God aften kære læsere og velkommen til en lidt anderledes Aftenspiller. På det sidste har jeg tit og ofte oplevet at folk får svaret “Google” smidt i hovedet hvis de stiller et lidt for banalt spørgsmål. Det er i min øjne ikke den optimale måde sådanne forum fungerer på, og jeg mener at man sagtens kan have overskudet til at hjælpe “de nye” i gang. Såfremt man ikke er overvældet med overblik og næstekærlighed, kan man jo bare lade være med at skrive i det pågældende indlæg. Nu til lidt aftenlæsning.

 • I Italien er en 86 år gammel mand og sin 74 år gammel kone idømt en betinget dom for at dyrke… Google
 • I mandagens Bundesligakamp i Bremen, styrtede mindst 30 personer ind på banen og… Google
 • Jon er åbenbart den mest sexede mand i verden, hvis man altså spørger… Google
 • Jo, Google har svaret på alt.

29 KOMMENTARER

 1. Altså… Er forskel på om indlægget er i stil med

  “DER ER NOGET GALT MED , HJÆLP MIG”

  eller om det er

  “Jeg har problemer med , har prøvet , men det virkede ikke, assistance ønskes.”

 2. Nogen gange er det bare for nemt at spørge her, i stedet for at prøve selv i første omgang, og hvis man ikke kan finde det, så spørg.

 3. Vil gerne lige tilføje at den sidste med at “answer to life the universe and everything = 42” kommer fra bogen “The Hitch Hikers Guide To The Univers” som er en total fed bog!…

  Men når i nu har svaret, altså 42, hvordan lyder spørgsmålet så?

 4. du hentyder ikke til min signatur, vel?

  når folk får den med google i hovedet er det jo som regel fordi de kommer med et dumt spørgsmål. dertil får de et dumt svar. syntes det er en lame spiller. man kan jo ikke tage folk seriøst hvis de spørger: “hvad hedder ‘s hjemmeside”. så kan jeg ikke sige andet end google.

 5. Man kan jo tage det ordsprog der siger: “Der findes ingen dumme spørgsmål, kun dumme svar!” Og den at “Hellere spørge en gang for meget, end en gang for lidt!”
  Jeg synes det er iorden at stille et spørgsmål, for mange af de spørgsmål der bliver stillet her på siden, bliver vel stillet til de folk der holder til her, fordi de der stiller spørgsmålet mener at det er kompetente mennesker der er på Daily Rush. Langt hen ad vejen kan man jo give dem ret. Dem der er på DR, ved noget om spil og it osv., så hvorfor skulle det ikke være naturligt at rette sine spørgsmål til dem man mener kan svare på det?! De som svarer “Google” har åbenbart ikke overskud, komptence eller lyst til at hjælpe, og så synes jeg at de skulle lade være med at svare på spørgsmål.
  Jeg kan kun give M_Aijne ret.
  Og de eksempler der er givet på dumme spørgsmål her, er ikke særlig gode. Jeg synes ikke at der er ret mange dumme spørgsmål. Der er tumpede, latterlige og morsomme indlæg om alt mellem himmel og jord, og der er charmen ved DR, men folk har ret til at stille spørgsmål og få svar på dem!

 6. når man får ting som “hvor finder jeg et codecs til at afspille .OGG filer” kan jeg da godt finde på at give vedkommende et par ord. fordi det første der kommer op når du søger på “OGG” i google er http://www.vorbis.com som er OGG vorbis’ side. det kræver ikke hjerne at vide alt, bare man lærer at bruge en søge maskine ordentlig, og bruger de rigtige nøgleord.

  og jeg smider kun google i hovedet på dem jeg ved er for dovne til selv at lede. altså folk jeg ved har intelligens nok til at finde hvad de vil have.

  men jeg forstår nu godt alle i Internet Explorer brugere der ikke gider bruge ressourcer på at åbne vinduer for at lede efter ting. det er Opera bruger som mig der kommer til at regere internettet! fordi personer som mig tør prøve nye ting, og benytte os af overlegen software!

  “o download -sex” i et nyt vindues adresse linie, og jeg har stort set allerede hentet hvad jeg vil have.

  jeg har en enkel gang spurgt om link til final fantasy film fordi jeg virkelig var på herrens mark der, men som det ses er der ingen der kunne svare.

  en anden ting er: det er lettere at spørge på IRC, ikke på DailyRush imo.

