Der har været rigeligt med spekulation om, hvornår Sonys næste konsol vil ramme markedet. Jeg havde selv sat næsen op efter en udgivelse op til sommeren næste år, men jeg må åbenbart væbne mig med en kende mere tålmodighed.

Ifølge den officielle PlayStation Blog, så vil PlayStation 5, som også bliver navnet på konsollen, blive udgivet op til julesalget i 2020, altså om godt et års tid fra nu. Vi har endnu ikke set billeder eller lignende af maskinen, men med annonceringen er der også kommet lidt information omkring den nye controller, og det må siges at være…

Rystende viden

Controlleren til PlayStation 5 får udskiftet sin vanlige rumble-funktion, til fordel for såkaldt “haptic feedback”. Det vil sige at der vil være langt flere variationer i de rystelser controlleren kan frembringe, og det forsikres at der vil være væsentlig forskel på om man kører ind i en mur i en racerbil, eller om man bliver taklet på fodboldbanen. Man vil endda kunne mærke forskel på de terræn man løber igennem, f.eks. om det er gennem en græseng eller en mudderpøl.

Dertil bliver der også innoveret på controllerens triggers, altså dem vi også kender som L2 og R2. Sony har selv valgt at kalde det for “adaptive triggers”, og det skal med virke til yderligere indlevelse i spiloplevelsen. De to triggers skal angiveligt formå at kunne give “modstand”, når du f.eks. spænder en bue eller accellererer et off road-køretøj gennem gruset terræn.

Spiludviklere har allerede modtaget særlige eksemplarer af den nye controller, med henblik på at kunne inkorporere de nye funktioner i fremtidige spiludgivelser.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så kan det altså nok godt svare sig, at få smidt en PlayStation 5 på sin ønskeliste til julen 2020, medmindre du er sådan en type som løber ud og investerer i den alligevel.

 

2 KOMMENTARER