Efter flere teasere har Gearbox Software udsendt en officiel annoncerings-trailer, som endda også afsløret spillets udgivelsesdato: 13. september 2019. Det var de gode nyheder.

De dårlige nyheder, for alle jer som godt kan lide Steam, og er lidt småtrætte af eksklusivitet blandt PC-udgivelser, er at spillets PC-udgave bliver lanceret eksklusivt på Epic Games Store. Eksklusiviteten udløber dog heldigvis allerede i april 2020, hvorefter andre digitale platforme vil kunne udbyde spillet.

PS4’erens cover art for Borderlands 3. Halleluja!

Borderlands 3’s cover art ser… interessant ud. I stedet for at skyde sig selv, som i Borderlands og Borderlands 2’s cover art, er den ikoniske psycho figur i gang med at kanalisere sin indre Kristus. Jeg er personligt skuffet, da jeg havde set frem til hvordan han ville skyde sig selv tre gange på samme tid. Er jeg virkelig den eneste?

Borderlands 3 kommer til at indeholde alt det, man kan forvente; en uhyrlig mængde våben, vaulthunters med forskellige evner og kræfter, psycho fjender og den golde, brutale planet Pandora. Som noget nyt – for Borderlands hovedserien vel at mærke – vil man i Borderlands 3 få muligheden for at rejse til andre planeter og blandt andet opleve universets byer.

Det bliver spændende at se om Borderlands 3 bringer nok nyt med sig, til at kunne konkurrere med andre aktuelle looter shooters, da udbuddet for netop denne genre er en del større nu, end tilbage i 2012 da Borderlands 2 udkom.

Læs f.eks. Timberjims meget positive anmeldelse af The Division 2, som er en af tidens hotteste looter shooters.

16 KOMMENTARER

 1. Spiller stadig pre sequal engang imellem.

  Men tvivler på at 3’eren bringer noget sindsoprivende med sig. Tror de levere det folk forventer og ikke særlig meget andet.

  men har været fantastisk underholdt af spillene førhen. Så 3eren er også en day1 buy for mig.

 2. Surt at det bliver Epic Store Exclusive i 6 måneder, men fordelen er så til gengæld at de så kan nå at få fjernet alle børnesygdommene inden det bliver frigivet på de andre PC platforme.
  To be fair, så kan jeg heller ikke huske hvornår jeg sidst har købt et spil da det udkom

 3. En af de ting der for mig udskiller borderlands fra “alle de andre” looter shooters er humoren og universet, det kan atlså bære spillet rigtig langt henad vejen, er jeg den eneste?

 4. #3 er helt enig. Humoren og universitet er legendarisk 😁 det er klart en af de ting der kommer til at bære spillet meget langt.

 5. #3 Helt enig. Det kan godt være at det er en looter shooter, men der er både humor og historie. At historien er fortalt på sin ganske psykedeliske manér, er absolut ikke et minus.
  Faktisk går den “fjollede” fortællestil virkelig godt i spænd med spillets cell shading-grafik. Og den “fjollede” fortællestil synes jeg giver en fed kontrast til spillets dystre historie.

  Personligt glæder jeg mig, selvom jeg netop også er noget loren ved Epic…

 6. #6 Jeg er 100% modstander af epic games for alle de samme grunde som alle andre også er det, men lad os nu ikke skøjte henover det faktum at udviklerne af disse spil jo også har et ansvar da de vælger at udgive deres produkt under denne forudsætning.

  Men alle vælger at ligge deres fokus 100% på epic games store(som burde brænde op i helvede efter min mening) men jeg har dælme også tænkt mig at udtrykke min mening om udviklerne som støtter dette foretagene, de er ligeså meget med til at fucke kunderne som epic games er.

 7. #6 Jeg læste en ganske fornuftig analyse af situationen og jeg kan godt se nogle helikopter-perspektiver, der kan hjælpe.

  Personligt: Helt klart, Epic Games er en cancer, jeg vil absolut ikke have det på min computer i sin nuværende inkarnation.

  Som kunde: Valve har siddet som en urørlig mastodont på PC-markedet i alt for mange år. De har nogle gode services kørende og vi synes alle det fungerer rigtig fint. I forhold til udviklerne, har Valves mastodont-status dog gjort at deres 70/30-model har været lige så urørlig. Altså at udviklerne får 70% af salgsindtægterne, mens Valve får 30%.

  Epic Games har fra starten kørt en model med 88% til udviklerne. Det er altså på udvikler-siden at Epic Games har valgt at tage kampen op mod Valve og mange af udviklerne er gået over til Epic, netop for at rive Valve rundt ved hårrødderne.
  Netop det at en masse store titler nu siver mellem fingrene på Valve, tvinger Gabe Newell og kompagni til at lette måsen og udvikle sig. Det er derfor snarere et evolutionskapløb mellem Valve og Epic end noget andet.

  Skal vi analysere videre på sagen, er der desværre også en meget uheldig tendens hos Epic (som vi også har set hos Valve), nemlig at brugeres negative anmeldelser forsvinder. Det er i det hele taget en meget uheldig udvikling vi ser på hele forbrugermarkedet, hvor kun uafhængige kritik-steder kan bibeholde en negativ anmeldelse.
  Mange udgivere og udviklere er kede af det de blandt andet refererer til som “review bombing”, fordi de synes det er så synd at folk siger negative ting om deres produkter. Nu har de jo kæmpet så hårdt for at lave noget og så skal det dæleme også bare købes!

