Det er de færreste spil som kan fejre ni års fødselsdag med millioner af spillere. Nu er World of Warcraft heller ikke et helt normalt spil. Selvom det er gået ned af bakke siden storhedstiden for tre år siden, er der stadig 7.5 mio. aktive spillere, hvor mange af dem dagligt springer rundt på eventyr i Azeroth. Det er nok heller ingen tilfældighed, at spillet er sejlivet. Når jeg tænker tilbage på mine ti bedste spiloplevelser, står World of Warcraft nok for fem af dem. Fra annonceringen i 2001, de tidlige alpha-tests i 2002, den lukkede beta i 2003 / 2004 og udgivelsen i november måned 2004 og de mange expansions siden, har World of Warcraft været et mangeårigt eventyr for mig. Jeg husker præsentationen i Helsingør, det natlige “grinds” for at nå først til Onyxia, introduktionen til WoW og ikke mindst vores World of Warcraft galleri, som stadig er den enkelte artikel som er blevet set af flest på Daily Rush (899.996). Jeg spiller stadig den dag i dag, omend på lidt mere hyggeplan, men World of Warcraft kan stadig være næsten magisk god underholdning i selskab med andre. Tillykke med de ni år og tak for mange års god underholdning.

46 KOMMENTARER

 1. Nød nogle måneder med venner på en vanilla-server her i foråret. Det var en glædeligt gensyn. Fantastisk spil og univers de senere års udvidelser til trods

 2. Det er pænt imponerende. Jeg må indrømme, at jeg så “faren” ved at blive hooked kun en uge efter, at jeg købte spillet. Solgte det til en kammerat og har ikke set det, eller ham, siden

  2004 var jo også året, hvor FPS indtog PC’en for alvor med Doom 3, Halflife 2 og Far Cry … og Battlefield Vietnam, hvis jeg ikke husker helt forkert.

  Men det er vildt, at det stadig kan lokke så mange spillere til.

 3. Det slog mig i dag, at jeg har spillet WoW i 11 år nu. Siden alpha i starten af 2002. Forleden fløj jeg en tur over Dun Morogh og min første tanke var: “Der levede jeg da jeg var barn”.

  Scary ik

 4. Og ja 2004 var et vildt år. Året efter kom konsolbølgen også. Damn jeg har lavet mange anmeldelser i 2005 på siden her. Men at vores WoW galleri er set af næsten 1 mio. er sgu vildt…

 5. Mistede et år af mit liv… Men var på nogle fantastiske raids… Følelsen af at nedlægge ragnaros for første gang var fucking fantastisk.

 6. Ja, jeg prøvede en 10 dages trial i 2006 men det var ikke helt nok til at fange mig. Warcraft 3 custom games var vist det, der tog mest af min tid dengang. Og så naturligvis Diablo 2 – selvom det så småt var ved at slutte i 05-06.

 7. Det er så nemt at kalde det spild af tid, men jeg har fået masser af gode oplevelser med det spil ås jeg værdsætter meget af min tid med WOW.
  Det var nu hyggeligt at logge ind og sidde og nørde sammen med andre folk på Ventrilo, og så raide lidt eller lave noget PvP.
  Mine ture i battlegrounds med en god ven er et af mine gaming-højdepunkter (sammen med Kotor, BG2, Max Payne, Smoug and Ornstein og første gang med Nintendo 64).

  Vi rendte rundt og hed Bevel og Emboss, ligesom vi indledte hver AB med at synge omkvædet til Thunderstruck, og når folk så begyndte at synge med, var vi helt høje.

  #9:
  Det er 9. Har rettet til.
  Edit:
  Og rettet den igen. Phon snakker ikke om tiden fra launch, men fra da han selv fik adgang.

 8. #6 Glemmer aldrig de 40 nørder mig selv inklusiv gå amok på ventrilo… Det kommer jeg aldrig til at opleve igen i noget andet spil.

 9. WoW var en fantastisk oplevelse, og drev mig endda til Frankrig som Game Master i et års tid. Det blev en milepæl i spilverdenen og i mit liv.
  Og jeg har da også samtlige CE’er, og skal have alle fremtidige

 10. Ufatteligt. Det har heldigvis aldrig sagt mig noget. Har set hvad det gør ved folk, der ikke kan styre det (ligesom andre mmorpgs).

 11. Et virkelig fornøjeligt spil, der stadig kan give anledning til mange dybfølte, tilbageskuende “kan du huske dengang i WoW, hvor…” samtaler i vennekredsen. Suk…

  Husker tydeligt, hvordan fornemmelsen af en stor, åben verden fuld af andre spillere, fuldstændig slog mig bagover, første gang jeg iklædte mig Night Elf outfittet og begav mig ud i Teldrassils magiske skove. Helt og aldeles eventyrligt! Og da jeg første gang lootede et grønt item (ved at fiske det op af en lille idyllisk skovsø), var jeg fuldstændig ude af stand til at fokusere på den større skriftlige opgave, der ellers skulle afleves på gymnasiet få dage senere. Det var et level 14 tohåndssværd og det gjorde mig meget lykkelig.

