CD Projekt RED har på E3 2018 understreget, at Cyberpunk 2077 er et first-person RPG-spil og ikke et FPS-spil med RPG-elementer. En gameplay demo for lukkede døre, har bidraget med meget mere om spillet.

Du har formodentlig allerede set den fænomenale Cyberpunk 2077 E3 2018 trailer, som debuterede på Microsofts E3 Xbox Showcase. CD Projekt RED har efterfølgende fremvist spillet for lukkede døre, hvor kun en håndfuld medier fik adgang. CD Projekt RED Associate Design Director, Kyle Rowley samt Level Designer Miles Tost, har dog nu løftet bare lidt af sløret omkring spillet.

Afsløringen af spillet first-person vinkel, har medført reaktioner og alle synes ikke lige begejstrede. Rowley bruger dog tid på at forklare det valg og hvorfor CD Projekt RED mener at first-person giver den bedste indlevelse i et spil som Cyberpunk 2077.

Hovedpersonen ‘V’ er både mand og kvinde

Først og fremmest har begge understreget, at Cyberpunk 2077 er et first-person RPG-spil og ikke et FPS-spil med RPG-elementer. Du spiller figuren ‘V’, som du kan vælge af begge køn. Det er voice-overs i begge udgaver og, ganske som med The Witcher, er der fokus på de narrative i Cyberpunk 2077. Spillet inkluderer en ganske detaljeret “character creation” del, hvor du selv kan vælge udseende – og alt for tøj til tattoos.

CD Projekt RED arbejder tæt sammen med Mike Pondsmith, som er manden bag Cyberpunk 2020 (1988) og du vil også finde karakter og elementer fra det spil.

Tre våbentyper som du kan udforske

Rowley kunne afsløre, at du finder tre våbentyper i Cyberpunk 2077: Pistoler og rifler (som vist i traileren), melee combat (hvor de har lært meget af især The Witcher 3) og så “smart weapons”, som især vil være en hjælp for de, som ikke nødvendigvis går op eller magter at sigte godt.

Rowley har også nævnt nogle klasser – eller nærmere roller: Net Runner, Rocker Boy, Techie, Corporate m.v., som også optræder i Pondsmith Cyberpunk 2020. Rowley understeger dog, at klasser ikke er noget du vælger, men mere er et resultat af den spillestil du vælger.

CD Projekt RED havde helt bevidst valgt at producere en trailer, som viste Night City (den by som Cyberpunk 2077 foregår i) i dagslys og ikke den mere traditionelle cyberpunk-setting – i mørke og regnvejr.

Efter års hemmelighedskræmmeri, lover CD Projekt RED at fodre os noget mere med detaljer omkring Cyberpunk 2077. Cyberpunk 2077 ankommer formodentlig i efteråret 2019 og vil med al sandsynlighed være en cross-gen titel, som også vil være tilsigtet den næste generation af konsoller fra både Sony og Microsoft.

19 KOMMENTARER

 1. #2

  Lidt det samme her, men jeg tænker egentlig, det hænger lidt sammen med den er forholdsvis lys i forhold til, hvad man typisk forventer af Cyberpunk-genren? Men who knows. I øvrigt en fantastisk film også.
  Uanset hvad glæder jeg mig som et lille barn.

 2. #1 Du får det næsten helt til at lyde som værende en grim ting?
  Blade Runner referencen er der i hvert fald på city map i metroen!

  #6 ..hvorfor ‘Banan. Måske der kommer ny HW. inden? ;-P

 3. #7 Det er ligegyldigt hvordan spillet fremstilles de næste par måneder, efter Witcher 3, så køber jeg alt hvad CD Project Red udgiver, om så det er en genudgivelse af Pac-man.

 4. #8 Signed, var lidt overrasket over meldningen om, at vi nu har med et FPS at gøre (havde regnet med et third person RPG) men da det er CD Project Red der står bag det, skal det nok ende med noget rigtig lækkert.

 5. CD Project red er et spilfirma som har bygget deres imperium op på hvad JEG vil have som spil, open world, single player, rpg, god historie, crazy dialog, træffe valg der påvirker spillets gang, går ikke på kompromis..
  Jeg stoler på dem, hvis de siger det skal være et FP RPG, så er det fordi det er det bedste til dette spil, så er den ikke længere!

 6. Har godt nok sværere og sværere ved ikke at blive hypet over det her spil. Jeg er godt nok blevet slemt skuffet igennem de sidste par år over spilhype, men når det er CDPR der laver det? Puha så det svært ikke at blive hypet, Witcher 3 og dets udvidelser har givet mig nogle af de mest fantastiske spil oplevelser.

  #2 Samme, Fifth Element, Blade Runner, og Minority Report var de første 3 ting der poppede op i mit hoved da jeg så traileren. Fik også lidt en Total Recall vibe da jeg læste nogle af artiklerne fra dem som havde set gameplay demoen.

 7. Jeg har det fik nok med det er FPS i Cyberpunk 2077. Det virker fint nok i f.eks. Skyrim, Kingdom Come Deliverance og i Fallout.

  Det som er jeg er mest spændt på er om CD Projekt RED kun releaser Cyberpunk 2077 på GOG og ikke på Steam.

 8. #17

  Hvis de holder kvaliteten fra the witcher 3, så er jeg sikker på at det her bliver en kæmpe success. Udfra de kommentare der kommer fra folk der har set spillet, så lyder det jo tosset godt.