Den nye Microsoft Flight Simulator har allerede bragt os en yderst realistisk flyoplevelse på en almindelig skærm. Men inden længe vil man også kvit og frit kunne nyde spillet i fuld VR og dermed komme endnu tættere på oplevelsen af at sidde i cockpittet. Den kommende VR-opdatering bliver en gratis tilføjelse til spillet.

I første omgang lægger Asobo og Microsoft ud med en lukket beta, der forventes at starte i slutningen af oktober eller starten af november. Det er dog ikke alle, der kan deltage i betaen. Den kræver nemlig et Windows Mixed Reality headset, hvilket desværre på forhånd udelukker en række populære VR headsets. Af kompatible modeller er bl.a. HP Reverb G2, Lenovo Explorer og Samsung Odyssey. Senere følger endnu en runde beta, hvor flere headsets bliver tilføjet. Forhåbentlig bliver de populære modeller fra bl.a. HTC og Oculus tilføjet i anden runde.

Minimumskravene til VR betaen er et GTX 1080 eller tilsvarende grafikkort, en i5 8400 eller Ryzen 5 1500x CPU og 16 GB RAM. Med tanke på hvor tungt Microsoft Flight Simulator allerede er at trække uden VR, så bør de viste specifikationer nok tages som et absolut minimum.

Der er til gengæld ingen tvivl om, at dem der får mulighed for at spille i VR, får sig en fabelagtig og indlevende oplevelse. At kunne kigge frit ud ad vinduerne og helt naturligt nyde det fantastiske landskab omkring sig vil løfte realismen til nye højder. Det kan til tider desuden være lidt kluntet at sidde og kigge rundt i flyene ved hjælp af f.eks. mus eller joystick. Her vil VR-oplevelsen helt sikkert også gøre flyets betjening meget lettere og mere overskuelig.

Registrering til betaen er skudt i gang og du kan melde dig til her.