Opdatering: YouTube har nu meddelt at de aflyser anden sæson hans “Scare PewDiePie” serie på YouTube Red. De har leveret en udtalelse, som bl.a. der delvist gengivet af Variety. YouTube fjerner også hans show fra “Google Preferred”, hvilket for alvor kan komme til at koste PewDiePie store reklamerindtægter.

 

27-årige Felix Kjellberg, bedre kendt som PewDiePie, er en af YouTubes absolut største personligheder med over 53 mio. følgere. Kjellberg er ofte meget bramfri i sine udtalelser og videoer, men nu er det blevet for meget for Disney, som ejer Maker Studios. Maker Studios har en række større YouTube-stjerne i stald.

Både Wall Street Journal og BBC kan i dag fortælle, at Disney nu har slået hånden af Kjellberg efter en række tilsyneladende bizarre antisemitiske videoer. De har flere gange indeholdt Hitler-referencer. Især ét indslag, hvor Kjellberg havde betalt to indere for at holde et skilt op med “Død over alle jøder”, blev for meget for Disney.

“Wearing a ‘Make America Great Again’ hat from President Donald Trump’s campaign, Mr. Kjellberg used a photo of Hitler as a segue between clips,” the Wall Street Journal writes. “Mr. Kjellberg says the material is portrayed in jest. He showed a clip from a Hitler speech in a Sept. 24 video criticizing a YouTube policy, posted swastikas drawn by his fans on Oct. 15 and watched a Hitler video in a brown military uniform to conclude a Dec. 8 video.

He also played the Nazi Party anthem before bowing to a swastika in a mock resurrection ritual on Jan. 14, and included a very brief Nazi salute with a Hitler voice-over saying ‘Sieg Heil’ and the text ‘Nazi Confirmed’ near the beginning of a Feb. 5 video.”

Nu er PewDiePie ikke så gammel, men måske han er begyndt at forstå, at der er ømme emner man ikke bare sådan ubetænksomt laver sjov med. Han han forsvarer sig selv at han ikke “mente” noget ondt med det og hævder at være blevet misforstået.

Mr. Kjellberg defended himself from criticism in a Jan. 17 video, saying “I think there’s a difference between a joke and actual like, , death to all Jews. If I made a video saying”—Mr. Kjellberg then quickly cuts to a close-up of his face illuminated brightly—“Hey guys, PewDiePie here. Death to all Jews, I want you to say after me: Death to all Jews. And, you know, Hitler was right. I really opened my eyes to white power. And I think it is time we did something about this.” The video then zooms back out and he adds: “That is how they’re essentially reporting this, as if that’s what I was saying.”

Velkommen til den virkelige verden hr. Kjellberg…

63 KOMMENTARER

 1. Har aldrig rigtig forstået hvorfor folk synes hans youtube videoer er interessante. Har set et par stykker og jeg synes hverken han er sjov eller interessant. Generelt synes jeg jeg dog også at det kedeligt at se på andre spille. 53 millioner følgere alligevel bare for at sidde og ligne en lalleglad idiot.

 2. Han overlever nok.

  Det er lige lovlig dramatisk af Disney at skære hånden af ham. Går Disney ind for sharia? Her i Vesten nøjes vi med at slå hånden af folk.:)

 3. Lidt halv ironisk når man tænker på at Walt Disney ham selv var anti-semitisk.

  Meeeen måske alligevel også lidt dumt af Felix at lave sådan nogle videoer

 4. Det er laaang tid siden jeg installerede en youtube blokker bare for at slippe for ham så jeg er pænt ligeglad. Har aldrig forstået hvor han her mere end én subscriber og da slet ikke 53 millioner.

 5. Nååårh! Det forklarer hvorfor han har haft et drastisk fald i views.

  Jeg har studeret Angry Joe, TotalBiscuit, PewDiePie, SSSniperWolf osv deres sub vs views, deres views falder altid drastisk når de taler nedsættende om deres fanbase, og hvis de vidste noget om hvorfor HollyWood stjerner mister deres glans så ville de meget let kunne undgå at miste fans.

  PewDiePie ser ud til at være en “god komiker” der kan komme med mange platte vittigheder og klovnerier folk falder for, men mangler intelligens så han vil nok være en saga blot om ca 5-7 år.

 6. #12 du taler som om at han kun lige er startet og at han ellerede har et staerkt faldende fan base.
  Faktum er at han har youtubet i adskellige aaar hvor han har koert akurat den stil som du mener er hans doedsdom, og ja han har haft faldende men ogsaa oeget subs igennem tiden og pt. har han vist aldrig haft flere subs end nu, over 50 fucking millioner subs!

  Tror vist du skal tilbage til analyse boegerne, hr. Sigmund Freud.

