God aften kære Daily Rush’ere. Først og fremmest tillykke til Danmark. Selv jeg har ikke kunne undgå at bemærke gårsdagens danske sejr i EM for Herrehåndbold i Norge. At sejren medførte det mediecirkus, som især FOX News Danmark TV2 har disket op med i dag, havde jeg dog i min vildeste fantasi ikke drømt om. Jeg blev faktisk så chokeret, at jeg måtte smugkigge i løbet af dagen. På menuen var der bl.a. kåde svedige småfulde håndboldmænd, filmet med hvad der mindede om “shakycam” fra omklædningsrummet. Kan de få lov at ikke feste i fred? Derefter kunne vi med supertelezoom stort set følge flyet hele vejen fra Oslo og også overvære landingen, med særligt opsatte kameraer i Kastrup Lufthavn. Nu springer jeg et par retter over, og hopper til hovedmenuen på Københavns Rådhus, bestående af de nærmest mytiske “rådhuspandekager”. Herregud, det er marginalsporten håndbold det handler om. Det er godt nok et par generationer siden vi sidst vandt noget i den disciplin. Men hvis vi går så meget agurk over det, er festen godt nok tiltrængt i lille Dannevang. Er jeg virkelig den eneste som mener at festen er lige en kende overgearet?

N.B.: Redaktøren er ikke håndbold-fan hvis de ikke skulle fremgå klart af ovenstående. Hadebreve og andre ubehageligheder frabedes.

64 KOMMENTARER

 1. Fuldstændig enig Phon. Ikke andre end Danmark aner vi er blevet EU mester i håndbold. Udlandet er fuldtstændig ligeglad med den sport, og ja så er det faktisk ikke så fedt mere, bare trals med alt den media dækning.

 2. syns det er flot at de har vundet osvv, og fortjent nok der er medie dækning, men jeg syns de gik over gevind i dag.

 3. #2:
  Det viste sig jo så netop ikke at være rigtigt, som de også viste i TV med udenlandske aviser, der bragte nyheden om Danmarks sejr.

  #0:
  Hvorfor skulle medierne og danskerne da ikke gå en lille smule amok over sejren? Nu har Danmark endelig vundet en stor sportsbegivenhed og det skal da fejres.

 4. Helt enig skal sidde og høre på det pis på arbejde dag ud og dag ind pga alle de sportsnørder der findes, sjovt nok på det job i verden med mindst motion i hverdagen. Håbede de tabte i semifinalen så det ikke kom så vidt som det er gjort, men det er jo standard TV2 når de har rettighederne til noget.

 5. tja…de for tjener da at blive fejret, det er da klart!!! Men at følge flyet med telelinse og filmen deres fuckinjg bus hele vejen fra lufthavnen til kbh er da tåbeligt!!!!

 6. Jeg er heller ikke håndbold fan, men jeg skal da gerne indrømme at jeg har set både semifinale og finalen i går. Det var flot ja, der skal festes ja, men at man ligefrem skal have en helikopter til at følge bussen osv. det er fandme spild af penge, der kunne være brugt til konceptudvikling af TV2 Nyhederne. De trænger voldsomt, jeg får kvalme hvergang jeg ser især middag udsendelsen eller nogen af dem om morgenen, værterne er alt for smarte eller kække, man tager jo ikke deres lort alvorligt. 12 milliarder afrikanere døde af sult og færdselsuheld, griner værten mens han laver vejrmøller……. BRÆK…

  Ja undskyld, det har naget mig længe…

 7. Public Service-forpligtelsen burde betyde, at DR/TV2 sender bedre sportsgrene end håndbold også…eksempelvis VM i pælesidning og undervandsbasket.

 8. #11

  HOHO, nej vel?

  Det er flot at vi vandt! De intet mindre. At tv2 giver den gas med dækningen er da klart, det er åbenbart det der trækker folk til skærmen.

 9. #10 Finne og apparatsvømning.

  I øvrigt hvis en finale ender uafgjort i håndbold, og der efter ekstra tid stadig er uafgjort, så afgøres kampen ved pælesidningskonkurrence, den er god nok.

 10. Dk har brug for nogle “nationalhelte” efter fodboldlandsholdets fiasko, kvinde håndboldlandsholdets nedtur og Michael Rasmussens antiklimaks i sommers. DK savnede noget at samles om.

  Jeg er håndboldfan og har selv spillet. Det var en stor præstation af drengene og de fortjener hyldesten.

  Jeg kan dog godt tilslutte mig, at de virkede en anelse overhyped, men for mig at se er det ikke udelukkende TV2 der er med på den – det beviser fremmødet i Kastrup og på rådhuspladsen vel?

 11. Jeg synes det var en flot sejr, og fortjent med lidt opmærksomhed. Men når de siger at det er lige så stort som EM i fodbold 92, så går de over stregen.

 12. Det er latterligt. Det svare til det hysteri der var dengang med det kvinde curling. Det er skræmende at vi åbentbart føler det nødvendigt at klamre os til fuldstændige ligegyldige sportsgrene.