 7. 42 siger google altså ?? hmmm

  jeg ved da godt at jeg ikke ligefrem bidrager med god etikette, men jeg prøver da at hjælpe når jeg kan, og når det ikke er et fuldstændig latterligt topic som f.eks. KLAN, DIABLO HJÆLP, KØB AF ITEMS osv… Når jeg ser dem kan jeg ikke lade være med at svine, for det er simpelthen ud over min fatteevne hvor latterlige folks indlæg kan være.

  Dog vil jeg da sige at jeg rent faktisk har hjulpet folk, og jeg synes da også jeg gør hvad jeg kan, men nogle ting er altså for meget. Hvis en person har et problem og ikke kan løse det selv, så vil jeg da meget gerne hjælpe, men når brugere ved navn nightwolf og hardcore_gamer laver deres lortetopics med caps om ting som har været oppe 1000 gange før, så bliver jeg gal.

 8. Lidt inspireret af #13 kom jeg til at huske noget. Det første, folk bør lære, er at benytte en søgemaskine. Når de har lært det – og hvis de så har problemer, som de ikke har held til at løse vha. Google – så er det fuldstændig okay at spørge løs. De der ordsprog, der stiller spørgeren i et godt lys, giver jeg ikke meget for – med mindre man selv på forhånd har forsøgt at finde et svar. Hvorfor altid starte fra bunden af, når nettet nu er her?

  PS.: I nogle tilfælde kan folk endda blot benytte søgefeltet på Daily Rush og dermed finde svar på deres spørgsmål. Hvor langt ude er vi så lige…

 9. Egentlig… Folk som ikke selv prøver på at løse deres problemer, før de spørger andre, er irriterende ligemeget om det er online eller i virkeligheden. Tror næppe supportere osv er glade for folk som kommer med udstyr og siger det ikke virker, og så har de ikke engang gidet læse lidt i manualen. Google er så vores slags online manual. Hvis du ikke har vist lidt selvstændig tankegang ved selv at prøve på at løse dit problem så forvent ikke at folk springer for dig.

 10. det er ikke fordi jeg ikke vil hjælpe, men hvis det er noget jeg ikke lige er sikker på og så bare taste det ind i google og det første der kommer op er det folk leder efter, så kan jeg finde på at skrive google. det er vel en lige så stor hjælp? hvis man kan bruge google så let og hurtigt er der jo ingen grund til at tage den besværlige løsning (DR). og det mener jeg fordi man skal til at oprette et topic og vente på svar, istedet for bare at taste 2-3 ord ind i google.

 11. Hehe, finurlig spiller der :o)

  Imo _er_ tonen på DR blevet for hård – men der er saterme også kommet flere og flere tanketomme noobs til, der poster det ene meningsløse indlæg efter det andet.
  Og i øvrigt enig med #19 og #20, hvis ikke folk udviser bare lidt selvstændighed inden de blindt stiller et spørgsmål, så har det mere gavn ud af et venligt los i røven (læs: google), end blot at få svaret.

  Just my two cents

 12. Godt skrevet spiller!
  Sikke mange der føler sig ramt og forsøger at bortforklare deres egen uvilje til at være hjælpsom

 13. #14 total fedt, vidste jeg ikke. Tør ikke spørge efter en hjemmeside her, men vil da lige prøve at finde den selv… *google*

  og #26, der er bortfoklaringer! Som i #13 hvor han nærmest blære sig med at han kun har spurgt én gang i forumet…!?! da wierd! Det burde ikke være aktuelt at bortforklare hvorfor man stiller et spørgsmål!

  Men tror nu at suma sumarum, lav et script så hver gang man bare skriver *google* så bliver indlægget slettet…

 14. Ingen tvivl om, at “google-svaret” kommer for tit, men nogengange er det nu på sin plads. Til gengæld synes jeg, at tonen i disse svar tit er et nummer for grov. Især fordi det mange gange er newbies der stiller spørgsmålene.
  Lad os nu få en rimelig omgangstone igen her på DR. Der skal være plads til ironi og sarkasme, men IMHO ikke til tilsvining af folk.