  Spillede det ret intenst ved releasen og derefter har det været on/off i få måneder af gangen, når en ny udvidelse skulle prøves af. Et par måneder efter Cataclysm (som var et fantastisk gensyn med ny grund til at besøge velkendte områder) var det dog endegyldigt slut og genren siger mig ikke noget længere. Det sluttede egentlig med Guild Wars 2, som var en smuk svanesang for en genre, der i dén grad har sat sine spor i min spilhistorik.

 12. Fuck.. så længe?

  Mit yndlings moment fra WoW var da vi åbnede portene til AQ. Hele vores low-populated server(Vashj) var samlet, og min gamle spand hostede nærmest røg op pga lagspikes – men for fanden det var sgu godt nok et overvældende og medrivende øjeblik i min WoW-karriere.

  Har spillet WoW on/off siden jeg var 14… Det har sgu fulgt mig igennem de sidste år af min folkeskole, efterskoleophold og gymnasiet – og det meste af min tid på læreruddannelsen.

 13. Fantastisk spil.

  Højdepunktet i min gaming-karriere må uden tvivl også være da jeg sammen med mit guild nedlagde Ragnaros i vanilla-wow efter ca. 1 måneds tries. Helt fantastisk stemning på Ventrilo da han gik ned

  Men ja fantastisk spil.. orh ja onyxia-pre-quest.. episk..:D

 14. Min første oplevelse med pvp.

  Jeg havde købt spillet sammen med en ven kl 12:00 om natten og vi sad og spillede i døgn drift. Vi var en af de aller første på Ravencrest der kom til Arathi Highlands, hvor vi mødte den første alliance (scum) der blev fuldstændig smadret ved fribrilsk at hamre på alle taster på en gang!!!! Fuck det var helt vildt.. vi var Kongerne!

 15. Hehe kan i huske de første Tarren Mill zergs? 1000 mand frem og tilbage i bølger med 30 sekunders lag alle vegne. De som sakkede bagud blev slagtet uden at vide det

 16. En af de ting jeg husker bedst fra WoW vanilla var da min guild endeligt fik nedlagt Ragnaros. Dette var efter lange aftner med random lagspikes (spillede på EU-Doomhammer), random disconnects som følge deraf og tillige tidpunkter hvor man laggede fælt og døde fordi man ikke kunne flytte sig når man var bomben ved Garr… og derved wiped hele raided på nær den ene off healer der tog sig af af heale den person der sprang i luften

 17. Jeg har nåede aldrig at blive hardcore raider i vanilla, dog blev det til nogle raids i MC og BWL.

  I TBC overtog en ven og jeg tjansen som raidleaders i Karazhan og jeg husker stadig første gang vi nedlagde Prince på balkonen. Mine stakkels ører.
  Efter 2-3 måneder med Kara på farm, var det stadig ikke lykkedes os at udvide Guildet til et stabilt 25 mands raid og min ven og jeg hoppede over i et andet “etableret” 25 mands Guild – der desværre gik i opløsning efter et par Gruul runs.

  Efter der røg mit mod på at raide i er stykke tid, men det tog endeligt fat igen i Wrath, hvor bla. Naxx, Ulduar og Citadel blev raidet tyndslidte… Desværre tog IRL over lige da vi nåede Lich King, så ham fik jeg aldrig nedlagt.

  I Cata og Panda har de pågældende raids ikke rigtig sagt mig noget, eller også har tiden/lysten ikke rigtig været der, det er kun blevet til nogle LFR, men jeg ser alligevel frem til den næste expansion. Mon ikke Draenor giver mig blod på tanden igen?

  Summasumarum, så har der været virkeligt mange gode stunder i det spil – der har også været nogle knap så gode episoder, men uanset, hvor mange gange jeg forbander det spil og blizzard, så vender jeg altid tilbage, pga. et uundgåeligt faktum, der er intet andet MMO, der når WoW til sokkeholderne, når alt kommer til alt.

 18. #26:
  Jeg synes godt nok, at TM/SS var noget pjat. Man lavede ikke andet end at løbe ind i kampen, dø, resse, løbe ind i kampen, dø, resse.
  Intet formål, ingen organisation, tonsvis af lag.

  Jeg husker mere positivt min første AV. Jeg var derinde i 6 timer. Det var helt skørt. Der var også folk i chatten, der brugte 14 timer i en enkelt AV.

 19. Ligesom mange andre har jeg også mine bedste WOW øjeblikke i Vanilla raiding-tiden. Utallige aftener spenderet i Molten Core og BlackWing Lair.
  Dertil kommer mindet om den lidt skræmmende dejlige fornemmelse, når man fik de første stykker lilla udstyr. Utrolig så glad man kunne blive for lidt pixels ;p Min gnome mage fra dengang har stadig sit fulde NetherWind Regalia – hot!