 7. #13 VampyrØje

  Nej det er en ganske normal reaktion i USA når nogen taler nedsættende om jøder, de har jo en særstatus i USA. Den del HollyWood stjerner har tabt glansen når de ikke kan styre sig mht jøder og nazier.

 8. Youtubere mister sponsorer heletiden pga. af upassende jokes og sprog, hvad skal al fanfaren til? Det er jo temmelig klart og tydeligt det er sort satire. Spørgsmålet der rejser sig er hvorfor Disney, som er strømlignet og familievenligt, overhovedet havde en aftale med ham… Ligesom hende robot svenskeren hvis sprogbrug er fyldt med fækalier, det fik sponsorerne også ondt i maven over… Men man undres, sætter de sig slet ikke ind i hvem de vil danse med, før de smider penge i grams?

 9. haha… jeg hentede en extension til at blokkere specifikke youtube kanaler, udelukkende for at slippe for at få forslag fra hans kanal

  gider ikke hans skod content :>

 10. Kan godt være The Pews ikke har ændret sig så meget, men det har brugerne måske. Husk at på et tidspunkt var den største på Youtube en tåbe der hed Fred med skinger stemme. Husk på hvordan Facebook så ud før folks forældre kom på. Hjemmesider ændre sig. Kan I huske den danske hjemmeside Quake3.dk?

 11. #19 Hr MadsAG

  Det er bare en lille hobby med det analyse af views/subs, ikke nogen videnskabelig undersøgelse jeg har gang i, så jeg kan ikke tilfredsstille din higen efter “troværdige kilder”.

 12. #15

  h3h3 postede en video der viste at hvis du subber og unsubber til en kanal tælder det som -1 subscriber. Han har åbenbart demoet det og fået en konto ned i -200 subs. Måske kunne det have sammenhæng, det var for nyligt nemlig.

 13. #25 Med over 7 milliarder mennesker i verden vil der altid være nogen, der er sarte i forhold til nærmest alt. Skal vi så bare alle holde kæft og foretage os ingenting af frygt for, at nogle puslinger bliver forargede? Jeg siger nej. Folk må helt generelt lære at slappe lidt af.

  Jeg kunne måske forstå det, hvis han havde kastet sig ud i noget reelt jødehad. Men som jeg forstår det, så er der tale om en omgang satire.

 14. #26 Fejlen varede i meget kort tid, og subs blev “gentalte” nogle få timer senere.

  #15 Fra 2016 var views stabilt men de var ikke stabile fra 2016-2017? what.
  Eneste grund til at “views” for diverse youtubere faldt i slutningen af 2016, var fordi Youtube lavede nogle ændringer til recommended videos, som betød mange mistede næsten halvdelen af deres viewers. Ændringerne er senere blevet lavet tilbage, eller til noget der lignede det før.

 15. #25 Folk der er for sarte og hysteriske, skal bare udsættes for mere.
  Så de kan blive hærdet, ellers kan de bare lære at ignore det.
  Det at være så hyper-politisk korrekt, er ikke sundt.

  I det lange løb vil det gøre alle parter gladere.

 16. #27 VampyrØje

  Jeg vil egentlig give dig helt ret, men samtidigt forstår du ikke en skid af det hele!

  Når man høre enhver præsident sige at han vil støtte jødestaten ..så giver det NUL mening, når der er flere Amerikanske Afrikanere end jøder i USA, hvorfor kysser alle præsidenter så ikke AA røv? Fordi AA’ere ikke udgøre nogen værdi, det er jøder som sidder på meget tunge finansielle poster i USA, især Rothschild dynastiet som er god for over en trilliard dollars som også sidder på Federal Reserve, derfor er USA så hysterisk med at man ikke må gøre nar af jøder …de jøder..

 17. #20 hr Ridder Hvid

  Hvis du bemærker det, så var flere af mine analyser 100%, ved godt at jeg kan være ulidelig at høre på, men jeg er en analyst uden sidestykke!

  – du var typen med meget høje karaktere i skolen, men ikke havde noget tårn højt betalt job.

  – Trumpeten ville vinde valget modsat så mange andre pro analyster fra USA.

  Er der nogen der har samme analytiske evner her i DR? Nej!

 18. https://www.youtube.com/watch?v=JLNSiFrS3n4

  Ethan fra h3h3 er obv biased, men han har altid haft en indædt evne til at skære bullshit fra og fokusere på fakta. Efter jeg har set lidt køber jeg slet ikke præmisen om at han har lavet antisemitiske videoer. For mig svare det til at tage 30 sek udvalgt af et standup show hvor nogen siger noget max racistisk, og så kalde manden racist. Hvis man ikke finder lortet sjovt, fair nok, men lad os adskille faktisk racisme med komik eller forsøg derpå. Ellers bruger vi en masse energi på mennesker der ihvertfald ikke er onde, højst dumme, i stedet for de faktiske svin derude.

