Sony og deres PlayStation-brand har været med til E3-messen i Los Angeles, siden dørene første gang blev åbnet tilbage i 1995. Det lader dog til at den æra slutter nu, da Sony har meldt ud, at de ingen intentioner har om at deltage, når E3 løber af stablen fra den 11. til 14. juni 2019.

Gameinformer bringer følgende citat:

“As the industry evolves, Sony Interactive Entertainment continues to look for inventive opportunities to engage the community,” the company told Game Informer in a statement. “PlayStation fans mean the world to us and we always want to innovate, think differently and experiment with new ways to delight gamers. As a result, we have decided not to participate in E3 in 2019. We are exploring new and familiar ways to engage our community in 2019 and can’t wait to share our plans with you.”

Der er desværre heller ikke tale om, at benytte lignende metoder til off site-events, i stil med det som Electronic Arts gør i E3-perioden. PlayStation senior vice president, Jennifer Clark, har meldt helt klart ud, at Sony på ingen måde bliver associeret med E3, eller hvad der ellers foregår af gaming-relevante aktiviteter i den uge.

Det er ikke til at sige præcist, hvorfor Sony har valgt denne løsning, men teorierne er helt bestemt mange. IGN har givet tre gode bud på, hvorfor Sony ikke længere ser en værdi, i at bidrage til, hvad jeg personligt kalder, “gamernes højtid”. Et af buddene inkluderer blandt andet, at Sony er ved at lade op, til afsløringen af en efterfølger til PlayStation 4, og de vil give den annoncering al den opmærksomhed den fortjener, uden at øvrige spillere på markedet har mulighed for at stjæle rampelyset.

Alternativer under udvikling

Det betyder dog ikke at PlayStation-fans skal undvære de store præsentationer fra Sonys side fremover. Det vil sandsynligvis blive i et nyt format, som vil blive meldt ud på et senere tidpsunkt.

The official statement suggests that Sony plans to engage the community in other events. Does this mean Sony will be reviving the currently shuttered PlayStation Experience? “We are looking at events as a whole and how we can speak more to our fans and continue to wow them. The timing of PSX and E3 didn’t allow for that,” Clark replied. “But lots of exciting things to come, and we hope to share shortly. Some of our biggest games will have key milestones next year so we will work hard to blow those up.”

Hvordan Sony fremover vil præsentere nye spil og hardware, skal blive yderst interessant at følge med i. Jeg må dog indrømme, at det bliver mærkeligt at undvære Sony som emne, når snakken falder på hvem der “vinder” årets E3.

4 KOMMENTARER

  1. Kan se det fra begge sider, men synes det er ærgerligt man ikke bakker op om det årlige fælles arrangement hvor gamere verden over kan se hvad der kommer fra alle de store på en gang, det er jo frivilligt at vælge HVAD man vil vise og ikke vil vise, hvis alle køre deres eget show så bliver det måske lidt for snævert, det synes jeg man fornemmer når der f.eks. er blizzcon og lign.

    Men vi må vente og se hvad de går og pønser på.

  2. #3

    Spørgsmålet er hvor meget de reelt har at vise frem. Tænker de fleste af deres store titler står til at komme i løbet af første og andet kvartal. Så hvis de ikke føler der er nok titler de kan vise til at give et ordenligt show, så gir det mening ikke at møde op.
    Tænker osse de aflyste psx af samme grund.

    Selvfølig har brygger de på mere ps4. Men hvis deres hovedfokus er på en helt ny maskine, så kommer det jo osse an på hvornår hardwaren er klar til blive vist frem. Og om udviklerne er klar med demoer