EA tjener uden tvivl enorme summer for deres kortpakker i FIFA-spillene. Og nu forsøger de at få dem solgt i Belgien, selvom det er gambling ifølge belgisk lovgivning.

Det er snart et år siden, at EA smurte Battlefront 2 så meget ind i loot boxe, at spillere verden over fik nok. Det første til, at Disney måtte reagere, da EA var ved at sværte Star Wars-navnet til. Og myndigheder verden over fik også øjnene op for den omfattende gambling, som efterhånden har infiltreret sig i vores dejlige hobby. Det første sidenhen til, at lande som Holland og Belgien erklærede, at loot boxe er gambling, og dermed gjorde dem ulovlige,

Men EA vil ikke følge den belgiske spillekommisions anbefalinger, og sælger stadigvæk deres kortpakker i FIFA 18, og de har endnu ikke sagt noget om, at de skulle være fjernet i Belgien for FIFA 19. Tidligere har spillekommisionen sagt, at de retsforfølger alle, der ikke følger deres anvisninger. Og det gør de så nu med EA.

Det har nu ifølge Nieuws fået den belgiske spillekommision til at tage fat i landets offentlige anklagemyndighed. Nu kører der så en efterforskning i EA’s mest profitable spilserie. Denne her historie udvikler sig løbende, og vi følger op, når der er mere nyt. Tak til GamesIndustry.biz.

Det er da godt at se, at EA bruger deres nyimplementerede moralske kompas til noget!

4 KOMMENTARER

  1. Hmmm kan åbenbart ikke poste youtube links i kommentarfeltet. Weird. Nå, men her er et kortlink istedet til hans video.
    kortlink.dk/uytc

    EA sælger ikke spil til forbrugerne. De sælger forbrugere til investorer”. DAMN SON!

  2. Jeg vil til hver en tid foretrække at hvis man mener at det belgiske statsapparat ikke kan dets eget love at man så tager konsekvensen af det. I stedet for at være spydige og forsøge at manipulere folk som alle andre firmaer har gjort.

    Alle spilfirmaerne er jo så åbenbart enige om at den belgiske spilkommision ikke kan belgisk lovgivning, men hvor de andre har indtaget “offerrollen”, så tager EA i det mindste og står fast på det som de mener er deres ret.