 20. #30 nogen af de første AV games på Darksorrow tog over 24 timer.. Det var ret loco..

  Glæder mig lidt til at se hvad de finder på næste år for at fejre 10 år.

 21. Jeg har også været on/off på wow siden Februar 2005, og føler ikke rigtigt jeg har spildt mit liv med det, selvom det ganske givet er brugt RET meget tid på det

 22. Har også spillet siden udgivelses dagen, dog med lange pauser hist og her, men vender sgu altid lidt tilbage til en gang casual gaming

  Kan også stadig huske første gang vi klarede BWL i vanilla, når man var tilbage i Ironforge rendte folk og ‘congrats’ede én for bedriften

 23. Husker stadig nogle af de LAN’s jeg var til med mit første rigtige guild hvor vi lavede vores første kill på Nefarian i lvl 60 og senere et LAN i BC hvor vi både nakkede Lady Vashj og Kael’thas første gang. Alle 3 efter mange ugers wipe fest! Det er helt sikkert noget der stadig kan bringe et smil

 24. Nu skriver du “Tak for god underholdning”… Du har vist også betalt rigeligt for den underholdning vil jeg mene… Lidt hurtig hovedregning med nogle grove tal, uden at sætte det for højt. Jeg kender jo ikke dine rabatter

  Vanilla: 300 kr
  TBC: 300 kr
  WoTLK: 300 kr
  Cata: 300 kr
  MoP: 300 kr

  Pr måned: 100 kr
  9 år = 108 måneder

  I alt: 12.300 kr

  Så er det vist på sin plads at Blizzard siger selv tak. Det gjorde de så med et item der giver +9% xp i en time…

 25. #38 Det er prisen pr. time, der er interessant, og den vil for manges vedkommende være langt, langt lavere end hvis man havde set en film eller lignende underholdning. Man kan jo tage sin /played og dividere

 26. Jeg har brugt 10 år af mit liv i det spil, og jeg har ikke fortrudt et sekund.

  Det har givet mig mange magiske øjeblikke, og minder.

  Spiller ikke længere, men savner det. jeg ved dog at det ikke vil være det samme, hvis jeg begyndte igen, så jeg vælger at blive væk, og beholde minderne intakte

 27. Jeg er langt om længe stoppet med WoW (sidste uge). Jeg har raidet alt endgame content, noget mere succesfuldt end andre.

  Jeg har prøvet at raide fra 18.30 til 00.30 fem dage om ugen. Jeg betalte dengang i 2005-2006 prisen for det og måtte starte forfra på min ungdomsuddannelse. Men for fanden hvor har jeg mange fede minder. Jeg ved bare, at hvis jeg ikke stopper nu, så stopper jeg aldrig. Jeg er nået til et punkt i mit liv, hvor jeg gerne vil diktere selv, hvornår jeg skal spille.
  Jeg kunne selvfølgelig godt bare spille flex raid osv., men i WoW er det for mig alt eller intet – hvis jeg ikke kan raide forrest i linjen med heroics osv., så gider jeg ikke spille det længere.

  For mit vedkommende døede spillet også hen, da mange af mine venner (irl som ingame) stoppede med at spille, flyttede til andre servers etc. Det er ikke sjovt at raide, når man logger på for at gøre det med folk, man faktisk ikke har nogen relation til.

  Jeg regnede min /played ud. Min kæreste blev mildest talt chokeret.

  Tak for alt, WoW. For fanden hvor var server first Ragnaros, Nefarian mv. fedt. Ligesom alle de andre oplevelser som første Yogg Saron 25 kill med guildet.

 28. Jeg er i den helt anden grøft. Jeg prøvede spillet for ja 8 år siden. Fik en lvl 13 med alle classer, men det kedede mig.
  Prøvede så igen i sommers, og fik første gang en char i over lvl 20. Så blev det sgu meget sjovere.

  Jeg spiller for det meste for mig selv, laver quests og instances. Men jeg hygger mig gevaldigt med min hunter og mit pet =)

  Jeg har stadig mange fede ting til gode. Se alle område osv. Så hver gang jeg logger på, så er det en ny oplevelse

 29. med alt den wow erfaring der er samlet her. er der så nogen der kan forklare mig noget?

  syns at ha oplevet at nogle af de forgående udvidelser, er blevet rullet ind i grundspillet. forstået sådan at du f.eks ikke skulle købe wrath og burning. for at spille cata. da de talte med i grundspillet. hvis det gir mening?

  er det mig der er helt forkert på den?
  sidder nemlig og overvejer om jeg skal vente med at købe panda pakken.
  hvad er for resten forskellen uden panda?

  kan man stadig lvl til 90? nu har de jo gjort det muligt at lave en panda, minus monk.