Om (relativt) kort tid, starter showet som de fleste nok har ventet med stor længsel på, siden dengang i maj 2003. På trods af en lettere forsinkelse, hacker angreb samt diverse retssager, ser det nu ud til at man endelig få chancen for at prøve spillet som bladet PC Gamer melodramatisk kalder det mest betydningsfulde spil du nogensinde kommer til at spille. Half-Life 2. Det danske vejr indbyder ikke ligefrem til en lang tur ned til det nærmeste posthus, og eftersom Gabe Nevell så ofte har hentydet til at Valve får flest penge i lommerne ved at sælge spillet over Steam, hoppede jeg i og købte bronze pakken online (Hvis man vælger den billigste løsning, koster det omkring 280 kr. plus moms).

Det er gået forholdsvis problemfrit ind til videre – Steam klienten er dog stadig en tung matrone at danse med, men helt umuligt er det ikke at få det til at makke ret, og jeg har brugt eftermiddagen på at smage lidt på forretten: Counter Strike: Source. Det er voldsomt flot, bevares, stemningen på den nyrenoverede Aztec er så tyk at man næsten skal skære sig igennem – men det er nu stadig svært at komme uden om at gameplayet er stort set uforandret. Til gengæld hjælper det sammen med et par velvalgte screenshots og gameplay film gevaldigt på forventningens glæde. Vi glæder os.

27 KOMMENTARER

 1. Jeg synes altså ikke, at grafikken er så imponerende, men nu så jeg også bare video testen og kiggede lidt rundt på et par baner i CS:S for at få et indtryk… singleplayer banerne skal nok have mere stemning/kvalitet

 2. Ja, det jo rigtigt, kun 1 enkelt anmelders anmeldelse, men hvor mange “Game of the year awards” tror i hl2 høster denne gang?

  Jeg synes anmeldelser er fede, men vil stadig lade mig selv være den endelige dommer, jeg er sikker på det spil tager mig med storm.

 3. Counterstrike: Scource – voldsomt flot? Nu må jeg le,.. højt. Det er langtfra imponerende. Fysikken er led, rigtig, rigtig led. Men grafikken? Det er da ok flot, men satme heller ik mer da. Det ser desuden ud til, at CS:Source grafikken er nedskalleret i forhold til HL2, som ser noget mere imponerende ud rent grafisk.

 4. #4 Jeg synes det efterhånden er ret normalt at reviewers giver konsolspil mere i karakter, hvorfor skal jeg dog ikke kunne sige.

  Umiddelbart lyder historien til at kunne være meget lignende Half-Life 1, og jeg synes den fungerede ret godt.

  AI’en forstår jeg dog ikke helt, Gamespot siger den er dårlig men IGN siger det direkte modsatte.

  Skal helt klart prøves her i morgen dog. De har jo trods alt ikke fået under 90%/9 endnu.

 5. #12, Half-Life 2 er til pc, og Halo 2 er til Xbox? Jeg har svært ved at se en grund til at være “biased”… og for pokker – 9.2/10 er da meget godt.

 6. #10: Voldsomt er måske en overdrivelse. Syntes dog ikke man kan komme uden om Aztec er imponerende. Meget gennemført stemning.

  #11: Måske virker det som om spillene får højere karakterer fordi mængden af gode spil til konsollerne er ligeledes højere? Jeg elsker min Pc og Pc spil generelt, ingen tvivl om det, men Pc markedet har og er altså stagneret – det er altid de samme gamle genrer der bliver genbrugt igen. Grafikken osv bliver bedre, men virkeligt innovative fornyelser er det småt med. Selv giganterne som Blizzard, id og nu også Valve er tilsyneladende bange for at nyskabe sig.

  Hvornår har du sidst købt et Pc spil som inkluderede bongo trommer? Måske er det pågældende spil ikke specielt holdbart i længden, men i det mindste viser det en smule vilje fra producenten side til at prøve nye muligheder af.

  En anden grund til at det måske virker som om at konsol spil generelt får højere karakterer, er desuden også at der er tre af dem, og de alle har specielle traditioner, stile og målgrupper. Ligesom at de rigtige gode Pc spil som HL2, D3, WoW osv bliver anerkendt både af publikum og pressen, sker det samme når de gode udviklingshuse hos de forskellige konsol lejre folder sig.

 7. #14 så vidt jeg ved har blizzard ikke lavet et mmorpg spil før.

  Og hvis du ser på halo 2, skriver anmelderen selv at halo 2 ik er nyskabende på nogen måde i forhold til 1’eren, hvorfor fikse noget som virker fint, som han siger det.
  Gta San Andreas er heller ik ligefrem vildt nyskabende, synes man har set det ca 2 gange før mindst.

  Jeg siger ikke at de spil er skod overhoved, men sådan kan man bare ikke se på det, jeg mener computer branchen har bedre muligheder for at nyskabe sig end konsol markedet har.

 8. #18 lol hvad er klokken 12 timer efter kl. 21? Den er 9.00, eller rettere sagt er det morgen.

  Kan desværre først game det når jeg er hjemme 16.30 når jeg er hjemme fra arbejde. Forhåbentlig har presset på steam, så lagt sig

 9. #22 man kan kun håbe, men det er nok tvivlsomt

  EDIT: Nu har min HL2-counter talt helt ned til nul, men den er kvart i. Og den er ikke released (pst, de kan ikke tælle hos valve).

 10. Hvis man køber hl2-bronze over steam, kan man så downloade half-life 2 så mange gange man vil? Altså hvis man nu som jeg formatere min computer rimeligt ofte!? Ellers så vil jeg sgu købe den så jeg har et “hard” copy..