Der har på det seneste været fokus på cross-play funktionalitet mellem platforme. Electronic Arts fortæller, at de også har set på muligheden for at lade alle spille imod alle i det kommende FIFA 19.

Electronic Arts’ FIFA 19 ville være en ganske oplagt kandidat, og især spillets online del, ville kunne nyde godt af slippe de enkelte platform-begrænsninger. Overfor Eurogamer fortæller EA FIFA Creative Director, i noget diplomatiske vendinger, at det bestemt er noget de både har tænkt over og også undersøgt muligheden for:

“It’s something we’ve looked at, and it’s something we often talk about,” he said, before suggesting first-party policy is to blame.

“There are a lot of issues to work through. I’m trying to be diplomatic here! There are a lot of issues to work through with various first parties. But Fortnite does that now with PC to consoles.

“From a consumer standpoint, it makes the community that much broader, which makes it that much more compelling.”

When pressed, Prior stopped short of confirming cross-platform play would come to FIFA any time soon, but offered a glimmer of hope.

Med hensyn til FIFA, har Electronic Arts’ en aftale med Sony, hvor PS4 er den primære platform for FIFA og især med henblik på online og turneringer. Begrænsningerne er efterhånden mindre tekniske og er mere motiveret af indtjening. Sonys position og markedsdominans gør helt naturligt at de er mindre interesserede i at åbne op for en funktionalitet, som mest ville gavne “de andre”

Det er udgivelsen af Fortnite på Nintendo Switch, som for alvor har sat fokus på cross-play funktionalitet mellem platforme og især Sonys manglede vilje til at ville lege med de andre.

På MCVUK bidrager MIDiA Researchs’ Karol Severin med en ganske god analyse af, hvorfor Sony – ud fra et forretningsmæssigt synspunkt – har meget lidt at vinde ved at åbne op for cross-platform-play på deres platform.

FIFA 19 ankommer den 28. september til PC, PS4 (PS4), Xbox One (Xbox 360) og Nintendo Switch.

2 KOMMENTARER