Verdun har ikke trukket overskrifter her på Daily Rush, men i anledning af julen, fortjener det altså at blive nævnt. Verdun er en multiplayer-shooter baseret på den 100 år gamle første verdenskrig, og er for tiden en del af Steams Early Access-program. Spillet ønsker dog at hædre den juleånd der fandt sted, under december-sæsonen i 1914. Det var her, soldaterne på begge sider af fronterne mødtes til en våbenhvile, hvor der blev udvekslet julesange, cigaretter og et par venlige omgange fodbold. Det samme finder nu sted i Verdun, hvor der altså er dømt reel våbenhvile, samt et ønske om at mødes under mere fredelige præmisser. Der er i samme forbindelse oprettet konkurrencer i spillet, hvor du kan vinde præmier ved at fange de mest julede øjeblikke i enten billed- eller videoform. Du kan læse hele beskrivelsen af hændelsen, på spillets Steam-side.

A 100 years ago French, German and British troops while fighting in world war I held truces during Christmas 1914. They exchanged Christmas greetings, sang Christmas carols and rumours say that they played a few football matches.

In the game Verdun we will celebrate this remarkable event by reproducing a similar scene from December 18 – 25 2014.

7 KOMMENTARER

 1. Viser bare hvor utrolig latterlig krig kan være … det ene øjeblik pløjer man hinanden ned mens lemmer flyver overalt, og senere på aftenen deler man en smøg og synger julesange sammen. Skal ikke undre mig at tusdindevis af tysker slet ikke anede hvad de kæmpede for under krigen, og i realiteten bare holdt sig i live og fulgte ordre.

 2. #1 Det er lige præcis hvad krig er… Det er ren politik. Modparterne har ofte intet imod hinanden, men følger blot en ordre.

  Og kan selv nikke genkendene til det som tidligere soldat. Alt er politik

 3. #1

  Ved du hvad de kæmpede for?
  Skurkerollen er historisk lagt på Tyskland, men sandheden er at der ikke var nogen decideret badguy, eller rettere, alle magthaverne var badguys – ikke ligesom 2. verdenskrig hvor nazismens ondskab var det klare mål der skulle knuses… (og hvor Stalin var så “heldig” at de allierede behøvede ham – selvom han, og hans regime, ikke var meget bedre end Hitlers)…

  1. verdenskrig var en krig, hvor imperialisterne ønskede at udvide deres magt… Men man havde ikke forudset hvor lang og blodig en krig, det ville blive…

  Aaaaanyway…
  Et spil omhandlende 1. verdenskrig, bliver først rigtig interessant, hvis det blev lavet som et MMO – men ak, det er nok ikke realistisk før et stykke ude i fremtiden, når alle har hurtigt internet og maskiner/konsoller der kan trække det… En skyttegravskrig udkæmpes ikke 32 mod 32 – der skal mange, mange, mange flere spillere til…

 4. #3 Hvis jeg nu ikke ved hvad de kæmpede for, har det nogen betydning for min kommentar?

  Men de fleste krige er vel bygget op over menneskenes svage sider, såsom grådighed, magt, uenighed og sidst men ikke mindst den væreste synder… religion.

 5. #5

  “Skal ikke undre mig at tusdindevis af tysker slet ikke anede hvad de kæmpede for under krigen, og i realiteten bare holdt sig i live og fulgte ordre.”

  Jeg læste bare lidt kommentaren som, “krigen var Tysklands skyld, men en del af dem var sikkert meget flinke” – og så følte jeg blot grund til at uddybe, at 1. verdenskrig ikke var tyskernes værk, men imperialismen i helhed…

 6. Dette spil skal da bare ha så meget fucking omtale så serverne crasher!

  Til os der kun har rørt CoD inden det blev MW, med en ildtang. Gevær, fjende, aftrækker.

  Ikke noget med at bruge 15 min på at samle sit våben med suppressor og 20 frontgrips. Nej det her har bare så meget charme så det halve i hvert fald kunne have været rigeligt.

  Dice & Activision, this is how it’s done.