I går aftes kunne Ubisoft bekræfte, at næste spil i Assassin’s Creed-serien har undertitlen “Valhalla”. Det foregik med en otte timer lang livestream med den grafiske designer BossLogic, som skabte et storslået stykke kunstværk, der skulle lede op til den officielle afsløring af spillets rammer og navn.

Ubisoft har heldigvis skruet en timelapse sammen, så du i stedet for otte timers kedsomhed, kan se billedet komme til live på blot fire minutter:

Under streamen i går var Daily Rush’erne da også godt stemte i forummet, hvor spekulationerne fik frit slag i forhold til hvad vi kunne forvente.

I dag klokken 17 kom den fulde trailer så ud. Den er ren cinematic, dvs. desværre ikke noget gameplay endnu, men den giver stadig et indblik i hvordan den nordiske setting vil tage sig ud i Assassin’s Creed-universet. Du kan se traileren lige her:

Assassin’s Creed har for vane at udspille sig i historiske omgivelser med skelsættende verdensbegivenheder som omdrejningspunkt. Hvor vi senest har befundet os i henholdsvis Egypten og Grækenland for adskillige tusind år siden, tager vi denne gang blot cirka 1200 år tilbage til Skandinavien.

Specifikt til Norge hvor man spiller som vikingehøvdingen Eivor. Sammen med sin klan drager han til England for at plyndre, og den rejse bringer vikingerne til både London og Winchester. Rejsen fra Norge til England foretages naturligvis i langskibe. I Assassin’s Creed Valhalla kan de også bruges til at drage på raids, og hvert skib har et fuldt mandskab.

I traileren ser vi den engelske kong Alfred the Great, som er Eivors modstander. Vi får også et glimt af Odin, som viser sig for Eivor på slagmarken. Hvordan disse figurer spiller ind i Ubisofts fortolkninger af vikingeæraen, skal blive yderst interessant at finde ud af.

Det er Ubisoft Montreal, der står for udviklingen. Sidst de var involverede i serien, var med Black Flag fra 2013 og Origins fra 2017.

Spillet udkommer til jul i år, og vil være ude til PC, PlayStation 4 og 5, Xbox One og Xbox Series X og Stadia.

13 KOMMENTARER

 1. OOOh det bliver fedt det her, håber jeg i hvert fald, alt tyder i hvert fald på det. Traileren ser rigtig god ud og det er nogle fede nye mekanikker der er med i spilelt, er især spændt på at høre mere om det med at man kan opgradere ens klan og by, og så at det også er et online co-op spil kunne godt blive godt

 2. YES!! sådan mand!… endelig vikinger min sjæl er klar, gimme gimme gimme.

  Skal nok blive ekstra godt når montreal teamet er med.

 3. Lidt ked af man ikke kan spiller som “dansker”, men Norge er nok en bedre setting end Danmark taget det flade landskab i betragtning.

 4. #7

  Norge har naturen, men Danmark havde faktisk større handelsbyer – fx Hedeby, der var stor nok til at imponere fremmede rejsende fra mellemøsten, der ellers var vant til at se lidt af hvert.

 5. Bare de gør online-delene valgfrie. Er startet på Origins, og det giver ingen mening, at andre spillere optræder i mit spil. Gå væk!

 6. Det er jo ligegyldigt lort ligesom Origins og Odyssey. Spillene har mistet alt, hvad der gjorde dem til AC-spil. Der er intet stealthy assassin-element længere. Nu er man bare et eller andet tomt actionhylster. De superfede kampanimationer fra AC3 er pist forsvundet og det samme gælder den overlegne parkour fra AC Unity. Øv, øv og rigtigt mange gange øv.

 7. #11 Er overhoved ikke enig, det er blevet laaaaangt bedre end det nogensinde har været, jeg er godt klar over den nye overhaling har delt vandene, men tror desværre ikke du skal regne med de går tilbage til den gamle opskrift igen så det kan jeg da godt se er træls hvis ikke man bryder som om den nye stil.

  #7 De SKAL simpelthen nævne eller komme forbi det danske det MÅ de gøre, man kan dælme ikke lave et nordisk vikingespil uden Danmark, det ville være ligesom at lave et krigspil fra 40’erne der ikke havde nazister med, det kan man bare ikke.

 8. Har kun spillet det første Assassin’s Creed spil og kunne ikke lide det og droppede serien fuldstændigt. Men AC´s Valhalla ser godt nok vildt ud, så måske skal man give et chance når det udkommer.