DreamHack Winter Quake Champions Invitational løb af stablen i Jönköping her i den forgange weekend og det blev til sejre til DaHanG i Duel og Team Liquid i Sacrifice (4vs4).

Amerikanerne kom endelig på kortet, når det gælder Quake Champions. Med fire forskellige vindere i de sidste fire store turneringer, var det endelig amerikanske Tim “DaHanG” Fogartys tur til at hente en sejr hjem. Han slog svenske toxjq i en finale, som blev lidt af et antiklimaks.

toxjq havde ellers vist fænomenalt spil (især i semifinalen imod cYpheR), men gik kold i finalen. DaHanGs brug af Clutch var dertil også en overraskelse for mange – inkl. toxjq som ikke helt synes at have et modsvar, til trods for at han er inderhaver af verdens ubestridt bedste Slash.

toxjq er kendt som en spiller, som på en god dag kan nappe alle. Han har dog altid haft svært ved at holde niveauet konstant. I finalen blev han for utålmodig og det straffede DaHang.

Tidligere turneringsvindere, som bl.a. K1llsen, Raisy og især Clawz røg ud ganske hurtigt. Det vidner også om at Quake Champions pt. ikke kan betragtes som et “stabilt” spil, da der konstant laves ændringer på gameplay, som gør det enddog meget svært at at udråbe enkelte spillere som favoritter.

Rapha havde ellers vundet sin gruppe, hvor DaHang blev toer, men måtte overgive sig i semifinalen til DaHang. Turnerings højdepunkt var dog for mig klart semifinalerne. Begge blev afgjort 2-1.

I Sacrifice var der dog ingen større tvivl om udfaldet. Team 2z, som havde vundet QuakeCon 2017 måtte lade livet til Stacked, som så blev slået overbevisende i finalen af Team Liquid.

DaHang kan tage fra Dreamhack Winter med $50.000 for sejren i Duel og yderlige $17.500 for sin fjerdedel af hovedprisen på $70.000 i Sacrifice turnerningen.

Turneringen var dog på Duel-fronten stort underholdende med en masse aggresivt spil. Du kan finde samtlige kampe på Quake Champions PRO kanalen på YouTube.

3 KOMMENTARER

 1. Argh hvorfor fuck vidste jeg ikke det! Så havde min weekend da gået med noget fornuftigt i det mindste… Sådan noget må gerne postes i forummet på forhånd, når der afholdes store kampe i det lækre QC

  QL guden Cypher kom langt, men gik ikke hele vejen. Mere vildt er det, at Kløerne ikke kunne rundsmadre folk alene på sit aim som til QuakeCon! Er lidt en skam, men også fedt at se hvis Heroes kan have så stor en indflydelse på resultatet, at “bedste selvproklamerede LG aimer” ikke bare kan auto win det hele på skills. Det er jo trods alt et Hero baseret spil

  Det er nok heller ikke stabilt nok endnu, men sådan er MOBA genren vel, og det kommer nok. Det handler også om at kunne adapte, og det nyder DaHanG

 2. Att. Phon

  Jeg prøvede lige at redigerer mit indlæg, da jeg havde skrevet GODE i stedet for GODT til sidst. I stedet valgte det at slette hvad jeg havde skrevet derefter, og en 2nd edit hjalp heller ikke.

  Måske der er en bug i koden et sted? Kig gerne på det, og slet bare dette indlæg bagefter

 3. #1: Jeg kigger lige på det. Det er lidt min fejl at jeg ikke havde råbt op om DH Winter i sidste uge. Havde travlt med alt muligt bag kulisserne. Jeg beklager. Jeg så for en gangs skyld heller ikke kampene live, men først i søndags desværre.

  Jeg ser dog frem til at QC bliver lidt mere stabilt mht. balance. Lidt vildt at spillere som Clawz og Raisy ikke fik et ben til jorden. K1llsen som vandt seneste turnering så overbevisende, var også kun en skygge af sig selv.

  Men nu meget godt at amerikanerne endelig kom lidt igen. EU har siddet tungt på Quake Champions indtil videre.