28-årige Andrew Finch blev skudt og dræbt, da han intetanende og ubevæbnet åbnede sin hoveddør Kansas. Han er det seneste offer for “swatting” – med døden til følge.

Den 28. december modtog politiet i Wichita, Kansas et opkald, hvor en en mand hævdede at der var begået mord med en efterfølgende gidseltagning i 28-årige Andrew Finchs hjem. Finch, som åbnede sin dør uvidende og ubevæbnet, blev skudt uden yderligere årsag, da et medlem af det udsendte SWAT-team tilsyneladende havde noget for let ved bare at trykke på aftrækkeren.

Ifølge NBC News foretog politiet efterfølgende en anholdelse af en 25-årig mand, som havde haft et Call of Duty: WII skænderi med en anden gamer. Finch var overhovedet ikke indblandet og var ikke gamer.

Denne seneste swatting-episode er noget anderledes, da offeret overhovedet ingen relation har eller havde til gaming eller argumentet mellem de to gamere, som nu begge er i politiets varetægt. Du kan læse yderligere om sagen på heavy.com og også Polygon har bidraget.

34 KOMMENTARER

 1. Skrevet kærligt og velment (ved godt det er irriterende): artiklen kunne godt bruge en finpusning inden upload. ret mange meningsforstyrrende fejl, dårlige oversættelser, gentagelser, mm.

  sorry.

 2. Hvis retfærdighed fandtes i retssystemet derover (og her for den sag skyld). Så blev ham idioten som lavede telefon opkaldet bustet for uagtsomt mandrab og betjenten som skød fyret på stedet.

 3. #5: du(og alle os andre) kender intet til de præcise omstændigheder, og kan derfor ikke udtale dig om hvorvidt betjenten skal straffes på nogen som helst måde.

  Betjente, herunder især indsatsstyrkerne derovre har altså nogle andre forhold end deres kolleger her i DK.

  Opkaldet går på mord/hostage og hvis det bliver vurderet som autentisk bliver de nød til at lave de forholdsregler der nu er for den slags i USofA.

 4. #6 Ja og man skyder hvis man ser et våben. Ikke før. De bliver betalt for at sætte deres liv på spil, for at redde andre. Hvis du skyder først og spørger bagefter har de fejlet deres opgave stort. Så er jeg ligeglad hvor du er fra.

 5. politiet i USA er også lidt for glade med at skyde folk. Man skyder sku da kun, hvis der bliver skudt mod en eller personen viser truende adfærd…

 6. #6 ville gerne tro dig, men naar man ser denne her video nedenunder, saa tror jeg mere paa at nogle amerikanske politi folk bare er trigger happy magt liderlige phychopater, denne video neden for, er en ret god indikator paa hvor fucked up USA er, hvis eneste konsekvens var at politimanden blev opsagt sit job.
  Advarsel denne video er ret graenseoverskridende.

 7. #14, Da jeg laeste igennem en del af kommentarne fra videoen, synes jeg at mindes om at folk sagde han blev frikendt for straf, da det kunne argumenteres til sidst i videoen, at det kunne se ud som om at den civile fyr var ved at raekke ud efter en pistol i sin lomme, da han i virkeligheden blot ville traekke sine bukser op, som var ved at falde ned om hans ankler, nu hvor politimanden havde leget Simon Says med ham i et godt stykke tid. Men at retten vist kom frem til at det nok var bedst hvis politimanden tog en pause fra jobbet.
  Noget i den stil.

 8. jeg er imponeret over at man har så mange muligheder for at klare sådanne situationer på, end at starte med en m16 og en finger på aftrækkeren.
  De kunne starte emd at sætte et tatisk skjold forreste og en mand lige bagefter. (skudsikker til en vis kaliber.
  De kunne bruge tåregas, de kunne bruge shootgun med gummipuder, de kunne rent faktisk bruge pulver slukker, ja det giver gener i lunger og øjne hos den de rammer, men er det ikke bedre end døden.
  i forhold til den sidste video så er det totalt ringe politi arbejde. De har mande nede i ved ikke hvor mange minutter, og kunne have sendt en betjent hen og givet håndjern på, de kunne have lagt et skjold over manden så han ikke kunne røre sig. de kunne have bedst ham

 9. Synes det er forholdsvis ofte at deres politi og lignede styrker skyder alt for hurtigt.
  Er med på at de ikke altid kan være sikre på om vedkommende har et våben hvis han eller hun laver en hurtig bevægelse, men f.eks. ham fra #13 synes jeg bliver henrettet af en skydegal galning.

