Nintendo Switch ankommer den 3. marts 2017 og koster $299.99

Kun fire spil er klar til lanceringen den 3. marts.

14

Nintendo Switch ankommer den 3. marts 2017. Nintendo løftede her i morges sløret for konsollen og kunne også præsentere en lang række af de spil, som den nye konsol sendes på gaden med. Der er kun oplyst en vejledende amerikansk udsalgspris, men flere danske forhandlere oplyser at den kommer til at koste omkring 2.700 kr. herhjemme.

32 GB og 720p touchscreen

Nintendo kunne fortælle, at Switch vil have 32 GB lagerplads og den håndholdte del af konsollen byde på et 6.2 tommer touchscreen display i 720p. Når konsollen er “docked”, vil den understøtte 1080p opløsning på dit TV. Batteri-levetiden er mellem alt mellem to en halv time og seks en halv time ifølge Nintendo og afhænger af hvad den benyttes til samt de enkelte spil.

De 32 GB lyder ikke af meget, men Nintendo fortæller, at du vil kunne udvide med microSDHC eller microSDXC kort.

To forskellige modeller i handlen

I Switch-pakken får du konsollen, venstre og højre Joy-Con (de aftagelige ører), to Joy-Con straps, et Joy-Con grip, en dock, et HDMI kabel samt en strømforsyning. Nintendo har via Twitter bidraget med et billede af Switch pakkens indhold.

En version med røde og blå “ører” (Joy-Con controllers).

Der lanceres to SKU’ere. Forskellen på de to er dog udelukkende kosmetisk. Du kan købe den “normale” udgave med de grå Joy-Con controllers og også en udgave hvor du får røde og blå håndtag til touchscreen-delen af konsollen. Nintendo Switch vil være regionsfri hvilket er noget nyt fra Nintendo.

Kun fire førsteparts-spil klar til lanceringen den 3. marts

Nintendo kunne også endeligt afsløre hvilke spil du kan se frem til. Desværre vil der kun være fire spil klar (bekræftet) fra Nintendo selv til lanceringen den 3. marts. Lancerings-titlerne fra Nintendo er som følger:

 • 1-2-Switch
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • Skylanders Imaginators
 • Just Dance 2017

Derefter er der en række titler på vej i hvad Nintendo selv kalder for “launch-window”. Lige den betegnelse skal du ikke lægge for meget i. Det er i realiteten alt hvad der kommer efterfølgende til og med udgangen af året. Disse titler er som følger:

 • Has Been Heroes (marts 2017)
 • I am Setsuna (marts 2017)
 • Sonic Mania (forår 2017)
 • Lego City Undercover (forår 2017)
 • Arms (forår 2017)
 • Super Bomberman R (forår 2017)
 • Snipperclips: Cut it Out, Together! (marts 2017)
 • Mario Kart 8 Deluxe (28. april 2017)
 • Splatoon 2 (sommer 2017)
 • NBA 2K18 (september 2017)
 • Elder Scrolls V: Skyrim (efterår 2017)
 • Super Mario Odyssey (julen 2017)

Electronic Arts var også til stede og på scenen ved præsentationen og kunne bl.a. fortælle at FIFA-serien også vil springe på Switch. Bethesda kunne ligeledes bekræfte, at de bringer Skyrim til Switch. EA ville dog ikke præcist sige hvornår FIFA ville være klar på Switch, men vi formoder det sker i slut august, hvor det næste FIFA-spil ankommer.

Svag online-tjeneste og dyre spil

Nintendo har traditionelt haft lidt svært ved at tilbyde en online-tjeneste, som for alvor kan matche Sony og Microsofts. Nintendo kunne i morges fortælle, at de vil tilbyde en betalt service, hvor abonnenter vil kunne downloade et NES eller SNES spil gratis i en måned. Det betyder at du har 30 dage til at spille, hvorefter spillet så ikke længere er tilgængeligt. Det lyder noget underligt og noget tyndt i forhold til hvad du får af gode og gratis spiltilbud både PS4 eller Xbox One.

Our new dedicated smart device app will connect to Nintendo Switch and let you invite friends to play online, set play appointments, and chat with friends during online matches in compatible games ─ all from your smart device.”

Switch-spillene vil koste $60, hvilket er samme pris som PS4 eller Xbox One-spil. 3DS-spillene kostede mellem $40 – $60 og prisen på Switch spillene indikerer ganske klart, at Nintendo positionerer Swich som en hjemmekonsol og ikke noget primært håndholdt. Spille kommer på små “game cards” ganske meget lig dem som 3DS også huser.

Vi vil i løbet af dagen i dag byde på meget mere omkring de enkelte Switch-titler.

14 KOMMENTARER

 1. #4: Fire første-parts spil udviklet af Nintendo selv. Jeg korrigerer lige nyheden.

  Super Bomberman R kommer f.eks. også den 3. marts (Konami)