  Det mest irriterende ved håndbold er dog at det absolut skal skubbe alt andet tv af sendefladen… det ødelægger alligevel en hel kanal

 13. Jeg har ikke det store had til håndbold sporten. Vil mene, at alle sportsgrene fortjener deres eksistens. Men dækningen af EM guldet er helt i vejret. Endnu slemmere er det at se, hvor kedeligt og ensporet landsholdet fejrer sig selv. Øl, råb og uendeligt tomme interviews. Hvad de har på banen, mangler de fuldstændig af personlighed.

 14. #20 arrr californication havde jeg helt glemt var lige begyndt og se det sidste gang det var der og var helt hooked haha, satans også, nå men godt du mindede mig om at det skal ses i denne uge så

 15. Op mod 2,4 mio danske seere af EM-finalen taler vist sit tydelige sprog og bringer vist rigelig berettigelse til at sende det på TV samt efterfølgende dækning. Nej, jeg er ikke håndboldfan og har aldrig været det. Jeg så to kampe og syntes de var møgspændende alligevel. Når Tour De France kommer til sommer, skal jeg til gengæld nok joine et hylekor imod det forpulede dopingpis.
  Til gengæld kan jeg slet ikke fordøje den jantelov der hersker omkring fejringen af håndbolden. Fest for helvede! Det er en god undskyldning for at ringe til vennerne og få en øl i godt selskab. Og hvad kom der på tv alligevel? Venner på tv2? Døvenyheder på DR1?

 16. Tjaa det er vel ikke mere eller mindre latterligt end når der sker noget stort i fodboldt og det er på alle kanaler. Eller en crappy kamp skubber noget andet væk.

 17. Jeg er enig i, at dækningen er tosset. Jeg nøjes med at se kampene.

  Håndbold er ikke den verdenssport som fodbold er. Når det så er sagt, så er det faktisk en rimelig flot præstation, som nogle måske burde anerkende lidt mere end tilfældet er.

  (Selvfølgelig er det ikke oppe på siden af EM ’92.)

 18. Og mange danskere er så store brokrøve at de bevidst kigger i den retning for at komme og brokke sig.

  Synes den måde folk brokker sig over sporten på er dybt til grin og det bedste er vel næsten at man udmærket ved at folk ville hoppe med på bølgen hvis det var eksempelvis fodbold.

  Anyway så synes jeg TV2 er alt for popsmarte i alt hvad de foretager og de skal altid overdrive i stor stil. Giver ik meget for den station efterhånden.

 19. TV dækning… det er jo det vi har tv2 sport , eurosport, dsv og hvad der ellers er af sportskanaler. Når der er deciderede sportskanaler hvorfor skal alm. kanaler så forpestes med sådan noget pjat.

  Jeg kan simpelt hen ikke forstå hvad der er så spændende ved at se nogle andre mennesker dyrke sport. Jeg kan forstå at det er sjovt for dem der er med og de må da også være glade men sådan noget massehysteri leder sq næsten tankerne hen på hitlertysklands hædring af deres nationale sportsstjerner.

 20. Helt enig det er håndbold. Kunne forstå hvis det var fodbold eller ishockey.
  Men håndbold ffs. Yeah!!! de scorede… og gæt en gang, de scorer igen om lidt wooohooo.

  #24
  ja, 1,2 mio kællinger så lortet, og 1,2 mænd tvunget til at se det. For I skal jo sidde og hygge sammen… rofl!

 21. Mega fedt de vandt, og fuldt fortjent. Self skal de fejres på bedste vis.
  Men måske lige i overkanten med chopper og det hele

 22. Shit en gang whine, det var da helt vildt. Men ok vi danskere elsker jo at brokke os, så det er jo en gylden mulighed – brok jer over for meget medie dækning… suk, så skift dog kanal? eller gå ind på en anden side. Man kan altså godt slippe for det, hvis man vil, det virker bare ikke til at være tilfældet hos nogle her.

 23. For fanden da også!!!

  I gør mig helt forvirret, så jeg ikke ved hvilken side jeg skal stille mig på…

  Skal jeg brokke mig over lortet eller brokke mig over brokkerne… Fandme svært…

  Venter til der kommer lidt flere på den ene side, så jeg kan vælge den undertippet side – min favorit side!

 24. #46 god pointe

  Well det mest positive om det ekstreme mængder omtale er at det er noget af det der kan få unge til at give sig i kast med sport at det så bare er håndbold er selvfølgelig ikke så heldigt

  Men jo mere aktive vi kan få ungdommet jo bedre.

  Men jo det har været totalt overdrevet med det håndbold, selvf dfedt de vandt, men så er det heller ikke støre.

 25. Til gengæld er Dokumentaren – Wilbek forfra ganske seværdigt. Giver et godt indblik i de færdigheder og people skills en dygtig coach skal ha’

 26. Det var da stort at vinde EM guld for første gang i en sport på et meget højt niveau:
  Håndbold er en af de mest udbredte sportsgrene i Danmark, kun overgået af fodbold og badminton. 146 tusind medlemmer er der i Dansk Håndbold Forbund.

