Battle Royale-genren er populær. PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) har nu rundet 2.2 samtidige spillere til trods for at at 322.000 spillere har fået ban-hammeren.

Greendan Greene og Bluehole har tidligere vist stor vilje til at gøre noget alvorligt ved folk som snyder og ikke spiller ærligt og i sidste uge røg der over 150.000 konti via BattleEye på Twitter. Greene fortalte i sidste måned, at 150.000 spillere var blevet bandlyst, men der er kommet en del flere til på det seneste.

PUBG har efterhånden så stor en spilleropbakning, så Greenes erklærede mål med at nå League of Legends spillerbase på 100 mio. ikke synes så vanvittigt længere.

Der har den seneste tid været lidt af en debat om, hvem om nogen kunne tage patent på Battle Royale. Epics Fortnite har efter introduktionen af deres version af Battle Royale, med stor inspiration hentet hos PUBG, tilføjet over ti mio. nye spillere – hvilket i realiteten er en tidobling af spillets brugerbase. Fortnite nåede i sidste over 500.000 “concurrent players” (via Twitter).