I skrivende stund har Electronic Arts blot udgivet fire titler til Nintendo Switch: FIFA 18, FIFA 19, Fe og Unravel 2. Det er dog ikke fordi EA har “glemt” at den populære spillekonsol eksisterer, men derimod større overvejelser der ligger bag det bemærkelsesværdige fravær.

I et nyligt møde med investorer, har EA’s CEO, Andrew Wilson, meldt ud, at deres egen data viser, at de Switch-ejere som er interesserede i spil fra EA, alligevel er i besiddelse af en anden spilleplatform, som angiveligt kan afvikle spillene bedre end det er tilfældet med Switch. Den øverste ledelse har derfor besluttet, at det rent økonomisk ikke kan svare sig, at gøre store dele af spilkataloget tilgængeligt på Switch (tak til IGN)

“Any time we’re evaluating platform conversations, we’re really looking at a couple of things,” Wilson said. “One, does the game really fit the profile of that platform in terms of the control or the community ecosystem? Two, do we think the community playing on that platform would appreciate the game and go there, or would they prefer to play it somewhere else?”

He continued “We have a lot of data that would suggest a great many Switch owners also own a PlayStation 4 or an Xbox One or a PC and very often choose to play the games that we make on those platforms, even though they have a Switch and they enjoy a lot of great content on the Switch.”

Især en titel som The Sims virker ellers som et oplagt bud, men når alt kommer til alt, så er Electronic Arts stadig en virksomhed, som skal have sorte tal på bundlinien. Går du derfor og håber på at se titler som Dragon Age, Battlefield eller andre stortitler fra udgiveren til Switch, skal du altså nok sætte forventningerne langt ned.

7 KOMMENTARER

  1. Jeg tror faktisk ikke det er helt skævt set af dem. Min datter spiller allerede SIMS på PC og har brugt rigtigt mange lommepenge på diverse udvidelser dertil. Hun ville nok ikke gide starte forfra på en ny platform medmindre hun fik lov at tage alt sit nuværende indhold med sig. Og til de store, grafiske blockbusters har vi en PS4 Pro klar. Switchen er genial til hele Mario line-up’et, Zelda serien og diverse andre små perler. Men de store, grafiktunge blockbusters ville ikke komme til sin ret derpå.

  2. det er rigtigt EA, i er ikke dygtige nok til at lave spil til en switch, da den skal drives af det gode gameplay og at den allerede har så mange top titler i ikke kan nå til sokkeholderne. Så brug bare som undskyldning at den ikke kan trække jeres spil.

  3. #2: Det er måske en lidt firkantet måde at sige det på, men jeg kan sagtens se problemstillingen for dem netop pga Switchen skiller sig ud ift de andre platforme deres spil ellers bliver udgivet på. Så valget står imellem at lave en væsentligt nedskaleret version til Switchen eller lave spil der udelukkende vil blive udgivet der. Du kan sige hvad du vil om EA ellers og jeg vil nok være enig i det meste. Men ud fra et forretningsmæssigt synspunkt forstår dem godt.

  4. Reelt er det her jo bare lidt en ringe undskyldning, der dækker over det reelle problem, nemlig at EA ikke har fået deres proprietære Frostbite-motor til at kunne køre på Switch endnu. Både FIFA 19 og 20 kører i Switch-udgaven på en anden helt anden engine, og glem alt om alle andre Frostbite-spil – de kommer aldrig til Switch. Det bliver alt for bøvlet for EA at skulle portere deres AAA-spil over, fordi de har malet sig selv op i en krog teknologimæssigt, og Switch-ejerne må i stedet nøjes med enten “EA Originals” = opkøbte indies – eller Android-ports.