  EM i håndbold er på mange måder på højde med / bedre end VM/OL i håndbold, fordi de bedste hold alligevel er europæiske og EM derfor ikke har hold fra alle mulige bananrepublikker som kommer med fordi der skal udtages et fast antal hold per kontinent uanset om niveauet er meget svingende mellem hvert kontinent…

  F16 flyene skulle på øvelse alligevel, så det er ikke noget der udelukkende skyldes håndboldguldet.

  Fodbold:
  Over 240 million people from more than 200 countries regularly play football.

  Håndbold:
  31 million players, trainers, officials and referees.

  Lille er håndbold godt nok ikke!

  Det er en rigtig flot præstation uden doping, uden attentionwhores og uden ufine metoder. I det mindste så er det ovre i løbet af denne uge

 27. Rimlig sikker på at en stor del af de påstående 2.4 millioner seer ville have valgt at se noget andet, hvis de bare havde haft muligheden (vi snakker qualitets tv, så nej DR holder ikke).

  Anyways det er fint de har vundet og alt det der (også selvom Boldsen åbenbart mener at de selv spillede ringe men at det åbenbart var nok til at vinde), men dækningen har været fuldstændig over gevind..

 28. Fox News Danmark, det lyder rigtigt *g*

  Nej du er ikke alene, det hænger mig langt ud af halsen – totalt latterligt de bliver ved med at kalde dem “heltene” – en bunke spassere som løber rundt og smider med en boldt i stedet for at få et rigtig arbejde.

  Kom igen hvis de kurerer kræft, ellers spol venligst videre.

 29. Helt klart en flot bedrift, dog er håndbold så ikke vildt udbredt i samme stil som feks. fodbold. Derfor vil vi i lille DK klart have bedre odds for at vinde.

  Top 3 DK sports begivenheder :

  1) EM ´92.
  2) Morten Andersen mest scorende spiller i NFL ALL TIME
  3) Tom Kristensen x-antal Le mans vinder.

 30. Det er jo helt kanon de vandt! Som det fleste andre er jeg heller ikke hånddboldfan, men synes da det er mindst lige så spændende som en fodbold-landskamp.

  Synes sq det er sørgeligt sådan som janteloven huserer herinde på Dailyrush – føj for satan.

  Fest kære Danmark, Fest!

 31. #49 haha, tænkte jeg også…Mon de kære curling damer også ville få F16 Escorte hjem?

  Men anyways, forstår ikke. Så mange ikke under de EM-helte at blive hædret. At det så kan virke lidt overdrevet er jo bare grundet at det efterhånden er over 15 år siden at vi kunne præstere noget lignende. Jeg nød da at sidde de sidste par finale-gysere igennem.

  Ha’ lidt mere overskud end Jeres egen lille indelukkede verden, og nyd at nogle trækker i Trøjen

 32. Hmm, det var da en ganske fin præstation, det kan man da ikke tage fra dem.
  Men hvad skete der fx med Nicki Pedersen da han blev verdensmester i speedway sidste år? Blev han fejret på national plan? Næ, det tror jeg ikke.
  Der er åbenbart kun lige plads til ekstrem mediedækning af de store top sport. Det var da kun fair at han så blev valgt til årets sportsmand!

 33. yeah… ud med den indre svinehund og frem med janteloven.

  Lad os endelig ikke feste, når det ikke er noget der interesserer os selv.

  I sidder formentlig også og skærer tænder, når i kan høre naboen holder fest, fordi det generer jeres WOW spil (nå nej… i har jo nok hørebøffer på.. alt andet ville være useriøst)

  Lighten up, siger jeg bare. Glæd jer på andres vegne, og lær at bruge en fjernbetjening, hvis de sender noget der generer jer.

  =0)

 34. Jeg må også tilslutte mig de uenige. Herrehåndbold er en stor sport, at vinde EM med alle de bedste hold i verden er kæmpe stort, og jeg under gerne at tv2 pumper det for alt der var i det – jeg smed selv zattoo op på work for at se dem ankomme og blive hyldet – de fortjener det i høj grad.

  Jeg er slet ikke håndbold fan, og følger sjældent sportudsendelser, men jeg har dog stadig lidt national følelse, og ligesom jeg jublede som en lille dreng da danmark vandt EM 92, kom der næsten tårer i øjene da danmark vandt EM 2008.

  Folk der ikke kan forstå denne nationalfølelse for sport bør lade være med at udtale sig om det. Det er en verden for sig.

 35. 64# totalt enig ! .. jeg sad næsten med tåre i øjnene. Folk der ikke forstår sig på at dette ikke blot er en sport, men rent faktisk noget der gør at man kan sige man er stolt af at være dansker, tja, gud være med jer.

  Jeg har ALDRIG i mit liv set herre håndbold, men jeg så kampen imod Slovenien, og siden der, fulgte jeg dem i alle kampene frem til finalen. Da vi havde vundet sad jeg med samme fornemmelse som i 92′ da fodbold drengene vandt em guld. Problemet er så bare at vores fodboldhold ikke kan præstere noget længere, derfor denne glæde over håndbolden ! .. – Viva la Danmark !