Efter det tragiske skyderi i Jacksonville i søndags, har Electronic Arts nu meddelt, at de donerer 1 million dollars til ofrene fra episode. Derudover opretter de en støttefond og afholder et livestream, hvor der kan doneres.

Alle de kritiske røster omkring loot boxe og gambling i spilverdenen blegner desværre i sammenligning med det meningsløse masseskyderi, der i søndags kostede to uskyldige spillere livet og efterlod 11 sårede i Jacksonville, Florida.

Electronic Arts står som bekendt bag Madden-spillene, og det var deres sanktionerede event. Via Twitter har skrevet følgende meddelelse:

17 KOMMENTARER

 1. Havde EA lavet den donation, hvis de ikke havde haft PR modvind hele året?
  Vil denne gode gerning lappe på deres dårlige ry?
  Eller vil folk se det som et forsøg på at cover up det dårlige?

  Fordi EA har fået så meget had den seneste tid, så kan deres forsøg på at gøre noget godt, risikere at blive tolket som noget negativt. Gør de det kun for at vi skal glemme alt det dårlige? Vil den gode gerning blive set som kynisk manipulation?
  Rent PR mæssigt tror jeg den donation kan få debatten om alt det dårlige til at blusse op igen.

 2. #2 Familierne og de ramte er sgu nok 110% ligeglade med, om EA gør det for egen vindings skyld for at cashe ind på god karma. Penge er penge. Og god karma er god karma, også når man køber det.

  Og selvom man fortjent kan sige om EA hvad man vil, så har de efter min mening gjort alt rigtigt efter hændelsen.

 3. #2 Yes, ofrene og deres familier kan være 100% ligeglade med, hvor pengene kommer fra, og hvorfor de kommer. Lad os ikke spekulere i den slags i sådan en sag.

 4. Mig bekendt så havde EA afsat omkring 1.25 million dollars til Madden 19 Championship. Taget i betragtning at EA nu aflyser den nuværende Madden 19 Championship turnering (eller sætter den på såkaldt standby?) og vælger at donnere 1 million dollars. Så bliver det omkring lidt billigere for EA nu.

  Jeg tror at EA prøve at score nogle billige points ved at vise såkaldte “Good Will” og “omsorg” for at ofre ikke skal sagsøge EA pga manglende sikkerhedskontrol og ikke mindst vagter ved selve event i Jacksonville. Denne donation er rent Damage Control fra EA marketings afd.

  Om endt, så er det fint gestus for ofre i det mindste, men for EA tror jeg nogle det handler om at deres omdømme ikke skal have flere skrammer nu.

 5. Sikke en nyhed at vågne op til, men Jacksonville ofrene er begyndt at sagsøge både EA og Venue nu.

  Og Jacksonville ofrene gør det rette for EA har nemlig ansvaret sammen Venue.

 6. #7 Åhh… det er godt nok bare så meget “USA”, det der.

  #8 I USA kan det sikkert ende med, at EA skal betale enorme summer for den hændelse. Det er satme sørgeligt.

 7. Jo men det er en skide turnering på en netcafe – det er latterligt at man skal lave bagagekontrol og kropvisiteringer.

  Det er USA holdning til våben der er problemet, ikke kontrol.

 8. #14 Nej da, alle skal have våben og så skal der samtidigt være kontrol over alt.. som i over alt. Går du på McDonalds skal du kontrolleres, går du i biffen skal du kontrollers, selv hvis du skal på lokum, så skal du kontrolleres.

  Der er intet galt med USA og deres holdning til våben, det er manglende kontrol der er et problem.

  Selvom du prøver at fortælle en af tosserne fra USA, at hvis det er sværere at få fat på våben, så er det også sværere at skyde andre, kommer du aldrig til at trænge ind til indersiden. De våbengale mennesker mener jo helt rigtigt at “Guns don’t kill people, people kill people” , man kan så vende den og sige at det er nogen nemmere at slå ihjel, hvis du går rundt med skydevåben.

  Man kan ikke gardere sig mod tosser, men at give tosserne lov til at gå med våben, er bare dumt med dum på.