EA og Dice har valgt at udskyde den kommende lancering af Battlefield 5 fra den 19. oktober til den 20. november. EA siger selv, at de skal have mere tid til at justere spillet efterfølgende feedback fra beta-testen.

Med tilsyneladende enormt dårlig performance på forudbestillingerne, der ligger hele 85% efter Call of Duty, og en oprindelig udgivelsesdato midt imellem årets vel nok to største spil, Call of Duty: Black Ops IIII og Red Dead Redemption 2, kan det ikke ligefrem undre, at EA har valgt at rykke udgivelsen af Battlefield 5.

EA skriver dog, at de rykker spillet for at lave justeringer efter feedbacken fra de overståede beta-tests. Det kan man jo så tage som man vil. Den nye udgivelsesdato er den 20. november 2018 til PC, Xbox One og PlayStation 4. Herunder er hele EA’s meddelelse:

Today, we’re announcing that Battlefield V will have a new launch date – November 20, 2018. I wanted to give you a little bit of insight into how we arrived at this new date.

Over the summer, we’ve had tens of thousands of players get their hands on the game during our Closed Alphas and at E3 and Gamescom – where we were honored to receive the awards for Best Multiplayer Game at both shows.

You have told us that you are seeing an increased focus on squad play come through, you are also feeling the difference in our revamped player movement and we are getting a lot of positive feedback for our improved weapons handling.

You’ve also spurred us to make some meaningful improvements to the core gameplay experience, including adjusting the gameplay tempo, improving soldier visibility and reducing player friction. You’ll see a lot of these reflected in our Open Beta that starts on September 6.

We believe we have one of the best Battlefield games ever on our hands.  A game that will deliver on an emotional journey through the return of unseen single player War Stories, a deep multiplayer experience, Battle Royale, along with our new live service, Tides of War – a journey across multiple theaters of WW2 and designed to keep our community together.

With the Open Beta just around the corner, we are excited about the millions of you who will join us and experience the game. And we fully expect to see even more feedback coming our way.

And that’s why we’re moving our launch date. We’re going to take the time to continue to make some final adjustments to core gameplay, and to ensure we really deliver on the potential of Tides of War.

We know moving the launch date means that we all have to wait a little longer. But we’re going to take our time to make sure we get it right.

Thank you for your continued passion and support.  We can’t wait to see you on the battlefield in just a few days.

Det var oprindeligt CNBC, der bragte historien om de tilsyneladende få forudbestillinger.  Det er analysefirmaet Cowen, der er kommet frem til, at Battlefield 5-preorders ligger hele 85% efter Call of Duty: Black Ops IIII. Battlefield 3 og 4 skulle have lagt imellem 20% og 40% efter Call of Duty, og Battlefiel 1 lå faktisk foran Call of Duty på samme tidspunkt i forhold til de repsektive spils udgivelse.

Kigger man på EA’s historik det seneste år, så kan der jo også være spillere, der blev brændt af hele loot box-problematikken med Star Wars: Battlefront 2.

Men hvad siger du, skal du med til WWII igen igen, når vi den 20. november kan gå ombord i Battlefield 5?

29 KOMMENTARER

 1. #1 Gameplayet holder jo nok lige så meget som de sidste 3-4 spil i serien. Der er ikke der store ændringer af hverken feel, format eller formål Mere af det samme, lidt bedre gfx og nu i WWII.

  Er man til battlefield, så ved man 100% hvad man får.

 2. Jeg er meget skeptisk med BF: V, skal først se hvordan den lander og den bliver populær. Ellers kommer der nok af super spil i Q3/Q4.

 3. #4 Yeah, jeg er også ret lunken og ikke et spil som jer ser frem til. Men ender nok med at købe det næste år, når der er kommet lidt patches og DLC og det bliver sat ned til 50% eller sådan.

  For ja, både Q3 og Q4 er proppet med spil. Men det er 2019 Q1 satme også!!!!

