Det bør ikke kunne ske men Murphy’s lov rammer altid, når man mindst venter det. Vores hosting partner blev ramt af et større nedbrud kl. 19.00 som lagde ikke bare Daily Rush, men et helt server cluster ned.

Det er kun tredje gang vi for alvor har haft nedetid her på Daily Rush de seneste 15 år. Selv under den store strømafbrydelse her for år tilbage var vi online – til trods for at ingen kunne tilgå os.

Jamen vi er jo virtualiserede…

Her til aften blev vores hosting partner ramt af et større crash i et vcluster, som ikke bare ramte os men en række andre. Det er præcis en slags man aldrig forventer sker, men det gjorde det altså her til aften. Da Daily Rush i dag er 100 % virtualiseret, har vi ingen direkte kontrol over den bagvedliggende hardware og derfor har vi pænt kunne vente på at et formodentlig ret stort hold af teknikere kom alvorligt på overarbejde.

Nedbrudet skete (naturligvis) lige netop kl 19.00 på en mandag, som er er den dag vi har allermest trafik og besøgende. Tidspunktet kunne heller ikke været ramt bedre, da det er i aftentimerne at der for alvor er tryk på.

Vi er dog kommet på benene igen her præcis ved midnatstid og forventer ikke yderligere afbrydelser. Vi beklager naturligvis at vi ikke lige kunne være de sidste fem timer af mandagen.

12 KOMMENTARER

  1. #1: Også helt tosset timing for det crash hos vores host. Lige mandag og efter en dag med 10 nyheder og så kl. 19.00 – præcis i prime time…

  2. #6: Du var ikke alene. Måtte teste med tre forbindelser, da jeg spottede at vores servere ikke svarede i går. Vi afventer stadig en rapport over hændelsen og især hvad der gøres for at det ikke gentager sig. Det er netop den slags afbrydelser man forsøger at sikre sig imod, når man virtualiserer server-parken.

  3. Jamen jamen jamens CLOUD, SKY VIRTUALISEING INGEN hw. ANSVARFRASKIEVELSE ned brud kan ikke se. HVORDAN VHROFOR?

    NÅÅÅÅÅÅ NEJ.

  4. #9: Der var dog den fordel at jeg ikke skulle køre ud til Taastrup og fysisk sætte en terminal på en server. Lidt lettere med en terminal via en App eller en web browser..