Esmun

 • Esmun kommenterede indlægget Aktier i forummet Off-topic 1 uge siden

  Jer der har set en stigning på 50-70% i jeres portefølje i 2020, sidder I primært i Tech aktier siden det er så højt? Eller er indexfondene også steget helt vildt?

  Jeg synes ikke jeg har tid og overskud til at jagte enkeltaktier lige for tiden, så den nemme løsning er jo bare at købe nogle brede indexfonde. Men hvis der nu er en kæmpe forskel i…[Læs mere]

 • Esmun kommenterede indlægget Er Tesla i problemer? i forummet Off-topic 1 uge, 2 dage siden

  Lige præcis en BMW M3 er nok ikke verdens dårligste investering. Heller ikke hvis alle køber elbiler fra i morgen.

  Det vil altid være en MEGET populær og eftertragtet sportsvogn/tracktoy.

  Hvis det bare havde været en 320D så havde jeg været enig

 • Esmun kommenterede indlægget Det amerikanske valg i forummet Politik 1 uge, 4 dage siden

  #1048

  Man kunne endda påstå at “nogle af dem der brænder kors, er de samme som arbejder i politistyrken”

 • Esmun kommenterede indlægget Coming 2 America i forummet Film & TV 3 uger, 5 dage siden

  Den ser jo mega Nice ud! Meget
  Bedre end frygtet.

  Mangler bare lidt Soul Glo, så er alle de klassiske ting med i traileren.

 • Esmun kommenterede indlægget Er Tesla i problemer? i forummet Off-topic 1 måned siden

  Du skal også huske på at FSD er pt allerede statistisk set mere sikkert at have i bilen end at være foruden, så jeg tror ikke du skal bekymre om deres margain.

  Kan det tænkes at det skyldes at man primært bruger Autopilot på lange lige strækninger? Eksempelvis motorvej, eller veje med gode og tydelig markeringer.
  Det er alment kendt at langt d…[Læs mere]

 • Esmun kommenterede indlægget Aktier i forummet Off-topic 1 måned siden

  #312 Men Tesla producerer jo ikke alle deres batterier selv. De får stadig en masse celler fra LG, CATL og Panasonic. Det handler jo mest om at producere batterierne der hvor de skal bruges, så Volkswagen Group bygger jo også deres egen batteri fabrik som er klar i 2024.

  Og at de kan tage så mange penge for deres FSD pakke (som stadig ikke er…[Læs mere]

 • Esmun kommenterede indlægget Aktier i forummet Off-topic 1 måned siden

  #310 Men Toyota sælger 10 millioner køretøjer om året, og de har kun 1/3 marketcap ifht. Tesla. Den stigning Tesla aktien ser nu virker bare som at sælge skindet før bjørnen er skudt.

  Det minder mig mest af alt om Bitcoin. Og forstå mig ret, jeg har ikke noget imod dem der investerer i Tesla. Hvis man kan se at hypen fortsætter de næste 1-…[Læs mere]

 • Esmun kommenterede indlægget Aktier i forummet Off-topic 1 måned siden

  #308 Kan du ikke forklare helt præcist hvordan du ser Tesla have større marketcap end de 8 største bilproducenter tilsammen hvis det ikke er hype?

  Og kan man sammenligne preorders på spil med preorders på biler? Der gik vel også lang tid før Tesla havde tømt deres backlog på Model 3 preorders, så medmindre VW har produceret flere hundrede…[Læs mere]

 • Esmun kommenterede indlægget Købt sin egen Forladte Mineby i forummet Off-topic 1 måned siden

  #11 Det var et stykke øst for Lone Pine.

  Vi besøgte western museet i Lone Pine, og var ude og se det område hvor den første del af Iron Man var filmet som ligger vest for Lone Pine. Så vi endte med at skippe Cerro Gordo, og kørte direkte videre mod Death Valley.

 • Esmun kommenterede indlægget Købt sin egen Forladte Mineby i forummet Off-topic 1 måned siden

  Det er sjovt, lige netop den by var jeg meget tæt på at besøge da jeg var på roadtrip i 2013. Vi endte med at skippe det da der er en ret lang tur derop, så det ville tage en hel dag ud af vores tidsplan. Jeg havde fået den anbefalet som en spændende tourist attraktion men jeg vidste ikke at der rent faktisk var nogen der ejede den. Og at den ku…[Læs mere]

 • #10 Jeg tror bare det er der de er nået til. Det er jo en ret avanceret manøvre de laver lige inden, når hele raketten svinger ind fra liggende tilstand. Det er første gang de forsøger det, så jeg synes egentlig det er ret imponerende at de overhovedet ramte landingpad’en i første forsøg.

 • Det bliver spændende at se. Jeg synes det er så morsomt at den ligner en halvfærdig kornsilo med 4 vinger svejset på siden. Eller fra en gammel japansk rumfilm.

 • Er det for real denne gang? De har sørme udskudt den mange gange synes jeg.

 • Vi had lige skiftet for en måneds tid siden, og jeg er godt tilfreds. De leverer 300/300 som lovet.

  Men jeg er lidt træt af deres Google Nest Router fordi den ikke helt passer ind i mit gamle setup, men det er sådan set ikke deres skyld.

 • Esmun kommenterede indlægget Mest hørte i 2020 i forummet Musik 1 måned, 2 uger siden

  #6 Damn. Min algoritme er jo blevet fuldstændig ødelagt. Det er næsten nemmere bare at lave en ny konto

 • Esmun kommenterede indlægget Mest hørte i 2020 i forummet Musik 1 måned, 2 uger siden

  Hvordan ser man hvem der har adgang til ens Spotify konto? Min top 10 er fyldt med obskure spanske børnesange som jeg aldrig har hørt om. Godt nok blandet med nogle af mine rigtige top sange, men dem er der godt nok langt imellem. Der må være et eller andet galt

 • Esmun kommenterede indlægget Cryptocurrency i forummet Off-topic 1 måned, 3 uger siden

  Jeg holder lidt øje med Google Trends for tiden. Det er sjovt at den næsten har ramt all-time-high, men ingen jeg kender taler om Bitcoins denne gang.

  Jeg tror der går et par uger/måneder, og så ser vi samme galskab som for 3 år siden, hvor selv min svigermor begyndte at kaste penge efter crypto.
  Og så er det på tide at sælge

 • Esmun kommenterede indlægget Cryptocurrency i forummet Off-topic 2 måneder, 2 uger siden

  Ja

 • #199 Som jeg forstår det, efter at have lyttet til Ramseys podcasts i nogle år, så er det kun babystep 1-3 der er akutte og følger en striks plan. Derefter kan man tage det mere med ro og arbejde sig hen mod step 7. Og banklån til boligen må falde ind under step 2. Der er forholdsvis høje renter, og der er større risiko for at du bliver teknisk…[Læs mere]

 • Rådet gælder netop kun Banklån til bolig. Altså ikke realkredit.

  Når man er nået til det punkt hvor man kun har realkredit tilbage som eneste gæld, så er næste skridt at investere. Blandt andet de penge man før brugte på at afdrage på gæld. Og hvis man har lyst kan man så også skrue op for afdraget på sit realkredit. Men det er ikke det de anb…[Læs mere]

 • Hent mere