Få spil kan få gamere til at tvivle på alt hvad de ser, som det syv år gamle The Stanley Parable. Spillet er en såkaldt walking simulator, der mest af alt fungerer som en kritisk kommentar til hvad det vil sige at have valgfrihed i et spil. I den selvsamme ånd, kan du også selv vælge hvilket af de tre seneste opslag på spillets Twitter-profil, du har mest tillid til.

Alle tre tweets fortæller at den ventede konsol- og PC-udgivelse af spillet, bliver udskudt til 2021 uden nærmere specifikation om hvornår på året det finder sted. De to første tweets er egentlig ganske tilforladelige, men det tredje fik mig alligevel til at slå øjnene op:

Og herunder er tweetet, som næsten fik mig til at spytte formiddagskaffen ud:

Hvorfor i alverden har udvikleren Crows Crows Crows valgt at smide et billede af Sony’s Spier-Man: Miles Morales ind i et tweet, som omhandler en forsinket udgivelse af deres eget spil? Alt tyder på at der er tale om decideret trolling, men det fik mig alligevel sendt til tasterne, for at finde ud af om Spider-Man: Miles Morales også er bukket under for en forsinkelse.

Det lader umiddelbart ikke til at være tilfældet, så for nu kan vi ånde lettet op. Der skal ikke herske tvivl om, at det er en tarvelig måde at komme med sådan en annoncering… men også ganske sjov.

Ikke første forsinkelse

Crows Crows Crows lovede oprindeligt at The Stanley Parable: Ultra Deluxe ville udkomme i 2019. Ved udgangen af det år, valgte de dog at udskyde spillet til 2020, og det blev også gjort på ganske humoristisk vis. De twistede annonceringen til at lyde som en bøn fra fans af spillet, frem for den sædvanlige smøre om at studiet selv havde vurderet det som en god ide.

Det foregik via nedenstående video:

Crows Crows Crows er altså virkelig dygtige, når det kommer til at omtale deres eget spil, og både denne og de nyeste måder at udskyde spillet på, er bestemt ingen undtagelse. Jeg glæder mig i hvert fald, til det færdige spil bliver genudgivet på moderne konsoller, med endnu mere indhold end hvad originalen bød på.