 10. hvorfor er politimanden alene der? arbejder de ikke i hold? lidt vildt bare at rende rundt med automatriffel alene.. En til at fucking holde sigte på manden og en anden til at give de fucking håndjern på.

 11. #20 under retsalen, kom det frem at paa politimandens automat riffel, havde han inkarveret saetningen “you’re fucked”.
  Saadan en saetning saetter jo lidt tonen i hvordan politi kredse og dommere i USA, ser borgerne nu hvor de synes at han alligivel skulle frikendes.

  Set i perspektiv hvor USA er, ingen gratis sundhedsvaesen, Donald Trump, samt gigant virksomheder som vaaben industruen der styrere politikerne, til at instruere et falsk grundlag for at gaa i krig i mellemoesten for at saelge vaaben og for at stjaele olie. Jeg er ikke nogen tilhaenger af konspirationsteorier, men jeg stoedte foerst paa denne video for nylig. Er det bare blevet mere og mere klart hvor et skod land, USA er.

 12. Hold da op, hvor er den her diskussion blevet afsporet. Hvor er fokuset på vedkommende der reporterer en falsk situation og SWAT rykker ud? Amerikanere ved hvordan SWAT opererer, og udsætter alliegvel folk for en situation med potentielt traumatisk og/eller dødligt udfald.

 13. ¤23, hvorfor er den afsporet, hvis politiet var dyrtiggere til deres arbejde, så ville de også kunne klare at håndtere sådanne udkald, men da der er lidt for mange skydegalde/overnervøse politifolk så gå det galt.
  desuden hvad er der galt i at vi vælger at fundere over hvad som afstedkommer døden for den unge mand. ??
  Jeg tror ikke at min sørgen over hans død kan mærke gennem internettet og til usa.

 14. Tjah, jeg havde også pløkket ham i #13 hvis han forsøgte at række efter en pistol. Og er også meget sikker på at der har været en situation i #0 der gjorde at jeg havde pløkket den gut, som sikkert har været truende, rækket efter noget eller lignende. Shoot first, ask later. Vil sgu ikke sætte mit liv på spil for chancen for at nogen skulle sætte deres bukser på plads istedet for en gøb. Beslutninger tages på 1 mikrodel af et sekund, kan ikke granskes på video først.
  Er til gengæld også 100% sikker på at jeg ikke var blevet skudt selv i nogen af situationerne, selv om swat jagtede mig.
  at det er så er ærgerligt og dumt at swattting startede denne er bare trist

 15. #26 Som #16 er inde paa, kunne hele situationen let ha’ vaeret undgaaet, hvis politimanden blot havde bedt ham om at gaa ned i knae og laegge haenderne paa hovedet, hvorefter han kunne gaa hen og give ham haandjern paa.
  Men saa let skulle det aabenbart ikke vaere, han skulle lige lege “Simon Siger” med ham i nogle minutter foerst, lige for at goere den civile pisse naervoes, for baade du og jeg ved at naar man er naervoes, saa laver man fejl.
  Konklusionen er at det er politimandens skyld at den civile lavede en fejl, og det skal han sku ikke doe for.

 16. #22 ja, den video er gammel og burde aldrig være vist i nyhederne. Niels Harrit ved ikke helt hvad han snakker om. Det er de fleste for længst blevet enige om. Han var ansat som lektor i kemi på KU, men blev fyret da det gik op for ledelsen, at han ikke var sin titel værdi.

 17. #23 – Det burde ikke være udgangspunktet, at det accepteres, at en uskyldig person, der efter oplysningerne bare har åbnet sin dør, mister livet fordi, at “SWAT rykker ud”.