Med nyeste opdatering til Microsoft Flight Simulator har spillet fået understøttelse af Virtual Reality headset. I seneste afsnit af Microsofts Feature Discovery Series fortæller François Dacquin fra Asobo Studio mere om VR i Microsoft Flight Simulator. Du kan se hele episoden lige over nyheden her.

Microsoft skriver ovre på Xbox Wire, at de fleste Windows Mixed Reality, Oculus, Valve og HTC headset er understøttede. Der er en FAQ på det officielle Microsoft Flight Simulator forum, hvor du kan finde flere detaljer om VR-understøttelsen.

4 KOMMENTARER

 1. Jeg vil godt bidrage til dette topic, for selvom dette ender som en niche, med meget få som er interesserede, så vil jeg påstå at dette nok er et af gamingens største øjeblikke i 2020, for ikke at sige i længere periode.

  Niche?
  Kun få har stadig VR, kun få gider spille flysimulator, og MSFS2020 i VR, er så systemkrævende at min i9 med 2080ti grafikkort kører med det jeg vil mene bør være mindstekrav, og youtubere rapporterer at selv med 3090 grafikkort og super PC specs, så kan man kun håbe på medium settings. – Så det er de færreste som kommer til at prøve MSFS2020 i VR.

  Men der er håb.
  For spillet er først lige udkommet, og lavet i høj kvalitet, med henblik på løbende at blive forbedret og videreudviklet. MSFS2020 har en lang god fremtid, og det vil uden tvivl bare blive bedre og bedre de næste 5-7+ år.
  Og da VR, GPU’er og PC’er generelt jo også opgraderes, så bliver det her en stor VR titel om 1+ år. For det kan noget helt specielt.

  Uden VR er MSFS2020 flot og fantastisk i form af at du har hele verden at flyve rundt i. Og i VR bliver det spillet næsten til virkelighed. – Og ja, det åbenlyse er jo at man lige kan flyve rundt og se alle de spændende steder i verden. I går besøgte jeg Red Rock i Australien, og Golden Gate Bridge i San Fransisco. – På alm. skærm er det flot men stadig bare et spil. I VR, da jeg lagde an til at flyve gennem broen på langs, der “Var jeg der” – og oplevede faktisk at i solnedgangen, der gav det røde stål på broen et “golden” genskin..

  – VR kan ikke beskrives, det skal opleves.
  Så har du en stærk PC, har du et joystick eller en controller, og har du VR, så brug de 10 kroner det koster, på at teste spillet, ved at abonnere inde på Xbox – 10 kr. og man kan spille det i 3 måneder. – For nogen vil det blive et nyt VR aha-moment.

  For mig er det et vindue til den verden jeg ikke kan besøge.
  Og der var noget specielt over, at flyve fra Nagasagi i Japan, ud mod kysten, og så se et stræde ala storebælt, og tænke “jeg flyver lige til den anden side” – men så opdager man bjerge. Bjerge som i andre spil indikerer en uopnåelig baggrund – men her fløj jeg bare videre til bjergene, og over dem, og så hvad der lå på den anden side… Så i VR, kan dette spil, for nogen, blive et lille eventyr…

  Nu hopper jeg i maskinen, og flyver langs Amazon floden, for bare at følge den, og se hvad der dukker op.. – Godt Nytår!

 2. Nu har jeg jo en tendens til at blive over-hypet, når der er noget jeg kan lide, og jeg elsker at dele ting jeg kan lide med andre. Så lad mig lige være helt konkret:

  Hvis du kan lide fly simulator allerede, så er MSFS2020 en 100% No-brainer!
  Og så vil du også elske det i VR, hvis du allerede har VR.
  VR delen er bare meget tungere at køre, så selv de nyeste PC’er har svært ved det lige nu.

  Er du usikker på om flysimulator er noget for dig, så er du i samme båd som jeg var.
  Har ikke spillet sims i 10+ år.. Så jeg så 20+ youtube videoer om MSFS2020, og synes det så spændende ud. Det er minimums krav for at kaste sig over det. Men til 10,- der bør man næsten uanset hvad.
  – Kræver bare at du har en form for controller, da keyboard og mus ikke er optimalt.

  Nu var jeg så allerede VR nørd, før MSFS2020 kom, og de annoncerede det fik VR support.
  Så det var youtube videoerne, som jeg synes så cool ud, der kombineret med at jeg havde VR i forvejen, der gav mig en fornemmelse af at det her bliver fornuftigt at prøve.

  Hvis du IKKE har VR, og IKKE lige spiller så meget fly sim – så er det nok ikke noget man lige kaster sig over. Men igen 10 kroner for at få spillet på abonnement i xbox shoppen er sgu billigt nok.

  – En gamer PC med 2080 kort eller bedre er minimums kravet til denne SIM i VR, og der kører det ikke super godt. Det bliver først rigtig godt med et 3080 kort vil jeg mene.
  Men det er spil-bart og stadig en fed oplevelse. Eller sagt på en anden måde. Køb ikke VR pga. MSFS2020 medmindre du har en motherfucker PC.
  – Køb VR, hvis du har en VR klar PC, til at spille alt det andet fede VR på.

  Har man PC’en, og har man VR, så er 10 kroner for at teste MSFS2020 i VR igen en no-brainer. Just do it!

  Der er jo lige det ved denne fly simulator – Det er IKKE et spil! – Det er en fly SIMULATOR.
  Så du skal kunne se det fede i at gøre som jeg gør.. Vælg et sted på verdenskortet du gerne vil opleve, og så tøf ud i en lille propel flyver med god udsigt, og nøjes med at styre med joystick og noget til at justere farten. – Man behøver ikke kunne flyve, man kan starte i luften, og bare kigge sig omkring… – Det fede for mig her er, at i VR, der sidder du visuelt i flysædet, og kigger dig omkring i en simuleret verden, baseret på google maps. – Det er mega fedt, hvis man er typen, der synes at den slags er mega fedt – håber det giver mening.

  Lige en enkelt reality warning om MSFS2020..
  Det er enormt flot at flyve rundt og ja hele jorden og 37000+ lufthavne er i “spillet” – men der er grænser for hvor nøjagtig verden er “kopieret”
  Google maps har 3D optagelser af mange byer i den “Moderniserede verden” men andre dele af verden er baseret på satellit fotos af tvivlsom karakter. Det FEDE er at MSFS2020’s AI fortolkler de billeder, og tryller dem om til en “nogenlunde” version af verden.
  Veje, floder, skove osv. er rigtig placeret, men ofte har spillet ikke den rigtige 3D model af dit hus. Så forvent ikke at dit nabolag er korrekt vist i spillet.
  Eks. Mit hus lignede sig selv i 3D, men min brors var helt forkert. Og når jeg tog turen over Bornholm for at se Hammershus Ruiner, så havde de fået en mystisk modernisering..
  Så MSFS2020 gør det godt med at lade os se hele verden. Men hele verden er ikke vist 100% korrekt. Nogle steder er tættere på end andre, alt efter hvor meget 3D info google maps har samlet. – Og så med tiden der vil modders opgradere specielle steder, landemærker og bygninger rundt omkring. Eks er en af de første patches opdateret med grafik rettelser til en masse steder i bla. USA.