Alien: Covenant prolog viser hvad der skete efter Prometheus

Nu ved vi hvad der skete...

23

Har det kriblet i dig for at vide, hvad der skete med androiden David og Elisabeth Shaw efter de forlader LV-223 i Prometheus, kan du i denne seneste Alien: Covenant prolog få svar på mange spørgsmål.

David får som bekendt revet hovedet, men Shaw (spillet af Naomi Rapace) får David på ret køl igen. Derefter viser prologen nogle intense scener, hvor David får overtalt Shaw til at lægge hende i dvale. Om det er et varsel for Shaws skæbne vides ikke, men det er tydeligt at David har en større dagsorden.

Se prologen herover og glæd til Alien: Covenant, som får premiere den 19. maj.

23 KOMMENTARER

 1. Det er jo David der skaber den Xenomorph vi kender fra de første Alien film

  Selvfølgelig blot teorier, men de har ret god grobund ud fra det vi ved fra tidligere film, samt interviews of trailers fra Covenant.

  – David har brugt rejsetiden på at eksperimentere med “The Black Goo”, som er en accellerant der ændrer organismer på celleniveau. Der gisnes om at han bruger Shaw som forsøgskanin, og at hun som resultat deraf muligvis er en Neomorph, Protomorph eller sågar prototypen på en dronning.

  – David siger selv i Prometheus, ord for ord; “Sometimes to create, one must first destroy.” Han udsletter Jockey’erne med Black Goo som del af hans plan om at skabe liv ved netop at bombardere dem, og gøre planeten klar til “befrugtning”. Der er forskellige faktorer som gør, at de tilsyneladende brænder eller “visner” istedet for at forvandle sig, og det ligger i at acceleranten (black goo) opfører sig anderledes alt efter temperatur, vært, klima og påførelse.

  – Hvorfor gør David alt dette? Fordi Weyland er død. David er programmeret til at være yderst spekulativ og nysgerrig, hvilket allerede ses i Prometheus. Han tænker ret dybe tanker omkring liv og skabelse (sin egen og menneskets), og virker generelt meget fascineret af emnet. Men hans primære programmering er at tage sig af Weyland og værne om ham. Efter Weyland dør, er David ikke længere bundet af denne parameter, men er istedet fri til at følge hans egne interesser: At skabe liv..

  Husk på at han er stadig en maskine uden ægte menneskelig medfølelse. Han har næppe nogen kvaler over at bruge Shaw til at fremme egne formål. Det ser vi også tydeligt i Prometheus hvor han ikke har noget problem med at inficerer Charlie med accelleranten, velvidende at det bliver med døden tilfølge.

  – Både Neomorphen og Protomorphen som set i Covenant traileren er langt mere organisk udseende end Xenomorphen fra de tidligere film – hvilket igen understøtter at Xeno’en er Davids “barn” – det er ham, der skaber den ultimative organisme ved at modificere den organiske Xeno/Neo/Proto variant fra Covenant til den biomekaniske variant i Alien/Aliens.

 2. #8: Du har fat i det helt rigtige. Meget interessant. Jeg tror dog at medfølelse eller Davids (Arthur) måske manglende evne, kan blive et fokusområde i filmen.

 3. #10 Helt bestemt! Og jeg tror multigvis at Walter bliver et modspil til David – sådan lidt en “evil twin / good twin” leg.

  Jeg tror virkelig også at Covenant vil gøre Prometheus endnu bedre og mere interessant at gense bagefter, fordi den indeholder faktisk rigtig mange små hints og kryptiske elementer der giver mere mening efter Covenant.

  Jeg er især vanvittig spændt på at se hvordan Engineer skibet med den biomekaniske Xeno ender på LV-426 – og hvem den berømte Jockey i stolen i virkeligheden er

  Men om det bliver afsløret i Covenant eller først i en senere film er ikke godt at vide.

 4. Jeg synes sidst i klippet hvor man ser David , han er fyldt med vrede men måske også skyld, fordi han skal til at udslette en hel by…. meget flot filmet.

 5. #8

  Yderste interessant fortolkning, må man sige.

  Den minder meget om f.eks. det man ser i Starcraft universet, hvor Xel Naga finder/opdager Zerg racen og modificere dem.

  Hvorefter Amon yderligere modificere til Zerg/Protoss hybrids.

  Hvis man tænker tilbage på Alien 4 aka Alien: Resurrection, ser vi også en Xenomorph aka Newborn som en ultimative hybrid imellem Xenomorph og menneske.

  Engineer fra Alien universet minder egentlige meget om Xel Naga fra Starcraft universet, så man tænker over det.

 6. #16

  Aliens/Xenomorph, Zerg og Tyranids minder meget om hinanden.

  Aliens har været med til at skabe inspiration for Tyranids om igen har skabt inspiration for Zerg.

  Mén med Alien: Covenant ser det ud til at være kraftige inspireret af Starcraft universet nu.

 7. #18 – Det her er ren spekulation, men jeg tror faktisk grundtanken til de her nye film har været lagt før der var noget der hed Starcraft. En ret stor mængde af kunstnerne fra Jorodowskis Dune projekt har været involveret i de originale Alien film. Der har altså været en ret koncentreret kreativ masse involveret i skabelsen af Alien universet, som gennem Dune projektet har været forvænt med at tænke ret abstrakt når det kom til universebuilding.

 8. Lidt off-topic, men er der andre end mig der oplever problemer ift. at finde billetter? Kino.dk giver mig kun datoer d. 14-16 maj til forpremiererne – og ingen andre muligheder overhovedet. Det er uagtet hvilken biograf, jeg vælger.

 9. #17 Jeg tror du skal taenke lidt laengere, end at tro paa at raekkefoelgen af hvem fandt paa hvad, alene ud fra release dates paa Alien filmene og SC.
  Som #18 pointere. Saa tror jeg meget af Alien universet inklusiv Prometheus ideerne, var grundlagt for mange aar siden, hvilket forklare meget godt hvorfor Alien universet er saa kompliceret og enorm interessant.

 10. Der er en del universer som overlapper hinanden. Havde faktisk nævnt det for ikke så længde siden.

  Men både Alien, Blade Runner og Soldier er en del af samme univers.

  Og det bliver rigtige spændende at se hvad Ridley Scott har i vente med både Alien: Covenant og Blade Runner 2049.