Dansk eSports-hold er for alvor ved at være blandt de allerbedste. Kun en måned efter deres sejr i ELEAGUE Major, kunne det danske CS:GO hold Astralis hive endnu en stor sejr hjem i finalen i Intel Extreme Masters i Katowice, Polen.

Sent søndag aften vandt danske Astralis en af verdens største esports-turneringer, Intel Extreme Masters i Katowice, Polen.

Det skete efter en dramatisk finale mod amerikansk baserede FaZe Clan, der måtte se sig besejret 3-1 efter at have ført 1-0 i en kamp, hvor Astralis igen og igen måtte bevise, de fortsat er verdens bedste hold.

De næsten 11.000 medlevende tilskuere i Spodek Arena fik fuld valuta for pengene, og selvom Astralis ikke just er de polske fans’ yndlingshold efter danskernes sejr over de lokale favoritter fra Virtus.pro i Major-finalen, fik de danske verdensettere en virkelig flot hyldest efter finalen.

En jublende ingame-leader Lukas “gla1ve” Rossander, fortæller:

– Det var selvfølgelig kæmpestort at vinde Majoren og at ligge nummer 1 på verdensranglisten, men lige præcis den position gør, at alle hold kender os indgående og alle ønsker at slå os. At vinde Extreme Masters foran alle verdens bedste hold er derfor en kæmpe præstation af holdet! Det beviser, at vi pt ér verdens bedste hold, og det kan ingen pille ved.

– Efter semfinalenederlaget i Las Vegas følte vi, vi havde noget at bevise, og det synes jeg vi har gjort. Faze Clan er et fremragende hold, der med “karrigan” (Finn Andersen, tidl. Astralis) har gjort det utroligt godt, og de formåede i de første maps virkelig at ødelægge vores flow. De spillede aggressivt og godt, men alligevel synes jeg aldrig, vi tabte fokus, og jeg er virkelig stolt af præstationen og holdet!

– Der er intet bedre end at spille i en arena foran så mange tusinde fans og Spodek er en helt speciel oplevelse i sig selv. Bare det at gå ud på scenen giver et gys i maven, og publikum giver virkelig alt de har undervejs.

– Med vores sejr og Virtus.pro’s tidlige exit har vi cementeret vores førsteplads på verdensranglisten, hvilket var vores hovedmål før turneringen. Nu ligger vi nummer et mindst frem til april, hvor den næste store turnering finder sted, så vi kan vist godt tillade os at fejre den her lidt, runder Rossander af.

Turneringen blev i høj grad præget af flotte danske præstationer. Ud over Astralis’ finalesejr nåede det unge, talentfulde hold fra Heroic semifinalen mens North blev slået ud i kvartfinalen.

Astralis består af:

Lukas “gla1ve” Rossander
Peter “dupreeh” Rothman
Nicolai “dev1ce” Reedtz
Markus “kjaerbye” Kjærbye
Andreas “xyp9x” Højsleth

Turneringen, der sidste år blev set af mere end 34 millioner seere, havde i alt 650.000 usd i præmiesum, hvoraf 250.000 usd gik til CS:GO-delen. Astralis tager 100.000 usd med sig hjem som vinder af turneringen.

Der var en del Daily Rush’ere som så med her i weekenden.

4 KOMMENTARER

  1. Det er fedt at have fulgt drengene så længe og endelig se dem på toppen af tronen. De har sgu været meget igennem må man sige, og det er satme flot, at de nu kan kalde sig verdens bedste hold.

    Lad os håbe det fortsætter lidt endnu, og at det kan være med til at skabe endnu mere opmærksomhed på sporten her hjemme. Det ville være super fedt med en af de større turneringer her hjemme i den nye Royal Arena måske?