Årets vigtigste StarCraft turnering starter den 24. februar i Katowice, Polen. Det drejer sig om Intel Extreme Masters, og det er det tætteste, vi kommer på verdensmesterskabet i år, efter Blizzard for nyligt outsourcede ansvaret for StarCraft som e-sport til ESL og Dreamhack.

Turneringen har en offline qualifier for dem, der ikke kvalificerede sig online. Offline qualifier-delen er fyldt med virkeligt dygtige spillere som Innovation, Neeb, Bunny, Clem, Special, Heromarine, Harstem og rigtigt mange andre. Af speciel interesse bør være Spacemarine i bracket #3, som deltager som den eneste dansker.

Personligt hepper jeg altid på TLO, der stiller op i bracket #2. Han kommer sjældent langt, men er stadig en af mine personlige favoritter.

Den helt store historie i turneringen må dog være Dark, Serral og Reynor – de tre Zerg-spillere der dominerede 2019. Serral, den finske spiller der vandt alt i 2018, er min favorit af de tre, men Dark vandt Blizzcon i 2019 og er officielt den siddende verdensmester. Den kun 17-årige Reynor var up and coming i 2018 og vandt både WCS Summer og WCS Winter Europe sidste år i tætte opgør med Serral. Ved BlizzCon blev han nummer 2 i et 1-4 nederlag til Dark.

Alle tre er Zerg, og dette er den første store turnering siden patch 4.11.0, hvor Zerg blev svækket en del. Det skal blive spændende at se, om der er en ikke-Zerg spiller, der kan udfordre en af de tre. På papiret er Cure og Maru de største trusler og Maru har en svagt bedre historik mod Zerg end Cure.

Turneringen starter den 24. februar og gruppestadiet vil jeg tro den 28. februar. Det hele kan følges live på Twitch. Det bliver spændende at se, hvem der løber med førstepræmien på $150.000.

12 KOMMENTARER

  1. Jeg glæder mig også helt vildt. Altid spændende om der dukker en ny og “ukendt” spiller op. Terran ser ud til at klare sig rigtig godt lige nu.

    Holder dog med Serral, fordi han virker, som den teknisk dygtigste spiller.

  2. Jeg holder selv med Serral, men skulle det ikke blive ham, kunne det være fedt at se Special vinde. Kommer næppe til at ske med Dark, Reynor, SoS & Maru tilstedet, men jeg kunne også godt tænke mig at se en Terran vinde og jeg har ikke rigtig entusiasme for Maru eller InnoVation.

  3. #3 enig… Er vist en evighed siden en Terran har vundet en stor turnering?

    Special skal desværre møde polt i bracket men bliver en fed TVT

  4. Spiller selv Protoss, og synes det er sjovt at se en “yolo-toss” som PartinG spille. Tror ikke på at han vil komme til finale eller noget, men må indrømme at jeg foretrækker “sjove” spil fremfor robotlignende præcision som Serral osv. Ikke at de ikke fortjener at vinde, for fordælen de spiller godt.

  5. Har desværre ikke fået set så meget, da jeg har været på arbejde. Så lidt af HeroMarine vs Showtime og havde gerne set HeroMarine tage den. Bly vs InnoVation var næsten pinlig.