Man siger at Stadien er bandvarm lige nu...

Googles nye game streaming tjeneste Stadia er tilsyneladende løbet ind i noget af et problem.

Brugere af tjenesten oplever at den Chromecast Ultra, der var en del af deres Stadia Founder’s Edition, overopheder og lukker ned.

Strengt taget ligger problemet ikke hos Stadia men i Chromecasten. Siden Chromecast Ultraen er obligatorisk for enhver, som vil bruge Stadia på TV’et, er det dog ét fedt, hvem der har bøffet i det.

Hvis man er bekymret for sin egen Chromecast Ultra, kan jeg anbefale YouTuberen Spawn Waves’ video om sagen.

Spawn Wave åbner og analyserer indholdet af sin Chromecast Ultra.

I følge hans test topper Chromecast Ultraens kernetemperatur ved omkring 66 grader, hvilket giver enhedens overflade en temperatur på ca. 54 grader. Hvis Chromecastens overflade bliver varmere end de 54 grader, er det sandsynligvis en god idé at slukke enheden. Desuden kunne Spawn Wave rapportere at man kan forebygge overophedstemperaturer ved at sætte små heatsinks på Chromecasten.

Googles har svaret brugernes bekymringer ved at afvise at problemet skulle skyldes Chromecastens konstruktion. Som en community manager hos Stadia udtrykker det:

 We know any sort of heat on a device can be worrisome, but we can confirm there is no thermal overheating issue with Chromecast Ultra. During normal usage (like watching cat videos on YouTube), the surface of the device may get warm to the touch, but this is working as designed.

The team has done extensive testing on the hardware, services and games—this includes tests of long Stadia play and video sessions—and have not seen thermal shutdown problems.

P.t. er det uvist, hvor udbredt problemet med overophedede Chromecast Ultraer er. I bedste tilfælde er det kun en lille gruppe brugere, som er meget uheldige med deres enheder. I værste tilfælde står Google overfor lidt af en katastrofe, da problemer med overophedning er en hurtig måde at ødelægge hardwaren på.

Ved 4K bruger sådan en lille fætter 10 GB på en time. Der er vel ikke noget at sige til at den bliver varm. Heldigvis har en brugerne på reddit nogle gode løsningsforslag – som afbilledet her.

Det bør lige pointeres at brugere som anvender Stadia på computeren eller telefonen ikke har rapporteret problemer med overophedning.

Personligt mener jeg, at det er ret en pinlig sag for Google. Stadia som solgte sig på at være hardware-fri, synes at have ikke helt trivielle hardware-problemer. Tror nok at Stadia-teamet har en smule røde ører.

9 KOMMENTARER

 1. Det er dog en lille smule clickbaity fake news, hvis du spørger mig. Det er tilsyneladende et alment kendt problem, som folk også har oplevet længe inden Stadia. Fx når de har set Netflix. Det er selvfølgelig stadig noget skidt, at Ultraen (måske) er dårligt lavet, men det er bare ikke et problem, der hænger specifikt sammen med Stadia.:)

 2. Men hvor udbredt er det?

  Der er altid historier om fejl hardware når der kommer noget nyt på markedet… Også ved launch af PS4, Xbox One og Switch.

 3. #3 Det her er dog lidt anderledes, da der ikke er tale om ny hardware. Chromecast Ultra er 3 år gammel, og der er som sagt tale om et problem, som folk også oplevede inden Stadia.:)

 4. Jo jo, men virker ikke som et generelt problem, så ville alle jo råbe op om defekte enheder?

  Jeg har aldrig hørt om det før nu…

 5. #2 #3 Det er altid godt at være kritisk Her er hvad vi faktisk ved, indtil videre.

  1) Folk hævder på nettet at deres Chromecasts overopheder og dør. De her folk er indtil videre få, men man kan finde andre artikler om overophedningsproblemet som udkom allerede fem dage siden: https://thenextweb.com/gaming/2019/11/21/stadia-chromecast-ultra-overheat-issues/
  Så det er forekommer ikke at være en ligefrem unik klage. Det kan teknisk set godt være en del af en større koordineret Stadia bashing bølge, men så bevæger vi os over i noget konspirationteori-værk – som jeg ikke ser belæg for.

  2) Som du selv nævner i #4 har Chromecast Ultras allerede haft et varmeproblem før – hvor den “kun” skulle streame 4K video. Det er vel ikke urimeligt at antage, at dét problem kun er blevet endnu værre, når enheden nu skal håndtere ekstra pres fra 4K gaming?

  Det er ikke noget argument mod Stadiaen, men det er noget som (måske) er værd at være opmærksom på som TV Stadia-bruger.