor mange er døde af IKKE-udefra kommende årsager, under en computerspils turnering? (dvs uden nogen har skudt, som i jacksonville for nylig)

  Det er selvfølgelig ikke voldsrelaterede ting de er døde af, men… det er da alligevel værd at overveje. de fleste gamers er rimelig fredelige

 16. Siger han vel ikke at CS får folk til at begå vold. Han siger at det er imod den olympiske ånd at simulere drab. Det synes jeg er svært at opponere imod. Havde man illustreret succeskriteriet i “disciplinen” ved noget andet end at skyde skalden af modstanderen, så havde han nok ikke været lige så afvisende.