  Hvad de fejler virkelig hårdt på, er at det netop er den slags kritik de skal tage til sig. Hvis de er så glade for deres frie marked, skal de også huske at det i sidste ende er kunden, som er det frie marked. Hvis du sender et produkt derud, som kunderne kan lide, så køber de det. Hvis ikke, så er dit produkt for dårligt. Færdig bum, koldt og kynisk, præcis lige som biologisk evolution.

  Det de så virkelig ikke kan lide, er at vi kunder (det frie marked) faktisk kommunikerer. Vi advarer gladeligt om både gode og dårlige produkter, hvilket gør at færre folk er nødt til at købe deres lorteprodukt, før markedet finder ud af at det ikke er pengene værd. Det er så syyyyyynd for dem!

  For at komme tilbage på sporet: Jeg håber at Epic Games får et par års levetid, hvor de river Valve rundt, så der atter kommer reelle forhandlinger på bordet mellem udviklerne og Valve. Dog vil jeg også håbe at Valve fastholder at kundernes meninger om produkterne, skal være tilgængelige for andre kunder. Jeg tror at netop denne kunde-kritik på Steam er en af grundene til at brugerne godt kan lide det. Steam-klienten kan reklamere så fint de vil, men samtidig kan man også se andre brugeres erfaringer og foretage mere informerede valg, når man taler med sin pengepung.
  Hvis Epic kopierede Valves bruger-centrerede model og SAMTIDIG tilbød udviklerne bedre vilkår, ville det være den absolut fedeste kamp om PC-gamernes hjerter, men lige nu er Epic bare så skodringe et alternativ, at de eneste der får et reelt opsving, er de forskellige pirat-sites.

 8. Til alle dem som forsvarer Steam, kan i ikke se, hvor broken 70/30 modellen er??
  Det er jo sygt at valve kan tage 30% jeg gentager 30% af indtægterne for noget de ikke selv har rørt en finger for at skabe.
  Det er sgu på tide med noget konkurrence.
  Ja jeg ved godt at både Apple og Google tager det samme, men det gør det ikke bedre overhovedet.

 9. #9 man får kun 50% på Apple’s nye magasin platform. Det er heller ikke ualmindeligt for musik kunstere at leve med mellem 5-25%.

  Så 70% er faktisk ret generøst, og det er også forkert at Valve ikke har rørt en finger, fordi det har de. Du må tænke på Epic.

  Men ja modellen er lige så rådden som alle andre modeller der fungerer på lignende måde, sjovt nok har konkurrence ikke rigtigt været afgørende i at stoppe den forretningsmodel

 10. #9 Jeg er enig med dig i at 70/30 modellen sutter bredt…. Men det der får mit pis i kog er på ingen måde konkurrencen, ville ønske steam havde MEGET mere konkurrence, men det der pis med eksklusive titler er der hvor jeg tænder helt af, hvor man tvinger folk til at bruge deres platform, ikke er eget valg men fordi det ikke kan købes andre steder hvis der er noget man virkelig gerne vil spille.

  Så bare lige for at vi ikke blander tingene sammen så er steams/valves betalingsmodel etc. en ting., og epic game stores eksklusive aftaler med spilfirmaerne en anden ting, og jeg tror bestemt flertallet er sure på epic games store pga. årsag nummer 2.

 11. #11 Skulle jeg være helt specifik på mine problemer med Epic Games, så tror jeg det bliver sådan her:
  1 – Spyware. De dataminer endda Steam-filer!
  2 – Datapartnere. De sælger/giver data til nogle temmelig suspekte firmaer i Kina.
  3 – Reklamer. Epic har lav til ingen sammenhæng mellem billeder/videoer og gameplay.
  4 – Brugeranmeldelser. Der er ingen.
  5 – Forum. Der er intet.

  Det er især punkt 1 til 3 der afgør sagen for mig. Epic: Pænt nej tak.

 12. Den der trailer fik mig til at føle mig gammel.. Den er klippet meget hurtigt, og hvad er det for noget infernalsk musik de spiller?

  Men skal da sikkert spille det.

 13. #14 Jeg “kom til” at lave noget research og valgte at sprede mine kilder ud, for at undgå for meget forudindtagethed. Som anmelder på dette site, vil jeg have mine argumenter i orden, hvis jeg vil sige fra over for at anmelde et spil jeg ellers ser meget frem til!
  Måske kan jeg få nogle af PS4-spillerne til at overtage anmeldelsen, så kan vi i det mindste finde ud af om det er værd at vente på

 14. #15 Altså nu er det jo ikke noget man populært taler om, men lige med borderlands er jeg kæmpe fan af serien, så jeg ville umuligt kunne vente, og jeg kunne meget kraftigt overveje at “låne” en kopi af spillet og så støtte dem ved at købe det når det udkom på steam.

  Ja det er stadig ikke i orden det ved jeg godt, men jeg nægter bare at smide så meget som 1 krone på epic games store, jeg vil ikke støtte det foretagene, så jeg er totalt presset på min moral når BL3 udkommer.