Det sker engang i mellem at brugerskabte custom maps bliver så populære, at de simpelthen flytter ud og forsøger at stå på egne ben. Ingen er vist bedre til sparke ungerne ud af reden end Valve, som har transformeret blandt andre Counter-Strike, Team Fortress, Dota 2 og Garry’s Mod fra at være hobbyprojekter til nogle af de største spil i verden.

Nu har de gjort det igen med Dota Underlords. Dette spil er baseret på Dota 2 custom map’et Dota Auto-Chess, udviklet af Drodo Studio, som blev enormt populært efter lanceringen i vinters. Faktisk vanvittigt populært. 

Til trods for mod’ets oprindelige titel, har spillet ikke meget med skak at gøre. Kort fortalt går det ud på at placere karakterer fra Dota 2 på et skaklignede bræt og få dem til at tæske modstanderens brikker. Man starter som otte spillere, men efterhånden vil nogle miste alle deres livspoint ved tabe for meget, og dermed ryge ud af spillet. Her er et lille klip af hvordan spillet ser ud.

I løbet af spillet er det muligt at købe sig til flere brikker og dermed styrke sin lille hær. Omvendt er det muligt at få flere penge gennem renter, hvis man spiller tilpas nærigt. Spillet skulle efter sigende være inspireret af Mahjong, men det må I ikke lige holde mig op på (jeg troede Majong var dem som lavede Minecraft).

Skakmat?

Dota Underlords kan hentes på PC (Steam), eller på mobilen (Android, iOS) og er ganske gratis. Husk at spillet stadig er i early access, så forvent ikke at det hele fungerer perfekt.

Det gode ved spil som Dota Underlords, eller Hearthstone: Heroes of Warcraft, er at de tilbyder en relativt afslappet spiloplevelse. Til trods for at titlerne er stærkt konkurrenceorienterede, er det ikke nødvendigt at klikke på musen 7000 gange i minuttet for at spille godt. Jeg glæder mig til at prøve at få tiltusket mig et win.

Alle jer Daily Rush’ere, som er Dota Underlords nybegyndere, og alle jer, som allerede er Auto-Chess veteraner, hvad er jeres indtryk af spillet?

13 KOMMENTARER

  1. Jeg har kun prøvet at spille bor games. Hvornår ved man om man har vundet😁 altså hvor mange runder er der.

    Jeg er nået til runde 35.

  2. #4 Ja, præcis. Det tager faktisk overraskende lang tid, at køre en hel match igennem. Man skal i hvert fald sætte en lille halv time af til det.

  3. Det er mere vanskeligt i vs mode at holde øje med hvad modstanderne har/gør. Der fejler spillet fordi det absolut skulle laves til ios/Android. Til gengæld fungerer det ligeså så godt på devices som på computer. Jeg foretrækker dog stadigvæk almindelig autochess.

  4. Er det meningen at man ikke kan se toppen af skærmen for den bar med heroes man kan vælge/købe? Eller overser jeg en mulighed for at slå den fra?

  5. VALVEs version er mere bruger venligt og overskueligt. Der er dog stadig lang vej ifht. antallet af enheder. Der mangler VIRKELIG meget på den front ifht. Autoc-Chess. Hvis de vil have spillet til, at overleve på sigt, så skal de til at få fingeren ud. Efter 10 kampe – måske endda mindre, så har man prøvet alle kombinationerne.