Take Two har på den seneste ramt den ene guldåre efter den anden. Senest med Red Dead Redemption II, Borderlands 3 og The Outer Worlds.

Take-Two Interactive Software, som ejer Rockstar Games og 2K, kunne for nylig annoncere en række opsigtsvækkende resultater for deres investorer. Det rapporterer spilindustrianalytikeren Daniel Ahmed.

For det første har Red Dead Redemption 2 næsten rundet 26,5 millioner solgte kopier, hvilket gør spillet til det 22. bedst sælgende videospil nogensinde – lige bag Modern Warfare 3.

Måske endnu mere imponerende er, at et spil fra 2013, Grand Theft Auto V, har haft sit bedste kvartal nogensinde, primært grundet GTA: Online. Dermed har spillet formået at kravle op på 115 millioner solgte kopier. GTA V ligger altså solidt på en tredjeplads på listen over de største sællerter, men det har håbløst langt op til nummer 2 og 1, som bliver holdt af Tetris (170 millioner) hhv. Minecraft (176 millioner).

Desuden har Take-Twos øvrige nye udgivelser vist sig at være succeser.

Borderlands 3 fra Gearbox Software har formået at sælge 7 millioner kopier – til trods for boykot og en lidt lunken modtagelse fra anmelderne, bl.a. her på Daily Rush.

The Outer Worlds fra Obsidian Entertainment er til trods for sin nylige udgivelse allerede blevet erklæret en “kritisk og kommerciel succes.” En Nintendo Switch version af spillet er blevet annonceret til en gang næste år.

Når GTA: Online præsterer at skabe vækst så langt inde i spillets livscyklus, kan man godt blive bekymret for om Take-Two overhovedet har et incitament til at lade Rockstar arbejde på et potentielt GTA VI.

Vi ved, at der aldrig kom noget single player DLC til GTA:V, fordi de vurderede at ressourcerne var bedre brugt på GTA: Online. Så risikoen for at Take-Two bruger al deres opmærksomhed på deres gyldne gås, GTA: Online, er reel nok.

Jeg håber inderligt at GTA: Onlines succes ikke bliver en hæmsko for udviklingen af fremtidige spil fra Take-Two og særligt Rockstar.

2 KOMMENTARER