 4. Tror også jeg venter til engang næste år, hvis det ellers er godt. Vil aldrig pre-order, kan simpelthen ikke se nogen grund til at gøre det. Så efter ME:A sker det ikke igen.

 5. #5 yeah. For år tilbage var både DICE samt Bioware = instant buy og endda også pre-order i mange tilfælde. Nu er EA DICE og EA Bioware degraderet til “wait for reviews” og endda “wait for bagain bin offer”. Desværre.

 6. Jeg venter også, mest fordi Battlefield i WWI havde en utrolig kort singleplayer. Hvis SP er lige så nedprioriteret i Battlefield 5, så ender jeg nok med slet ikke at købe det.

 7. #9 Nu synes jeg altid at Battlefield singleplayer har været tæt på ubrugeligt til noget som helst, lige pånær bad company, de var sjove.

  Jeg ville aldrig nogensinde købe et BF spil for singleplayer.

  Men af havd jeg har hørt og læst, så er singleplayer i BF5 100% som i BF1. Små ligegyldige minimissioner, sikkert imod hjernedød kunstig intelligens, der fjerner alt interessant ved at spille SP.

 8. De første Battlefileds var såmænd udmærkede som SP, men derefter er det gået ned af bakke, specielt i WWI var det da helt galt. Og som sagt, hvis det fortsætter, så har jeg købt mit sidste Battlefield spil.

 9. Tyder ikke godt for EA, det er jo en sand perlerække af katastrofer for dem.

  ME – Andromeda, SW Bf II og nu er dette et potentielt flop!

 10. #16, præcis. Der sker ikke meget inde på Origin. Det ser ud til at de gamle klassikere også er gået i stå, såsom The Sims, og ned for speed. Det er ikke meget man har hørt til det nye nfs payback.

  Jeg regner med at prøve BF5, men køber det ikke. Har ikke købt BF1, venter på at det kommer på udsalg, når vi er ovre BF5 preorder. Måske kommer det til under 80 kr for standard. Har alligevel samlet alle expansion packs når de har været gratis i en weekend.

  Hvad skulle EAs næste blockbuster være?
  Jeg havde troet at Battlefield V ville være Vietnam tema, indtil jeg indså at Battlefield VI (6) kunne være endnu mere oplagt.

 11. #18 nej det kunne ikke blive Nam da det ville spring WW2 over, og de har altid fulgt kronologien så vidt jeg husker, så det bliver nok Nam næste gang.

 12. Passer perfekt! Jeg har svendeprøve fra midt oktober til 23. November, så jeg ville alligevel ikke have haft meget tid til at spille PC.

  Jeg synes at war stories i BF:1 var/er rigtig gode og jeg glæder mig til mere af samme skuffe.

  MP er også ganske underholdende, især conquest er rigtigt fedt.

 13. #21 Fordi specielt Battlefield serien er, og har historisk været, en ganske udmærket shooter oplevelse?

  Det “sjove” er jo i virkeligheden at COD er blevet lidt mere Battlefield over årene (En lille smule mere taktisk med klasser og så videre), og Battlefield (desværre) er blevet mere COD (maps er blevet mere streamlined med killing lines, gamemodes som ikke rigtigt har noget med Conquest at gøre etc.).

 14. #26 Ja, fordi EA har nedskrevet deres forventninger til deres finansår (Nu er der jo så en måned mindre at tjene pengene i). Det er logik for burhøns.

  Derudover ligger aktien stadig højere end den gjorde i 2017. Så mon ikke den kommer igen stille og roligt?

  Hvis du ser på deres 5 års udvikling, så kan du jo også godt se at de har lavet en firdobling i værdi fra 2014 til nu, med mindre altså sølvpapirs hatten har været så stram siddende at blodtilførslen til dine øjne er blevet påvirket.

 15. #28:
  Hvad har det med sagen at gøre? Forhold dig nu bare til det der bliver sagt til dig i #27 istedet for at ignorer alt der bliver skrevet til dig i samtlige tråde…