Duncan Jones er, som de fleste er bekendt med, manden i instruktør-stolen på Warcraft-filmen. At Jones så også har en engels tålmod og overskud, når han bliver stillet ledende, gentagende og småperfide spørgsmål, er de fleste måske ikke helt kendt med.

Det måtte BBC News journalist Adam Rosser sande, da han under et interview med Jones i den grad fik tørt på i bedste Ghandi-stil. I et seks minutter langt interview, forsøger Rosser gentagende gange at bringe Jones ud af fatning og stiller spørgsmål, som ville kunne have fremprovokeret et par impulsive springskaller hos de fleste.

Det er helt tydeligt, at Rosser (som mange andre) ikke helt fatter Warcraft og slet ikke filmens baggrund. Rosser har et problem med at spillets verden (Azeroth) ikke bliver introduceret for seeren. Jones er dog kvik og svarer ham med stoisk ro:

Jones: “Well, I’m not sure I could really give you an A to Z. I guess you have to tell me if it feels more like when you first saw ‘Fellowship of the Ring.'”

Rosser: “Um, problem with that is I come to ‘Fellowship of the Ring,’ and Middle Earth, and ‘The Hobbit,’ with those maps in front of those books in my mind.”

Jones: “Well, you’re very fortunate. You’re coming to ‘Fellowship of the Ring’ as a Tolkien reader. A lot of our audience is coming to ‘Warcraft’ as Warcraft’ players. So I think there is an equivalence in that. But, you would probably agree that a lot of people who did see ‘Lord of the Rings’ or ‘Fellowship of the Ring’ had never read Tolkien and enjoyed it just as much. I would argue that a lot of people coming to see ‘Warcraft’ have never played ‘Warcraft’ and will enjoy just it as much.”

Vi har vedhæftet hele interviewet, så du selv kan oplevede det pinlige øjeblik, hvor Rosser pludselig rejser sig og simpelthen udvandrer. Warcraft-filmen har ansporet mange delte meninger og også her på Daily Rush. Filmen er dog en kommerciel succes, som vi også kunne berette i går.

Duncan Jones er forøvrigt søn af nu afdøde David Bowie.

16 KOMMENTARER

 1. Duncan er super professionel og har faktisk nogle ret gode svar. Der må da næsten komme en undskyldning fra BBC efter den forestilling.

 2. Pendanten til at sende Thomas Treo til en Justin Bieber koncert. Latterligt at sende en journalist der ikke formår at være forberedt, eller vide noget om emnet. Det bliver en ekstremt subjektiv tilgang til et emne, som jeg ikke ender med at gøre nogen klogere, men efterlades med et resultat, hvor synes det er pinligt. Duncan gør jo intet forkert, men selv i hans diplomatiske tilgang efterlader han jo sin spørger i ruiner – uden den intention.

 3. I modsætning til frustrationen som man tydeligt kan læse ud af Phonetics artikel, synes jeg faktisk, det er et ganske fint interview. Modsat medløber-interviewene – som jo er standarden inden for gaming-verdenen – giver han ham rent faktisk noget modspil… Og giver samtidig Duncan Jones mulighed for at give nogle interessante svar frem for de banale selvfølgeligheder, man som regel bliver spist af med.

 4. Her er vidst tale om en storm i et glas vand. Tror man skal være vældig britisk for at se nogle spydighedder her. Det minder mest om de der Riot in Canada videoer. Der er de sgu bedre i USA hvor Mel Gibson kelder en journalist for asshole og anden anden tager fejl af Samuel Jackson og Laurence Fishburne.

 5. Han er sgu da en dør og virker utrolig uprofessionel.

  Man kan da tydelig se at han stiller spørgsmål for at få Jones til at falde i og blive sur og da dette ikke sker bliver han selv pigesur og udvandre.

 6. Så vel ca. 80% af interviewet og det eneste jeg umiddelbart studsede over, var at Adam rigtigt nok rejser sig lidt hurtigt for at sige farvel og tak for interviewet….hvortil Jones ser lidt overrasket ud over at det skete så pludseligt.

  Måske interview tiden var udløbet, måske Adam Rosser blev bippet af en sur chef…who knows! Men der kunne være legitime grunde!

  Og de lidt “grønne” spørgsmål var jeg ikke så betænkelig ved. Jeg har ikke spillet Warcraft siden etteren og kunne da godt forestille mig at det kunne være relevant at spørge instruktøren bag filmen, om underholdnings værdien var afhængig af hvor meget man kendte til Warcraft universet i forvejen. Dette er da ikke umiddelbart et “usagligt” spørgsmål? Er lidt bange for at den “Negative opmærksomhed”, skyldes “fans” som læser lidt for meget ind i tingene!

  Har ikke set filmen selv endnu, men regner med at gøre det….når den kommer på Blueray!

 7. #12 ja havde nyhenden nu kun floreret på gaming sider som DR eller reddit, men det er også big news på sider som ndependent.co.uk, indiewire.com, moovy.dk, uproxx.com,. cinemablend.com, bare for at nævne nogle få

  Dette er jo ikke gamer hjemmesider med fanboys, så det tyder på alle andre også syntes det er mærkelig opførsel.

 8. Intervieweren er tydeligt irriteret og stopper brat, det ka jeg godt se. Det er filmens skaber tydeligt forundret over, det ka jeg også godt se. Men hans spørgsmål er da ikke øretæveindbydende…?? Han har bare ik følt sig fanget af filmens univers, og stiller derfor kritiske spørgsmål. Det er vel helt i orden. Omvendt svarer filmens skaber også meget velovervejet og roligt på spørgsmålene. Alt i alt ikke et interview, der er særligt chokerende 😄

 9. Aahhh du…

  “Ed Boon vil gerne lave kampspil med horror-figurer”

  “manden bag Mortal Kombat-franchisen, Ed Boon, ikke vil afvise muligheden for et kampspil, med et farverigt udvalg af kæmpere fra hver sin horror-film.”

  “Maybe one day we’ll do it.”

  Det er altså lidt for click-bait agtigt.