Gennem de sidste 16 år har Christofer Sundberg stået i spidsen for svenske Avalanche Studios. Det skal dog være slut, da Sundberg har meldt ud via Twitter, at han forlader studiet ved udgangen af april.

Sundberg har været med siden Avalanches første spil, Just Cause, som siden da har fået hele tre efterfølgere. Han når dog ikke at være med til udgivelsen af Rage 2, som udkommer den 14. maj, altså få uger efter hans afsked.

Træt af brancens mentalitet

Sundberg fulgte senere op på hans bevæggrunde for at forlade Avalanche. Uden at nævne egentlige “konkulegaer”, melder han ret hårdt og kontant ud, at han er træt af gamingbranchens “gold digger mentality”:

Om det er branchen som helhed han mener der er rådden, eller om det er mediets tendens til at smide microtransactions i alt for mange udgivelser, holder han umiddelbart for sig selv. Da han også melder ud, at han har alle intentioner om at vende tilbage til branchen, er det nok meget fornuftigt at undlade at brænde broer.

Det er dog altid forfriskende, når nogle af branchens store kanoner tør tale højt om deres utilfredsheder med industriens retning. Vi ønsker Christofer al mulig held og lykke med fremtiden og håber han genfinder gnisten.

 

3 KOMMENTARER

  1. Rage 2 er desværre fuld af SJW propaganda og microtransactions. Desuden udkommer der hellere ikke på Steam, så det bliver nok det næste spil som flopper total her i 2019.

    Just Cause 4 floppede også total, så kan godt forstå at det med at komme væk fra Avalanche Studios.