Microsoft har annonceret at Microsoft Flight Simulator, den 11. titel i Microsoft Flight Simulator-serien, udkommer på PC den 18. august. Sammen med nyheden frigav Microsoft også en launch trailer, som du kan se over nyheden her.

Microsoft Flight Simulator udkommer i tre forskellige versioner: Standard (499 kr.), deluxe (749 kr.) og premium deluxe (994 kr.). Forskellen på de tre versioner er dels antallet af fly og dels antallet af forbedrede, handcrafted lufthavne.

Det er vigtigt at understrege, at spillet stadig indeholder omkring 37.000 lufthavne verden over. De forbedrede lufthavne i de tre versioner er særligt detaljerede udgaver af dem, der allerede er i spillet. Det har Microsofts kommunikation ikke været helt tydelig nok omkring.

De 30 forskellige fly fordeler sig på de tre versioner sådan her:

Og her er overblikket over de 40 forbedrede lufthavne:

Alle tre versioner kan forudbestilles nu. Har du Xbox Game Pass til PC, følger standard-versionen af Microsoft Flight Simulator med.

Bemærk at det kun er PC-versionen, der lander (jeg bliver aldrig træt af den joke) den 18. august. Xbox-versionen følger senere.

25 KOMMENTARER

 1. Hmm, de fem ekstra lufthavne og fly ved et ryk op i udgaverne stemmer da på ingen måde overens med priserne. Der må da ligge noget mere i udgaverne end det?

 2. #1 Det er faktisk billigt i forhold til at få enhanced indhold til andre fly-sims.

  Bare lige så vi har det med. Jeg er med på at for en almindelig gamer, så virker det som et vildt pris hop.

 3. Synes det lyder som ok priser. Nu har jeg ikke undersøgt det nærmere, men er stadig nervøs for der kommer en slag abonnement, såfremt man skal have hele multiplayer oplevelsen, samt adgang til den fulde server kapacitet. Af det jeg har set og læst, så har microsoft en del computerkraft kørende i skyen. Den kan ikke være billig at vedligeholde og alt dette for et engangsbeløb er jeg lidt skeptisk omkring. Jo, fortnite er gratis pg tjener milliarder, men tror ikke FS har det samme antal spillere.

  København er med. Se første del i denne YT video. De viser ikke lufthavnen, men selve byen er taget ud fra satellitbilleder.
  https://youtu.be/k3eQ5yncXN0
  Find google maps eller bing op ved siden af, og der kan nemt navigeres rundt i FS med virkelighedens kendetegnet. Får helt lyst til at købe det bare for det. De siger jo at alle kan flyve over deres eget hus, bare det ikke er opført for nylig. Det mega imponerende synes jeg.

 4. #6 Men.. Jeg får jo 20 fly+lufthavne (og adgang til spillet) for 499,-, hvorfor koster det så 250,- for 5 mere? Nuvel, det er deres model og jeg forventer at de har tænkt grundigt over hvilke 5 fly+lufthavne koster ekstra.

 5. Man betaler merpris for HÅNDBYGGEDE lufthavne, det er normal prissætning for sim programmer, folk er (fra hvad jeg kan se) forvirrede på hele nettet fordi de ikke er simmere men gamere der tror der kun er højest 40 lufthavne med i spillet når det bare er de håndlavede og ikke er vant til den måde sim programmer er sat op i forhold til add-ons og priser osv.

  Der er godt 35-40 TUSINDE lufthavne som alle er skabt af deres AI og derefter blevet redigeret så de ser nogenlunde ud, de 40 de nævner er så nogle specifikker lufthavne der er 100% håndbyggede.

  Og jeg ved ikke hvorfor de ikke gjorde netop det tydeligere da de offentliggjorde priserne, for jeg ser det OVERALT lige nu, folk tror der kun er 40 lufthavne, og kun hvis man køber den dyreste version.

  Os der har fulgt udviklingen i længere tid og set alle insider videoerne ved alt det her, men jeg synes lidt de lavede en fejl da de ikke snakkede om de helt store ting da de udgav priserne.

  Ting som:
  “1.5 billion buildings, 2 trillion trees, mountains, roads, rivers and more.”

  “live traffic, real-time weather and animals.”

  eller at de har over 40k lufthavne.

  Hvis man derimod er vant til fly/racing sims osv, så er det en vanvittig god pris for det man får.

  Min anbefaling som “simmer” er hvis man ikke er vant til sims eller bare vil flyve lidt rundt så tag den billigste version, eller vent til det er ude på gamepass.

  I øvrigt, her er et eksempel på en lille lufthavn i Australien, Alice Springs, som viser hvor god kvaliteten af en standard lufthavn i spillet er, det her er en af de 40k AI byggede og let redigerede lufthavne der er: https://i.imgur.com/lKJiDyw.jpg og her er hvordan det ser ud i virkeligheden: https://www.bing.com/maps?osid=8c25372b-4c83-4d69-a462-0ac88114b75f&cp=-23.803473~133.898863&lvl=16&style=h&imgid=eca543ed-905f-4f4a-8061-f4c9ab398e9e&v=2&sV=2&form=S00027

  Ikke ligefrem dårligt IMHO, især hvis man som jeg kommer fra andre og ældre flight sims.