 19. #15 Tilbage i september (mener jeg) ændrede YouTube deres algoritme, hvilket formentlig kan forklare hans fald i views. Det er ikke længere retention, men watched minutes, der ser ud til at være opskriften, samt at seerne vender tilbage dagligt.

 20. [quote]#14 nej, fra 2016 var views stabilt, men fra 2016 til 2017 faldt views drastisk, med ca 1.4 mio i snit.[/quote] https://thenextweb.com/apps/2017/02/09/youtube-glitch-counter-channels/#.tnw_YBGqMnK0
  Som der allerede naevnes af andre, saa skyldtes stoerste delen af faldet ikke noedvendigvis hans sorte jokes imod joeder, men derimod en fejl hos youtube, som sagt har PieDiePie koert samme jokes i adskellige aar, det er der slet ikke noget nyt i, saa youtube fejlen forklare meget godt hvorfor det pludselig fald som du naevner.
  Du kalder dig selv for Sigmund Freud og kommer med lomme phykologi uden nogen form for dokumentation, hvorefter du kalder folk for dumme, fordi de er lodret uenig med dig. Jeg tror det er tid til at kigge lidt indad, for du skyder helt ved siden af i denne traad.

 21. Det er jo absurd..Jeg er glad for at vi lever i et land hvor der stadig er en form for ytringsfrihed uden at blive kaldt en nazist og Hitler. Snart bliver det nok forbudt med spil hvor man har muligheden for at spille på tysk side osv.

 22. #47 beklager meget, ville have det til at lyde som en plat joke, som kom til at lyde som en flamme, men nu er Phon ret hysterisk med at man ikke kan editere sine kammerater, så jeg ville egentlig editere det til noget mere spiseligt.

  Phon prøv at hive hovedet ud af hvor nu end du har puttet det henne, du er den eneste side på nettet hvor man ikke kan editere sine kommentare, der er altså noget galt med din filosofi, du må være en programmør.

 23. Jeg er overraskede over at Disney ikke fyrede PewDiePie noget før.

  Har set nogle få videoer fra ham og det var virkelig en morbid og bizar form for humor.

 24. #56: Slik mere røv please?
  Det værste er jo netop at vores Sigmund_Fraud har ret i det han siger? Jeg ser gentagende gange at “folk”, så som den kære vampyrøje straks går i flæsket på ham så snart chancen byder sig. Og det er ikke kun 1 gang det er sket men op til flere gange! Hvad straf er der? Ingen! Så snart Sigmund_Fraud er på samme niveau som vampyrøje, så bryder helvede jo løs? Like.. seriously?

  Det er tydeligt og klart at se, at der er visse personer som bogstaveligt talt, kan sige og gøre som det passer dem, uden det får nogen som helst konsekvens. Klamt? MEGET ja!

  Og kære Phonetic, et helt reelt spørgsmål jeg har til dig nu her, eftersom du valgte at slette den tidligere tråd:

  Når man oplever uretfærdighed i så stor grad, er det så fornuftigt, at man stadigvæk så smider penge efter dit site? Lidt stof til eftertanke imho.

 25. #57 Ikke noget slikkeri her. For jeg får ikke noget ud af det.
  Men skal da ikke være nogen hemmelighed at Sigmund_Fraud ikke er min kop te. Og jeg helst bare så ham forlade DR.
  Syntes bestemt ikke det er underligt som du gør det til. Han har selv sat sig i den situation han er i, at mange ikke kan med ham og at der bliver holdt øje med ham.

 26. #55

  Den er god tossefar, kan du ikke lige linke til en af hans bizare morbide videoer hvor han taler om død over jøder ect?

  Syntes også det ville klæde Phon at fikse nyheden så der ikke står at han har lavet antisemitiske videoer, når det tydeligvis ikke er sagen for alle der har brugt mere end 5 minutter på at dobbelttjekke.

 27. #59

  Talt pænt, tak.

  Det bliver nok lidt svært da PewDiePie har fjernet nogle af hans stødende videoer allerede. De findes nok andre stedet på internet hvis man leder lidt.

  Men ønsker ikke at linke til sådan noget matr. fra PewDiePie til dette site.

 28. #57 Jeg har lige lært noget nyt. Jeg har åbenbart et personligt problem med Sigmund_Fraud. Det var jeg ikke klar over. Jeg siger tak for oplysningen.:) Og så formoder jeg selvfølgelig, at du har en masse eksempler, du kan trække frem, der kan bakke din påstand op. Eller?

 29. #57: Ahva?

  Du gør præcis som du lyster. Ingen tvang her.

  Det handler ikke om hvem der har ret eller ikke, men om hvordan det blev talt til hinanden i kommentarerne til denne nyhed.

  Har lukket den for kommentarer, da der ganske tydeligt ikke kommer mere konstruktivt på banen nu.

Lukket for kommentarer.