“Annonceringen af Diablo Immortal kan da umuligt have gået mere elendigt!”. Blizzards marketings-afdeling: “Hold my beer!”.

Vi har allerede skrevet lidt om, hvor skidt annonceringen af Diablo Immortal gik for Blizzard, da de forsøgte at pitche deres nye mobil-spil i en sal fyldt til randen af loyale Blizzard-fans, der for det første primært er PC-spillere, og for det andet rent faktisk har betalt for at være med til Blizzards salgs-konference.

Med shout outs til publikum som “Do you guys hove have phones?” fra Blizzards Wyatt Cheng, skulle man tro, at deres marketingsafdeling ville oppe sig og forsøge at slukke den ildebrand, som Blizzards forfejlede annoncering har startet. Det ser dog ud til, at nogen har puttet benzin i deres brandslukker.

For som flere brugere på Reddit (1, 2 og 3) opdagede i går og i løbet af i nat, så er der på mystisk vis forsvundet hundredetusindevis af dislikes, hvis vi kigger på Diablo Immortal cinematic og gameplay-trailerne.

YongYea har lavet en rigtig fin opsummering af hele problematikken, hvor han kommer med nogle – ærlig talt – meget skræmmende tal. Videoen er herunder, men nogle af tallene får du lige her. Diablo Cinematic Traileren gik fra 1,2 millioner views, 8,6 tusinde likes og 266 tusinde dislikes til 1,5 millioner views, 9,9 tusinde likes og pludselig kun 218 tusinde dislikes. Samme mønster ses med gameplay-traileren.

Vi ved selvfølgelig ikke, hvem der har pillet ved ratioen. Youtube går helt sikkert ikke selv ind og piller ved sådan noget. Så er det nemt at skyde skylden på Activision, men de pillede ikke ved noget, da deres annoncering af Call of Duty led samme dislike-skæbne sidste år. Tilbage har vi så Blizzard. Og det sætter en meget farlig præcedens. For selvom det lyder lidt bizart, så har likes og dislikes altså en markedsføringsmæssig værdi. Og hvis et firma kunstigt går ind og justerer dette, så er vi som kunder bare endnu dårligere stillet.

Alt dette stiller naturligvis Blizzard i et frygtelig dårligt lys. Og hvis de virkelig har fjernet dislikes (hvem skulle det ellers være), mister jeg personligt den sidste respekt for et ellers gammelt fantastisk udviklerhus. R.I.P. Blizzard som vi kendte det?

 

21 KOMMENTARER

 1. Nu har diablo aldrig sagt mig noget (ud over cinematics), og skal helt sikkert heller ikke game det på mobil – men det er jo et vanvittigt stort marked – så man kan godt forstå Blizzard.

  Mon ikke nærmere der er tale om at en stor del af de dislikes er puttet på af noget bot-netværk og dermed fjernet af YT. Det er ihvertfald nærliggende konklusion at træffe imo. Man kunne også argumentere for at det ikke giver mening at dislike cinematic fordi man er uenig med produktet – cinematic er vanlig epic blizzard stil.

  Derudover @brunebanan der står Reddet ikke Reddit

 2. #2 Ja, jeg forstår også 100%, hvorfor de laver et mobilt spil. Et gigantisk og meget lukrativt marked. Spillet har jeg ikke noget issue med, det er mest deres annoncering som bare viser en skræmmende dårlig forståelse for deres mest dedikerede fans.

  Om det er bots der har disliket, aner jeg ikke. Jeg har ikke set noget lignende med fjernelse af dislikes på youtube nogensinde, så det kan jeg slet ikke udtale mig om. I så fald burde Blizzard eller youtube komme på banen med et svar meget hurtigt.

  Jeg synes dog, at det giver meget fint mening at dislike alt, hvad der kommer på youtube omkring Diablo Immortal. Det er en rigtig god måde at give sin mening til kende på. Likes/Dislikes har i dette tilfælde intet at gøre med, at det er en flot cinematic i vanlig blizzard stil. De har alt at gøre med, at folk ikke gider et diablo til mobilen. I hvert fald ikke deres gamle trofaste fans.

  At spillet i sidste ende kommer til at tjene styrtende med penge, er jeg slet ikke i tvivl om.

 3. De må gerne lave et mobilspil.

  Men lad nu folk rase ud. Activision tog det i stiv arm, da vi svinede Infinite Warfare. Det her er dog for langt ude.

  Nu går jeg ind og disliker det hele…

 4. Youtube kan fjerne likes/dislikes, hvis der er mistanke om, at de fx er givet af bots. Jeg kan ikke se pointen i at få fjernet en så lille del af alle de dislikes, så mit bud vil være, at youtube har ryddet op i bots.

 5. Så godt det skete og troede egentlig de bare lagde dem på Youtube af flere omgange og linkede til den nye i stedet.
  … og slettede den gamle og så repeat
  Men vildt!

 6. jeg vilel elske et mobil spi lder var intergreted med pc version. som et sub plot der have bonues /rewards man kunen hive ud i main spiller til pc/consol

  men det her er jo bare at fremvisning af fuldstaending misforstaaelse af deres nuvaerende markede

 7. Jeg antager at mit dislike er blevet fjernet flere gange på cinematic traileren. Hver gang jeg er kommet derind igen, så er mit dislike ikke vist og jeg kan dislike videoen igen.

  Muligvis tjekker de, om man rent faktisk har set videoen, og hvis ikke, så sletter de rating. Jeg har downvoted cinematic videoen uden at have set den f.eks.

 8. til alle jer der mener det er bots dislikes der bliver fjernet kan jeg fortælle jer at det er det ikke. mine dislikes er blevet fjernet på begge videoer.. så der er nogen der aktiv fjerner dislikes fra alm brugere… og jeg har set dem……..

 9. lorte spilfirma.. de er sgu for langt ude
  og nej det er ikke bots, det er blizzard som er på spil igen
  jeg husker stadig da diablo 3 udkom og de betalte en masse spilanmeldere for at rose diablo 3 til skyerne, også selvom at fansne var stiktossede.. de har sprunget over hvor gæret er lavest før, og har helt sikkert gjort det igen

 10. #15 Youtube fjerner også (automatisk) dislikes, hvis de mener, at man misbruger det. Et eksempel kan være, at man går ind på en kanal og disliker 5 videoer uden at se dem. Så kan det ske, at Youtube fjerner de 5 dislikes. Jeg kan ikke se, at Blozzard skulle have nogen interesse i at få fjernet en lillebitte del af alle de dislikes på den video, det må være noget, der trigger en algoritme hos YouTube.

 11. Jeg tror helt sikkert, at YouTube automatisk har fjernet dislikes, fordi folk ikke har set mere end f.eks. 2 sekunder af videoen.