  Der er over 40 tusinde lufthavne der ser lige så godt ud som den, og så er der 40 specifikke lufthavne som er 100% bygget op fra bunden af mennesker, og ikke bare redigeret efter deres AI har bygget den, men som man kan se så er det altså ikke en dårlig byggemand bob AI de har!

  TL;DR: Ja det kan godt virke dyrt hvis man er gamer og bare ser det her som endnu et spil, men hvis man er simmer så er det her som at komme i valhal. Og der ER altså flere end 40 lufthavne, bare rolig!

 6. Hvis man pludselig er blevet interesseret i MSFS og vil vide mere om hvor vildt og spændende det egentlig er kan jeg klart anbefale at se deres discovery videoer, her er første afsnit: https://youtu.be/BZL5PCZO8cc

  Hvis man er lidt mere casual omkring det og bare vil flyve lidt rundt og gerne vil vide lidt mere omkring det er det især video 1, 2, 6, og 7 jeg vil anbefale.

  Og dem der allerede er vilde med flight sims gætter jeg på allerede har set alle discovery videoerne flere gange ligesom jeg

 7. #10 Nej de har ikke været gode til at kommunikere det – som jeg også er inde på i nyheden. De gange, vi har skrevet om det, har vi også fremhævet de 37.000+ lufthavne, der er med.

 8. Det er lidt ærgerligt for dem som ikke er vant til flight sims eller har hørt så meget om MSFS, så kan det godt virke misvisende at man “kun får 40 lufthavne” når det jo skulle være hele verden.

  Hvorimod os der har fulgt udviklingen og set discovery videoerne og været med i insider programmet har et helt andet billede af hvad MSFS er og kommer til at blive.

  Det er lidt underligt egentligt. De har på samme tid lavet flere muligheder for mere casual spillere at spille det, som at kunne bruge en xbox controller og ændre “sværhedsgraden” (i form af assists osv) så dem med en xbox controller kan flyve uden problemer uden at tænke på selve flyvningen men bare kan udforske. Og så har de samtidigt lavet det så dem med HOTAS til flere tusinde kroner og rudders osv også kan få præcis det ud af MSFS de vil.

  Men det underlige er at det næsten virker som om de ikke havde forventet at hypen ville være SÅ stor. Det undrer mig f.eks. at der ikke er en trailer til de mere casual spillere, folk som ikke har fulgt udviklingen.

  Den nyeste trailer er afsindig flot, men den fortæller nærmest intet hvis man ikke har fulgt udviklingen, og der er så meget at fortælle som er vildt spændende! Ikke bare for MSFS men spil i fremtiden. (tænk f.eks. hvis man kunne bruge samme teknologi til at lave et Forza lignende spil med HELE kloden)

 9. Tjaa jeg har kobt den store, nu maa det gerne blive naeste maaned . . . Fandt lige min kopi af FS2000 forleden da jeg ryddede op . . .

 10. Havde også håbet på helikoptere, men hvis de simulerer lift over vingerne på den måde som de beskriver, så tror jeg der skal regnes meget for en hovedrotor på en helikopter.

 11. #15/16 – udviklerne har nævnt helikoptere som en ting, de er klar over, at communitiet gerne vil have. Jeg tror, at vi ser de første udgivet i år.

  Jeg ser virkelig frem til MSFS, og håber blot, at udviklerne kan fortsætte deres rigtig fine stil med at have en del kommunikation med fansne. Og så selvfølgelig, at spillet ikke bliver til DLC-helvede. Det sidste bliver jeg dog ikke overrasket over, hvis det sker.

  Fordelen er bare, at jeg her i det mindste kan vælge om et fly eller region/lufthavn er det værd. Jeg kan ikke umiddelbart forestille mig, at de vil gemme fx en mere avanceret vejrmodel el.lign. bag en dlc.

  Jeg skal forresten have noget at styre med – skal jeg gå joystick eller HOTAS? Joystick virker umiddelbart både billigere, bedre pris ift kvalitet og så mere hustru-venligt. Men hvad tænker I?

 12. #17 Det håber jeg Der er ikke meget helikopter simulation på markedet. Jeg tøffer mest lidt rundt i min Huey i DCS. Drømmer lidt om et spil engang med EH101 eller SH-60R.

 13. #17
  Det kommer helt an på hvilke fly du regner med bliver dit primære.

  Jeg regner selv med at købe et sæt Honetcomb yoke + throttle da jeg hovedsageligt flyver mindre fly – De størrer fly bruger joysticks

  Jeg har dog også et Thrustmaster Warthog HOTAS sæt til når jeg leger i DCS

 14. #19 – kan se, at et honeycomb yoke er et godt stykke over, hvad jeg havde planlagt at bruge.

  Bliver jeg helt og totalt grebet af MSFS, så kan det være budgettet stiger til et fremtidigt køb

 15. #19 Honeycomb kan klart anbefales herfra, korer selv med den og den er fremragende, saitek/logitechs som jeg ogsaa ligger inde med er ogsaa ganske udemaerket, bare lidt mere plasticy . . . Men det er en fed enhed og nok det bedste overall produkt, hvis ikke man vil op i en langt hojere pris . . .